Originally Posted by
Gueno_33
Neler döndüğünü bilemiyoruz; anca tahminde bulunabiliriz. Satışların müthiş olduğu bir çeyrek var ortada ve az çok hepimiz bir ciro net kar beklentisine sahibiz. 1800-2000 mio tl civarı ciro ve yüklü zırhlı satışı ayrıca dövizdeki çılgın yükselişi düşününce tarihi bir kar beklemek uçuk bir hayal değil.
Bilmediğimiz şey ise döviz açık pozisyonlarını nasıl yönettikleri son bilançoya göre 14-15 mio usd 7-8 mio euro döviz açığı vardı. Bu sebeple kur farkından 100-150 mio tl finansal gider ve kur farkından gol yemesi olası.
Ayrıca şirketin kap konusunda kesinlikle kötü niyetli olduğunu düşünüyorum. Aylardır fail mersin ihalesi dışında kap atmıyor.
Bakıyorsun Bangladeş e fil dişinie zırhlı satıyor ama kap yok. Diğer taraftan tarihi zirvede alamadıkları mersin ihalesini kap atıyorlar.
2022 de ciro sorunu yaşayacağını düşünmüyorum fakat 23. İçin özellikle zırhlı tarafında bakiye makiye yok.
Büyük beklentilerin olduğu bae2. Faz ve Kazakistan işleri olmadı belkide olmayacak. Tulparın bi türlü gerçekleşmeyen satışı, kent electra dan her hangi bir sipariş alınmaması; ika konusundaki geç kalış şirketin yenilikçi kasını zayıflatıyor.
Majör satışları arma ve cobra üzerinden yürütüyor ; tulpar akrep vs den katkı yok.
İç pazara tek zırhlı satamamasıda cabası.
Vel hasıl kelam; bilanço gelsin görelim. Daha öncede söylemiştim; zırhlı yoksa marj yok. Bu fiyatlar ederidir.
Yaklaşık 1 yıldır taşıyorum belkide bilanço sonrası yavaştan ayrılık vakti gelmiştir.
Bol kazançlar saygılar.
3.Çeyrek bilançosuna göre döviz açığı yoktu.Hatta bir miktar döviz fazlası vardı.(Bilançoya olumlu etki yaratmayacak kadar)
O iyi insanlar o güzel atlarına binip gittiler...
Yer İmleri