Artan

13,86 10 18:10
16,73 9.99 18:10
48,46 9.99 18:10
47,80 9.99 18:10
9,49 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

74,25 -10 18:10
1,80 -10 18:10
247,50 -10 18:10
261,00 -10 18:10
355,50 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.483.671.562,50 18:10
7.660.126.892,25 18:10
7.224.558.633,72 18:10
6.414.277.037,00 18:10
6.015.548.689,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 10492 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    Evet hukuksuz kanunsuz bir ülke burası. Evi kiraladığınız kişi diyelim polis asker savcı, ters düşmek ister miydiniz bir kaç bin lira için? Diyelim evi kiraladığınız kişi akp ilçe teşkilatı üyesi. Hukuki veya hukuk dışı yollarla hiç bir şey yapamazsınız. Yargının son halini bir görseniz oturup ağlarsınız. Adam komaya sokup dışarda el kol sallayarak gezenler var.

Hadi diyelim başardınız. 100 lira ceza çıktı. Tüik rakamlarıyla kaç yıla kaç para geçecek ele? En sonunda da değmeyecek. Strese, sıkıntıya değmiyor. O yüzden sahibinden.com satılık ilani dolu ve büyük çogunlugu kiracılı.
    Hocam merhaba,
    biraz uç örnek vermişsiniz. Bugüne kadar 6 tane kiracım oldu. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Evi kiraya verirken, TC'lerinden araştırıyorum ve ayrıca sabit bir şirkette çalışmasını istiyorum. Yabancı uyruklu ve TR'de çalışanlar en sorunsuzu oluyor. Mesela İranlı bir profesöre, Uygur Türk'ü bir beyaz yakaya vermiştim. Kredi skoruna bakarım. Serbest meslek sahibi v.s. ise, min 3 ay depozito alırım v.s. Kısacası karşımdaki kişiye göre tavır alırım.

Olası bir hukuksal durumda da, (başıma gelmedi), ama asla vazgeçmem. 20 sene sürse de devam ederim. Yeter ki mafyatik tipler olmasın..

2.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Hocam merhaba,
    biraz uç örnek vermişsiniz. Bugüne kadar 6 tane kiracım oldu. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Evi kiraya verirken, TC'lerinden araştırıyorum ve ayrıca sabit bir şirkette çalışmasını istiyorum. Yabancı uyruklu ve TR'de çalışanlar en sorunsuzu oluyor. Mesela İranlı bir profesöre, Uygur Türk'ü bir beyaz yakaya vermiştim. Kredi skoruna bakarım. Serbest meslek sahibi v.s. ise, min 3 ay depozito alırım v.s. Kısacası karşımdaki kişiye göre tavır alırım.

Olası bir hukuksal durumda da, (başıma gelmedi), ama asla vazgeçmem. 20 sene sürse de devam ederim. Yeter ki mafyatik tipler olmasın..
    merhaba, kiralarken neler talep ediyorsunuz? yani işini soruyoruz tamam ama yalan söyleme ihtimali var. bordro da uç olur heralde kendimizi garantiye almak için neler önerirsiniz?

3.  Alıntı Originally Posted by profesyoneller Yazıyı Oku
    merhaba, kiralarken neler talep ediyorsunuz? yani işini soruyoruz tamam ama yalan söyleme ihtimali var. bordro da uç olur heralde kendimizi garantiye almak için neler önerirsiniz?
    hocam artık kira olayının tüm dünyada boku çıktı maalesef, gelişmiş ülkelerde bildiğin CV doldurur gibi bilgi verip mülakata girilen yerler var.

arkadaşımın Berlin de evi var, bildiğin CV doldurtup Kredi ödeme notunu bordro vs. doldurup mülakata alıyor kiracı adaylarını.

hatta sahibinden com benzeri olan sitede paralı üyelik varmış, ilanı aynı gün görebilmek için bile para ödüyormuşsun

ben de Ağustos ta evi kiraya verdim ki ev Hadımköy de öyle merkezi bir yer falan da değil.

Bordro ve onaylı Findeks notu istedim, aynı gün gönderdi.

bordro biraz uç ama Findeks notu istenebilir, keşke kira ödeme performansını gösteren bir sistem de olsa.

4.  Alıntı Originally Posted by profesyoneller Yazıyı Oku
    bordro niye uç olsun? asıl istenecek en temel şey bordrodur. avrupada mesela kiranın 3 katı kadar gelir belgeleyemezsen kafadan elenirsin.

en temelde kiracıyı seçerken aile ise en azından çiftlerden biri bordrolu mümkünse ikisi de bordrolu çalışan olsun istiyorum.
    sonrasında;
    -findeks raporu,
    -kimlik fotokopisi
    -kefil, kefilin findeks raporu ve kefilin bordrosu

ayrıca kişiyi linkedinde aratıp profilini inceliyorum, varsa diğer sosyal medya hesapları ile karşılaştırıyorum söylediklerinin tutarlı olduğunu anlamak için.

ben de şimdiye kadar 5 kere sahibinden ev kiraladım bi sorunla karşılaşmadım.

bunların da ötesinde sahip olduğunuz mülk biraz nezih bi semtte/site/ bölgede ve daha çok beyaz yakaya hitap ediyorsa kafadan riski azaltmış oluyorsunuz. o nedenle eğer kiraya vermek için mülk alıyorsanız ben kira çarpanını o kadar önemsemiyorum.

mesela; zeytinburnu veya sultanbeylide belalı bir mahalesinde 150 kira çarpanlı dairesindense ataşehirde, kadıköyde 250-300 kira çarpanına sahip nezih bir sitedeki daireyi tercih ederim.

5.  Alıntı Originally Posted by profesyoneller Yazıyı Oku
    TC sini alıp, banka ve hukuki istihbaratını yaptırıyorum. kREDİ puanı önemli.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •