Sayfa 223/1002 İlkİlk ... 123173213221222223224225233273323723 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 1,777 - 1,784 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. ABD enflasyonu %7
    FED faiz 0- 0,25
    10 yıllıklar 1,8

Şimdi,
    Fed faiz arttıracaksa kaç yapacak ki millet borsaları bırakıp faize gitsin.

Yoksa Fed faiz arttıracak borsalar gerileyecek lafları panik yaratıp ucuza mala konmak içinmi pompalanıyor.

Arkadaş,
    Enflasyonu yenemeyen faiz için niye borsayı bırakıp faize koşayım ki?

Ayrıca o enflasyon kolay kolayda düşmeyecek, yapışıp kalacak gibi.

Durup dururken aklıma geldi de.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Geçtiğimiz ay spk bültenindeki onaylanan fonlardan, İstanbul Portföy Katılım Hisse Senedi Fonu'nun "IFV" kodu alacağı kapta bildirilmiş.

İzahname ve yatırımcı bilgi formu bugün kapa eklenmiş. IFV'nin, IIH fon ile portföy yöneticileri aynı ekip olduğu gözüküyor.(Alkım Biket, Tufan Deriner). Fon yönetim ücreti yıllık %2,5. IIH fonun katılım versiyonu olacağa benziyor.

Karşılaştırma ölçütü: BIST Katılım 50 Getiri Endeksi %90, BIST-KYD 1 Aylık Kar Payı TL Endeksi %5, BIST-KYD Kamu Kira Sertifikaları Endeksi %5

Ne zaman yatırıma açılacağı ile ilgili bir bilgi henüz kapta yok. Hisse senedi ile ilgili yatırımlarımı ELZ'de tutuyorum. IFV yatırıma açılınca, hisse senedi yatırımlarımı çeşitlendirme adına, kademeli olarak Elz'de tuttuğum yatırımların %50'sini aktarmayı planlıyorum.

https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...nedi-yogun-fon
    elz 1 , 3 ve altı (6 ) aylık getiride zero zpe nin ense traşını görebilmiş , geride kalmış. bir yıllıkta eşit gibiler. ayriyetten elz nin yıllık yönetim üjreti % 3 , zpe nin % 1.825 . ayriyetten II elz nin azami toplam gider şeysi % 3.65 , zpe nin % 2.19

zero'nun katılım borsa yatırım fonları da var % 0.25 yıllık yönetim üjreti avantajı ile. z30ke z30kp . tahtası sığ gibi durabilir , oraya doğru fiyattan emir girince zero yatırım kotasyon verir yani... gene de kurumla konuşmak lazım.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    ABD enflasyonu %7
    FED faiz 0- 0,25
    10 yıllıklar 1,8

Şimdi,
    Fed faiz arttıracaksa kaç yapacak ki millet borsaları bırakıp faize gitsin.

Yoksa Fed faiz arttıracak borsalar gerileyecek lafları panik yaratıp ucuza mala konmak içinmi pompalanıyor.

Arkadaş,
    Enflasyonu yenemeyen faiz için niye borsayı bırakıp faize koşayım ki?

Ayrıca o enflasyon kolay kolayda düşmeyecek, yapışıp kalacak gibi.

Durup dururken aklıma geldi de.
    Gerçekleşmeden ziyade Beklentilerin yönetimi önemli. Fed, isterse piyasaları dağıtması için faiz arttırmasina bile gerek yok. İki kelimesi bile yetebilir. Örneği var. Ama bunu yapmak istemedikleri çoğu kez belli oldu.

Baz etkisi denilen hadiseyle manset rakamlarda gerileme görülebilir.

Ayrıca Fed sadece faizi değil. Bilançosunu daralmayi da tartışıyor. Fed pandemi döneminde negatif fonlama faizine dusmeyi tercih etmeyip. İflas fiyatlamasindaki bir cok tahvili alarak da piyasayı fonlama yoluna gitmişti.

Giderek daha da sıkılaşmaya alıştırıyor. Kurbağayı yavaşça ısıtıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Gerçekleşmeden ziyade Beklentilerin yönetimi önemli. Fed, isterse piyasaları dağıtması için faiz arttırmasina bile gerek yok. İki kelimesi bile yetebilir. Örneği var. Ama bunu yapmak istemedikleri çoğu kez belli oldu.

Baz etkisi denilen hadiseyle manset rakamlarda gerileme görülebilir.

Ayrıca Fed sadece faizi değil. Bilançosunu daralmayi da tartışıyor. Fed pandemi döneminde negatif fonlama faizine dusmeyi tercih etmeyip. İflas fiyatlamasindaki bir cok tahvili alarak da piyasayı fonlama yoluna gitmişti.

Giderek daha da sıkılaşmaya alıştırıyor. Kurbağayı yavaşça ısıtıyor.
    Bunlar doğru tabi.
    Ama ben ABD'li bir yatırımcı olsam ne yapardım diye düşünüyorum.
    Reel getiri nerede var?
    Faiz de şimdilik yok, olacak gibi de durmuyor.
    O halde nereye gideceğim, onslara mı, borsalara mı, kriptoya mı
    Yoksa ne olursa olsun deyip faize mi?

Bizdeki sorunun benzeri onlarda da var.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    ameriganyalı olsam , growth isselerden fertikler , value isselere ılık ılık margarinlerdim benjoyu.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

10 sene sonra bitecek olan sermaye piyasalarinin hatirlaticisi olmasin ? Para gidecegi yerin artik reel sektore gitmesi gibi

2 ye dusmesi hedefleniyor , dusme ihtimalide var , faiz lerde bu kadar artar.pandeminden once 10 y artarken borsa larda artiyordu hatirladigim

8. "Global fonları çok eleştirdim, ama halihazırda bu riskleri göz ardı etmelerinin mantığını da kavrıyorum: Vatandaş onlara parayı risk almak için emanet ediyor, riskten kaçmaları için değil. Kurnaz fon yöneticisi riskten kaçmaz, riske fiyat biçer. Bakalım %75'i geçen sene endeks ortalamalarının altında performans gösteren fon endüstrisi 2022'de kendini affettirecek mi?"

Sayfa 223/1002 İlkİlk ... 123173213221222223224225233273323723 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •