sondaj aleti
vilayette inşaası icab eden imalatı sanaiye için yapılacak keşiflerin sondaj ameliyatı icra edilmeksizin yapılmasına itimad olunmayacağına bahisle bu babda bir takım sondaj alet ve edevatının avrupadan celbi zımmında sarfı icab eden altı yüz frankın tahsisi kosova vilayetinden nafıa nezareti celilesine iş'ar olunmuştur.
14 ocak 1879
şehrimiz yankesicilerinden parsih istanbulluyan efendi,
akrabasından olan katibi meşducyan tarafından dolandırılmıştır.
meşducyan üç gün evvel bazı tahvilat iştirası (alınması) için kendisine verilen 120 lirayı aşırarak ortadan kaybolmutur.
meşducyan ,
parsih efendi namına galata sarraflarından para aldığı gibi borsa muamelatından dolayı,
galata borsasına yedi yüz lira borca girmiştir.
14 ocak 1904
meşducyan efendi her ne kadar yankesici parsih efendiyi 120 lira,
galata borsacılarınıda 700 lira dolandırmış isede,
yinede pirimiz şeyhimiz sayılır.
harbiye nazırı patrikhanede
evvelki akşam geç vakit harbiye nazırı enver paşa maiyetinde dört yaveri bulunduğu halde ermeni patrikhanesine azimet etmiş ve patrik zaven efendi ile yirmi dakika kadar mülakat etmiştir.
jamanak gazetesinin istihbaratına göre esna-i mülakatta başlıca umuru askeriyeden bahs olunmuş ve patrik efendi,
patrikhanenin bu babdaki matlubunu nazır paşa hazretlerine arz eylemiştir.
14 ocak 1914
Yer İmleri