Sayfa 34/717 İlkİlk ... 2432333435364484134534 ... SonSon
Arama sonucu : 5732 madde; 265 - 272 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by ylyy Yazıyı Oku
    Sayın karakaya güzel bir noktaya değindiniz. Bu konuyu ben de zaman zaman düşünüyorum.

İmtiyazlı hisse konusunu şahsen çok problem etmiyorum. Ancak Saba İlaç konusu bende de soru işareti oluşturmakta. Deva varken Saba İlaca neden ihtiyaç duyulmakta herhangi bir fikrim yok. Bu husus mutlaka şirkete yatırım yapmak isteyenlerin bir kısmı tarafından sorgulanmakta diye düşünüyorum. Kendimden örnek vermek gerekirse Saba İlaç mevzusu yüzünden Deva'daki paylarımı bir dönem satmıştım. Ancak Deva'nın argeye en çok bütçe ayıran ilaç firması olması sebebiyle sonrasında yeniden alım yaptım. Bu konuda bilgi sahibi olan ortaklar belki yorum yaparlar biz de öğreniriz
    Türkiyede 30u aşkın akredite arge merkezi var. bu merkezlerden bazıları ilaç firması değil, sadece ar-ge yapıyor (başka firmalar için). ar-ge merkezi olmayıp, çinden ve hindistandan da aktif madde ithali ve know how alımı tercih etmeyen firma yerli ar-ge merkezinden ar-ge hizmeti satınalır. Saba'nın da ar-ge merkezi yoktur. Ar-ge hizmetini 3. bir firmadan alabileceği gibi pazar rayiç fiyatlarından ("emsal bedel") devadan da alabilir. burda yapılan budur. ilişkili kuruluştan hizmet alımıdır. bistteki bir çok firmanın ilişkili kurulıuştan, mal veya hizmet alımı, finansman kullanımı vardır. burda kritik konu bu işlemlerdeki fiyatlamanın ("transfer fiyatlaması") emsal bedel denen (pazar rayici de diyebiliriz) bedel üzerinden yapılıp yapılmadığıdır. Yani; herhangi bir ilişkili kuruluşla olan risk ne ise burada da odur. hizmet konusunun ar-ge olması bir fark oluşturmaz. kural da şudur: deva bu hizmeti maliyetinin üzerine bir fiyatla satıyor olmalıdır.

dünyada her yıl 60 civarı molekülün patent süresi dolar. hiç bir jenerik ilaç firması (dünya devleri dahil) bunların hepsinin argesinin yapıp pazara veremez.. öyle bir odaklanma ve ar-ge uzman kaynağı yok.. bunların arasından seçim yapar. deva da her yıl 3-5 molekül ortalama lanse ederse bu zaten büyük rakamdır. ilgilenmediği molekülleir de saba lanse etmek için ar-ge yaptırırsa bunda sorun olmaz. deva, hem hizmet bedelini alır (ar-ge hizmeti satar) hem de molekül pazara verildiğinde sabaya fason üretim hizmeti satar.. yeterki işlem "emsal bedel" üzerinden olsun. bu konu da ilişkili kuruluşla işlem yapan tüm firmalar için geçerlidir.

ola ki içerdeki muhasebecilerden bunun emsal bedele göre olmadığına dair bir duyumunuz varsa; vergi dairesi ve spk böyle bir şikayetle kesinlikle ilgilenir.. belirtiğim gibi; bu işlemin emsal bedele göre olup olmadığını ancak içerdeki muhasebeciler, cfo vb muhakeme eder. bir de detaylı incelemesi durumunda maliye müfettişleri... spk uzmanları dahi çok detay bakmayabilir.

özetle; ilişkili kuruluş işlemindeki riskler ne ise burda da odur.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Zam 16 şubatta mı belli oluyurdu, çok baskı olduğu için belki önümüzdeki hafta başı da açıklanabilir diye düşünüyorum.
    bence de fiyatı acilen beyan etmeliler. çünkü, yeni ithalat yapacak firmalar bakımından belirsizlik var. ithal edeceği yeni mamülü kaç paraya satacağını bilemeyen ithalatçı, yeni ithalat yapmaktan çekiniyor.. yeni zammı beyan etmesini bekletmelerinde bir kamu faydası göremiyorum.

3. Satılan ticari mal ve hizmet maliyeti(**) (22.631.988)

(**) Satılan ticari mal ve hizmet maliyetini, Saba İlaç ürünlerinin üretimi ve Saba İlaç’a verilen fason hizmet
    maliyeti oluşturmaktadır. Saba İlaç’a dönem içerisinde satış tutarı 35.796.428 TL’dir.

22.6m hizmet maliyeti 35.7 saba ilaca satış bedeli. bu rakamlar sektörün emsal fiyatlarına uygunsa sorun yok.

yatırım tavsiyesi değildir.

4. Ylyy, Maslak 1, lamuerte ustalara teşekkürler,
    Bu cevaplar benim için yeterli oldu,

TA-1012 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Türkiye konjonktürde kötülesme, çalışan mavi yakalıların ücret ayaklanması, elektrik faturalarına isyanlar,muhtemel FED faiz arttiriminin dış borsalara olumsuz etkisi ,hattaTurkiyenin notunun indirilmesi gibi olumsuzluklar sebebi ile DEVA nin bilanço fiyatlamasini iyimser 33-38 TL bandına kötümser 30-35 TL bandına indiriyorum.YTD, kendi fikrimdir.

6. Yazıyı alıntı yapmayın. Kim olduğunu da yazmayın. Herhangi bir kişiden bahsetmiyorum.
    Sadece Bilgiyi hap şeklinde alın
    ---///
    Kuşluda ki Gıravatlı yine bi dünya insanı madur etmiş
    Burda da bizi madur etmişti
    Kutlu yürüyüşümüze engel olmuştu
    Pardondan komisyonu alıp, hisseyi frenletmişti
    O kadar şikayet ettik, ceza yemedi ya, halen alkım orda
    --//
    -Tekno Dansı övmüştü övmüştü, hisse bedelli açıkladı, satmayın bedelli iyidir palavra mavralarını sıktı ))) insanları 2 yıldır hisseye kitledi. Hem hisse düştü, hem ceplerinden para verdiler
    -Alçalanı övmüştü övmüştü, pardon bi anda çok yüklü mal sattı. Pardonun mal satması iyidir dedi yine milleti kekledi)))
    -Hurdacıyı övdü övdü temettü yatırımcılığı dedi, zirvelerden insanlara hurdayı kitledi. Çoğu temettü verilince hisse fiyatının düştüğünü bile bilmeden 38 lerden zıpladı))
    -Brxyvz yi övüyordu iki yıldır, yok bilanço güçlü mavraları, küt püsküvüt bedelli)) insanlar bize mal pazarladın demiyorlar
    Abi niye böyle oldu yazmışlar)))
    Şimdi de yine bedelli iyidir, hele bi bekleyelim haaa demiş.
    Valla çoğu maduriyeti hakediyor. Gerçi inandırıcı samimi pozları ,garibanı iyi oynaması insanları etkiliyor. Tvlere de çıkıyo vs Ky nin yanında kolpaları..
    İstese o keklere, köprü üstgeçit tünel bile satar
    O kadar inanmış müritleri olmuş Kamilin)))
    Gıravat bu işlerde çok önemli
    Bi ara kuşluda biri vardı, Nalbur dükkanı arka fonda, önde kendi gıravatlı fotosu, bi dünya kişi hocam vs yazıyordu)))
    ---//
    Ben gerçekleri yazayım.
    -Bedelli maalesef borsamızın en lanet şeyidir. Patronları çözüm üretme yerine tembelliğe iter, yatırımcının cebinden neyse
    -Reklam reklam tv konuşmaları peşine Pardonların yüklü mal satışı iyi değildir
    -Temettü işi, 5-10 yıllık güzel iştir öyle bunun anlattığı gibi 2-3 ayda zengin etmez. Uzun vade minumum 5 yıl sonra ürün verir temettü işi. O da doğru hissede
    ---//
    Bizim eşşeğe gelirsek. Halen bekletiyor
    Gerçi ben böyle yazınca, ama ama son 3 yılda %710 yükseldi diyosunuz , sizler de haklısınız ne diyim
    Yatırım tavsiyesi değildir
    Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir

