Sayfa 807/1000 İlkİlk ... 307707757797805806807808809817857907 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,449 - 6,456 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by Fabrice Yazıyı Oku
    GİB'de Hazır Beyan sistemi geldiğinden bu yana beyanname doldurmak çok endişe edilecek bir durum olmaktan çıktı düşüncesindeyim. Sadece hangi geliri hangi başlık altında beyan edeceğimizi bilmek gerekiyor.

Örneğin herhangi bir gayrimenkul (ev, dükkan vb.) kira geliri varsa "3.A - BEYAN EDİLECEK GAYRİMENKUL SERMAYE İRADI - KİRA GELİRLERİNİZ" başlığı altında,

konu Eurobond olduğu için EB kupon geliri (beyan limitini aştıysa) "3.C - BEYAN EDİLECEK MENKUL SERMAYE İRADI GELİRLERİNİZ" altında "616. Eurobond Faiz Gelirleri" alt başlığı ile,

Eurobond alım-satım kazancı varsa "3.D - BEYAN EDİLECEK DİĞER KAZANÇ VE İRAT GELİRLERİNİZ" altında "Kazancın Türü (*)" sekmesinde GVK Madde 80.1 İvazsız olarak iktisap edilenler.........menkul kıymetlerin veya diğer sermaye piyasası araçların elden çıkarılmasından sağlanan kazançlar" altında beyan ediyoruz.

Sn. Tantrum, eğer bir yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim. Uzmanı olmadığımız bir konuda foruma yanlış bilgi yazmayayım.
    Ellerinize sağlık. Yazdığınız her şey doğru.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    valla tereceiye tere satılmaz ama.

iadeniz var ise bağlı bulunduğunuz vergi dairesine gidin
    valla mali müşavirim ilave para istedi bende
    hem yapamıyacak hemde verdiğim paraya yanacağım deyip, bari siz yapin size nasip olsun param
    hemde doğru yapılmış olur deyin . zarfı atın.

gerisi geleceği varsa gelir.
    Vergi dairesindeki memurlar mevzuatı o kadar bilmezler bilseler bile sizin için hesaplamalar veya danışmanlık yapmazlar. Yapacağı tek şey mart ayında gelir vergisi beyannamesini hazır beyan üzerinden kendisi dolduramayan mükelleflerin vergi beyannamesini doldurmaktır. Sizden soru cevap ile gelirlerinizi ve giderlerinizi sorup beyannameyi doldurur.

Vergi memurlarına şaka yollu bile olsa para teklif etmek rüşvet vermeye girip suçtur. Yapmanızı tavsiye etmem.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Kademeli şekilde bir EB u alıp daha sonra ihtiyaçtan bi miktar sattığımda durum çok karışıcak sanki.

örnek olarak 5 bin nominal EB du ocak mart mayıs haziran temmuzda aldım diyelim.

Bunun 2000 nominalini kasımda satmış olayım. Şimdi ben bu 2000 nominali son aldığım haziran temmuza göre mi yapacam yoksa ilk aldığım ocak-mart ayına göre mi?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by balbatros Yazıyı Oku
    Kademeli şekilde bir EB u alıp daha sonra ihtiyaçtan bi miktar sattığımda durum çok karışıcak sanki.

örnek olarak 5 bin nominal EB du ocak mart mayıs haziran temmuzda aldım diyelim.

Bunun 2000 nominalini kasımda satmış olayım. Şimdi ben bu 2000 nominali son aldığım haziran temmuza göre mi yapacam yoksa ilk aldığım ocak-mart ayına göre mi?
    Bence FIFO olur bu...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. Evet, ilk giren ilk çıkar prensibi geçerli. Yani sattığınız ilk bond aldığınız ilk bond oluyor.

Benim de tavsiyem bir Excel tablosu oluşturarak ne aldık, ne zaman aldık, aldığımız tarihte MB alış kuru neydi, o ayın ÜFE endeksi ne çıktı kayıt tutmak. Aslında giriş seviyesi Excel bilen birisi için pek de zor değil.

6.  Alıntı Originally Posted by balbatros Yazıyı Oku

ilk giren ilk çıkar.

İlk giren çıkanı karşılamıyorsa , sonraki 2.parçadan hesaplanıyor. Veya ilk çıkan ilk girenden küçükse ilk çıkanın artan kısmı bir sonraki satışta hesaplanmak üzere sıraya giriyor. Tren vagonu gibi düşünmeli.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. Peki internet üzerinden aldığımızda iki gün valörlü sonrası geçiyor hesabı bunu neye göre hesap edeceğiz .

İlk bloke günü mü yoksa eurobond hesaba geçtiği günü mü

8.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Peki internet üzerinden aldığımızda iki gün valörlü sonrası geçiyor hesabı bunu neye göre hesap edeceğiz .

İlk bloke günü mü yoksa eurobond hesaba geçtiği günü mü
    Gerçek alım günü T+2. Paranın bloke edildiği süre sadece banka için operasyonel kolaylık sağlayan bir zaman dilimi. Ama işleme ait bir zaman değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 807/1000 İlkİlk ... 307707757797805806807808809817857907 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •