Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
Bu hafta nasipse, konut alıyoruz. 955K TL'ye alıyorum. İçeride 2.500 TL'den kiracı var. Rayiç ortalama 3.750-TL - 4.000 TL. Rayiç üzerinden 240-260 çarpan ile alıyorum. (mevcut durumda 380 çarpan). Muhtemelen 6 ay daha kiracı içeride ucuz oturur. Daha sonra çıkar veya anlaşırız diye düşünüyorum. Bölge ve site beğendiğim bir lokasyonda. Bu nedenle, içim rahat.

Ama en önemli kısım şu; hedeflerimden en büyüğünü tamamlamış olacağım. Sadece kira gelirlerim ile, ailemin, oğlumun (özel okul v.s.), tüm giderlerini karşılamış oluyorum. Kira gelirleriyle orta-üst level bir yaşantımız oluyor.

Maaş ve danışmanlık gelirlerimiz ve temettü/faiz gelirlerimiz bundan sonra yatırıma devam edeceğim. Konut alımım olmayacak. Daha orta vadeli yatırımlar planlıyorum. (Arsa, koleksiyonculuk (Tablo, sanat eseri veya para), özel zevklere yatırım, v.s. )

Mevcut eskiyen konutları satıp, yerine yeni konut alımı yapabilirim ama total yatırım değişmeyecek.
Öncelikle konut yatırımınız hayırlı olsun

Hedeflerinizin en büyüğünü tamamladığınız için tebrikler Adım adım hedefe ulaşmak büyük mutluluk olsa gerek.

İçindeki kiracı 6 ay sonra çıkmaz ya da rayiç değerden ödeme yapmaya yanaşmaz ise nasıl aksiyonlar almayı planlıyorsunuz?