Alıntı Originally Posted by temelreisim Yazıyı Oku
    Yazıyı alıntı yapmayın. Kim olduğunu da yazmayın. Herhangi bir kişiden bahsetmiyorum.
    Sadece Bilgiyi hap şeklinde alın
    ---///
    Kuşluda ki Gıravatlı yine bi dünya insanı madur etmiş
    Burda da bizi madur etmişti
    Kutlu yürüyüşümüze engel olmuştu
    Pardondan komisyonu alıp, hisseyi frenletmişti
    O kadar şikayet ettik, ceza yemedi ya, halen alkım orda
    --//
    -Tekno Dansı övmüştü övmüştü, hisse bedelli açıkladı, satmayın bedelli iyidir palavra mavralarını sıktı ))) insanları 2 yıldır hisseye kitledi. Hem hisse düştü, hem ceplerinden para verdiler
    -Alçalanı övmüştü övmüştü, pardon bi anda çok yüklü mal sattı. Pardonun mal satması iyidir dedi yine milleti kekledi)))
    -Hurdacıyı övdü övdü temettü yatırımcılığı dedi, zirvelerden insanlara hurdayı kitledi. Çoğu temettü verilince hisse fiyatının düştüğünü bile bilmeden 38 lerden zıpladı))
    -Brxyvz yi övüyordu iki yıldır, yok bilanço güçlü mavraları, küt püsküvüt bedelli)) insanlar bize mal pazarladın demiyorlar
    Abi niye böyle oldu yazmışlar)))
    Şimdi de yine bedelli iyidir, hele bi bekleyelim haaa demiş.
    Valla çoğu maduriyeti hakediyor. Gerçi inandırıcı samimi pozları ,garibanı iyi oynaması insanları etkiliyor. Tvlere de çıkıyo vs Ky nin yanında kolpaları..
    İstese o keklere, köprü üstgeçit tünel bile satar
    O kadar inanmış müritleri olmuş Kamilin)))
    Gıravat bu işlerde çok önemli
    Bi ara kuşluda biri vardı, Nalbur dükkanı arka fonda, önde kendi gıravatlı fotosu, bi dünya kişi hocam vs yazıyordu)))
    ---//
    Ben gerçekleri yazayım.
    -Bedelli maalesef borsamızın en lanet şeyidir. Patronları çözüm üretme yerine tembelliğe iter, yatırımcının cebinden neyse
    -Reklam reklam tv konuşmaları peşine Pardonların yüklü mal satışı iyi değildir
    -Temettü işi, 5-10 yıllık güzel iştir öyle bunun anlattığı gibi 2-3 ayda zengin etmez. Uzun vade minumum 5 yıl sonra ürün verir temettü işi. O da doğru hissede
    ---//
    Bizim eşşeğe gelirsek. Halen bekletiyor
    Gerçi ben böyle yazınca, ama ama son 3 yılda %710 yükseldi diyosunuz , sizler de haklısınız ne diyim
    Yatırım tavsiyesi değildir
    Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir

Arada bu mesajlarını kızıyorum ama bunda hem haklısın hem de güldürdün .

Bir hisse düşünün , 2 yıl önce halka arz olsun , 2 yılda %75 i patron satsın , sonra bedelsiz vererek senet sayısını iyice arttır , şimdi de borcun harcın yokken %194 bedelli ver . Sonra bu insanlar borsadan neden soğuyor. Adamın kasasında para var , cironun yarısı kadar kar yazıyor , bence finansallarında makyajlanmış birşeyler var , işletme sermaye gereksinimi diyor birde utanmadan...
    Yatırıcımcıyı yolunacak kaz olarak gören olarak patronlar ve buna sessiz olan spk olduğu sürece bu ülkede yatırım çok zor.. O yüzden hisse alırken en temel şey finansallardan öte patronun karakterine bakmak olması gerekiyor.

Deva tarafına geçersek , patron bırak hisseleri satmak , borsaya kote olmakdan çıkmak istiyor esasında...

Saygılarımla.

8. Kesmeyecek misin ?

Sayfa 34/717 İlkİlk ... 2432333435364484134534 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •