Sayfa 405/1312 İlkİlk ... 305355395403404405406407415455505905 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,233 - 3,240 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by profesyoneller Yazıyı Oku
    merhaba, kiralarken neler talep ediyorsunuz? yani işini soruyoruz tamam ama yalan söyleme ihtimali var. bordro da uç olur heralde kendimizi garantiye almak için neler önerirsiniz?
    hocam artık kira olayının tüm dünyada boku çıktı maalesef, gelişmiş ülkelerde bildiğin CV doldurur gibi bilgi verip mülakata girilen yerler var.

arkadaşımın Berlin de evi var, bildiğin CV doldurtup Kredi ödeme notunu bordro vs. doldurup mülakata alıyor kiracı adaylarını.

hatta sahibinden com benzeri olan sitede paralı üyelik varmış, ilanı aynı gün görebilmek için bile para ödüyormuşsun

ben de Ağustos ta evi kiraya verdim ki ev Hadımköy de öyle merkezi bir yer falan da değil.

Bordro ve onaylı Findeks notu istedim, aynı gün gönderdi.

bordro biraz uç ama Findeks notu istenebilir, keşke kira ödeme performansını gösteren bir sistem de olsa.

2.  Alıntı Originally Posted by profesyoneller Yazıyı Oku
    merhaba, kiralarken neler talep ediyorsunuz? yani işini soruyoruz tamam ama yalan söyleme ihtimali var. bordro da uç olur heralde kendimizi garantiye almak için neler önerirsiniz?
    bordro niye uç olsun? asıl istenecek en temel şey bordrodur. avrupada mesela kiranın 3 katı kadar gelir belgeleyemezsen kafadan elenirsin.

en temelde kiracıyı seçerken aile ise en azından çiftlerden biri bordrolu mümkünse ikisi de bordrolu çalışan olsun istiyorum.
    sonrasında;
    -findeks raporu,
    -kimlik fotokopisi
    -kefil, kefilin findeks raporu ve kefilin bordrosu

ayrıca kişiyi linkedinde aratıp profilini inceliyorum, varsa diğer sosyal medya hesapları ile karşılaştırıyorum söylediklerinin tutarlı olduğunu anlamak için.

ben de şimdiye kadar 5 kere sahibinden ev kiraladım bi sorunla karşılaşmadım.

bunların da ötesinde sahip olduğunuz mülk biraz nezih bi semtte/site/ bölgede ve daha çok beyaz yakaya hitap ediyorsa kafadan riski azaltmış oluyorsunuz. o nedenle eğer kiraya vermek için mülk alıyorsanız ben kira çarpanını o kadar önemsemiyorum.

mesela; zeytinburnu veya sultanbeylide belalı bir mahalesinde 150 kira çarpanlı dairesindense ataşehirde, kadıköyde 250-300 kira çarpanına sahip nezih bir sitedeki daireyi tercih ederim.

3.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Ön yargısız inceledim.

1) Maliyet çok yüksek idi.
    2) Belirsizlik çok yüksek

Yani mesela ev için 500.000 TL Kredi lazım. Normalde bankaya gider paranı alır, sonra taksitlerini ödersin. Burada önceden ödeme yapıyorsun. Sonra (bi ara) paranı alıyorsun. Kaçıncı ayda alacağın belirsiz 6. ay da olabilir, 18. ayda. Diyelim 12 ay sonra 500 bin tl alacaksın. E senin alacağın ev, 500 bin TL'den çıktı 1.000.000 TL'ye ne olacak? Ev alayım diye gireceksin, en iyi ihtimalle araba alacaksın. Bankaya göre maliyet cok daha yüksek.

Daha erken alayım dersen, 4. ay gibi, (min 4 ay oluyordu, o zaman çok çok daha yüksek bir faiz çıkıyor karşına).

Kısacası, tefeciden para alsan daha mantıklı. En azından paran en başta eline geçer ve evini alırsın.
    yani burdaki enflasyondan doğacak farklar hep sana yansıyor...

sanırım faizin daha stabil oldugu ülkelerde bu katılımevim gibi sistemler mantıklı olur...

fakat bizde bayagı bu yönteme başvuran oluyor...

4.  Alıntı Originally Posted by profesyoneller Yazıyı Oku
    TC sini alıp, banka ve hukuki istihbaratını yaptırıyorum. kREDİ puanı önemli.

5.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    TC sini alıp, banka ve hukuki istihbaratını yaptırıyorum. kREDİ puanı önemli.
    Nereden sorguluyorsunuz

6. Arkadaşlar , eğer konu hakkında tecrübesi olan varsa önerilerini almak isterim ;

4 katlı bir binanın son katındaki dairenin bir cephesi yan arsaya bakmakta. Müteahhit bu arsaya bitişik nizam bina yapılacağını varsayarak izolasyonu iyi yapmamış. Sepkenli yağmurda kirişle tuğlaların birleştiği yerlerden içeri su sızıyor. Isınmak da çok zor.

yaklaşık 50 metrekarelik bir alanı mantolama mı, yoksa sadece nem izolasyonu mu yapmalı ? Mantolama yaklaşık 15 bin tl. , suya karşı izolasyon ise 2-4 bin tl. civarı. Yan arsaya 3 yıl içinde bina yapılacağı kesin. Acaba mantolama boşa mı gider.

7. Sayın ressam yan arsanın muteahiti ile konuşun hem o konuda hem ne yapacağı konusunda bilgi alın. Bitişik nizam yapacağı kesin mi mesela? Neler yapabileceğimizi de sorun yardımcı olacaktır inşaat zamanı yan komşular her zaman önemlidir ;)

8.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Sayın ressam yan arsanın muteahiti ile konuşun hem o konuda hem ne yapacağı konusunda bilgi alın. Bitişik nizam yapacağı kesin mi mesela? Neler yapabileceğimizi de sorun yardımcı olacaktır inşaat zamanı yan komşular her zaman önemlidir ;)
    Ben de söylediğiniz hususu düşünerek biraz araştırdım. Maalesef kimse kimseyi tanımıyor. Arsa da bir tabela felan olsa arayacağım da yok. Bizim müteahhit 2-3 yıl içinde yapacak dedi. Adamın iletişim bilgilerini bilmediğini ( vermek istemiyor ) söylüyor. Müteahhite ihtar çektiğimden limoniyiz. İhtara ne gerek var , ben yaz gelince su yalıtımını yapacağım diyor. Ben de yazılı taahhüt isteyince bildik delikanlılık söylemleri- bana güvenmiyormusun, ben sözümün eriyim felan- Evet açıkca güvenmiyorum, güvenmek zorunda da değilim kardeşim, Sen yönetmeliğe uygun olarak verdiğim sürede ( 3 ay ) yapmazsan ben yaptırır ve tüm masrafları sana fatura ederim dedim.

Bakalım sağa sola sorup duruyormuş '' bu adam ciddimi '' diye. Adam ilkokul mezunu, kanun, yönetmelik vb. hususları konuşmak çok zor. Kalıpçı ustalığından müteahhitliğe geçmiş ama orta kalite işler yapabilmiş. Ben de biraz kelepir diye aldım ama diğer kat malikleri de aynı müteahhit gibi. Yaptırabildiğim kadar yaptırarak , satacağım zaten.

Sayfa 405/1312 İlkİlk ... 305355395403404405406407415455505905 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •