Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
Yeme içme yerlerinde ödediğiniz hesabın büyük kısmı kira, maaş, faturalar vb.dir, yediğiniz içtiğiniz ürünün malzeme fiyatı oran olarak küçük kısımdır. İnsanlar hala hatayla malzeme üzerinden hesap yapıyor, çayın kilosu şu kadar üstüne yüzde yirmi diğer masraflar deyip bir bardağın satış fiyatını hesaplıyor fahiş buluyor. Sürümden kazanan yerde bile öyle olmaz o iş.
Buradaki dönerin kilosu 580 lira bana da çok yüksek geldi ben o kadar vermem ama o yükseklik etin fiyatından değil yazdığım diğer kalemlerdendir.
Yeme içme sektörü rekabetin yoğun olduğu gelişmiş bir sektör, anormal fiyat çeken yer eninde sonunda batar kimse enayi değil, o fiyatı ya kaliteyle ya sağladığı ortamla haketmek zorunda.
Benim yediğim güzel ve makul fiyatlı dönerler kilosu 200-250 lira arasında oluyor, onu bile çok buluyorum azalttım, üşenmezsem yarı fiyatına tas kebaplık et alıp kendim pişiriyorum, yerini tutmuyor elbette ama ne yapalım.

Bu arada sizin yazdığınız şekilde kilosu 100 liralık et kullandıklarını da sanmıyorum, dönerde yağlı et ve kıyma da kullanılıyor, toptan anlaşıp alınca da maks. 80 liraya olasılıkla daha ucuza malediyorlardır. Doğru düzgün iş yaptıklarını araya pis şeyler kaktırmadıklarını varsayıyorum.
https://www.migros.com.tr/namet-ceme...130-g-p-da3567
çemensiz dilimli pastırma 130gr=94,85 TL den
69,90 TL ye indirime girmiş.