Sayfa 271/1002 İlkİlk ... 171221261269270271272273281321371771 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,161 - 2,168 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Benim balkonda bes saksi maydanoz var ama boylar 8-10cm henuz yenmez
    arada yumurta ile yutacam..

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bugün maydonoz alayım dedim, 1 küçük demet maydanoz 5 TL. olmuş.
    Maydonoz da enflasyonu yendi yani.

yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

2. 31 Ocak aksami FJB portfoy dagilimina gore +5 den fazla yapmisti. Fakat 1 Ocak sabahi getiriye cok cuzi bir miktar yansidi %1 den az getirmisti saniyorum. FJB tasiyan varsa bir telefon etsin sorsun bence.

3.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Borclanma diye aliyorsun
    YOT. Adam gitmis icine YPK diye
    Serbest fon koymus %4.56 bu ypk denen zat yabanci öst %90 barindirir
    Dun 2 ve 5 yillik dt faizleri dustu ben bugun iyi bi getiri beklerken
    Şok.. -0.917. Bu fonun YOT un %70 i DT li
    Dagilimdaki % 4.56 lik oranla nerdeyse
    %1 eksi getiriyor. Olucak is degil.
    Diyecem borclanma fonlarida fena carpiyo alirken dagilimini iyi incelemek gerekiyor.

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Cerento merhaba. YOT un fiyatına baktığımız tefaş sayfasında sağ altta daire şeklinde portföy dağılımında örneğin %1.82 lik özel sektör tahvili portföy dağılımında göstermiş ama YPK fonu yok. Ben bu dağılımın güncel olduğunu biliyorum. Yanlışlık acaba nerede?

4. yav daha bir ay önce vatandaşı enflasyona ezdirmiycez ben ekonomistsem biliyorum diyordu, dün aynı kürsüde bu enflasyon denen kamburu mecbur taşıyacaksınız artık diyor. yav ben olsam daha 1 ay önce söz verdim deyip kürsüye çıkmaktan utanırdım kameralardan kaçarım arkadaş yav vallahi..aynı ülkede yaşıyoruz böyle bir zihniyet bana öyle yabancı ki..bu topraklarda doğmuşum ama dillerini zerre anlamıyorum ben bunların. işimiz zor.

5. Selam tefasin dagilimina hic guvenmeyin cogu yanlis rakamlar
    Esas dagilima fon profili mkk adresinden ozet bilgiler den portfoy dagilimina bakicaksin. burda pdf sayfa aciliyor burda dagilim yuzdeleri var bu yuzdelerde dogru degil portfoydeki esas oranlara sayfalarin saginda bolum toplami ve bolum %sel oranlar gercek portfoydeki oranlardir.
    Ben bu sekilde buluyorum
     Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Cerento merhaba. YOT un fiyatına baktığımız tefaş sayfasında sağ altta daire şeklinde portföy dağılımında örneğin %1.82 lik özel sektör tahvili portföy dağılımında göstermiş ama YPK fonu yok. Ben bu dağılımın güncel olduğunu biliyorum. Yanlışlık acaba nerede?

6. Orta vadeli borclanma diye aliyorsun
    İcerde %4.56 lik yat fonu var bi bakiyorsun buda YPK diye serbest fon ve %,90 i yabanci ÖST
    Bu 4.56 oranla Devlet tahvil faizleri iyice dustugu halde bu fon %1 eksi getirdi ve bugunde eksi getirdi.
    Demek isteyecegim tam fon dagilimini yukarda belirttigim gibi bakilmasi
    Tefastaki dagilim daire gercek degil

Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku

7. Osd ve nzh icinde eurobond var
    Fiyatlama icin eurobond fiati dusuncemi iyi yukselincemi
    Ozellikle osd nin getirisini cok etkiliyor
    %14 eurobond var

8.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Selam tefasin dagilimina hic guvenmeyin cogu yanlis rakamlar
    Esas dagilima fon profili mkk adresinden ozet bilgiler den portfoy dagilimina bakicaksin. burda pdf sayfa aciliyor burda dagilim yuzdeleri var bu yuzdelerde dogru degil portfoydeki esas oranlara sayfalarin saginda bolum toplami ve bolum %sel oranlar gercek portfoydeki oranlardir.
    Ben bu sekilde buluyorum

Bildigim kadariyla tefasin dagilimi gunluk olarak guncelleniyor fonlar o gun ne tasiyorsa yuzdesel olarak tefasa bildiriyorlar. Bizler kap da yer alan dagilim raporlarinda ayin son islem gunundeki durumu goruyoruz.

Ornegin IPB son dagilim raporuna gore %25 civari yabanci hisse tasiyordu. Bugun baktigimizda bu oran %9 civarina dusmus. Diger fonlardada ayni sistem oldugunu dusunuyorum.

Sayfa 271/1002 İlkİlk ... 171221261269270271272273281321371771 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •