hahah bu nasıl yorum baba![]()
ZOREN :1,65-1,66 TL
Son bir şey söyleyip bir süre yazmaya ara vereceğim.
Dediğim gibi, buradaki ky topu bir olsa zoreni bir kademe ne kaldırabilir ne de indirebilir.
Her şey hisseyi kontrol edenin kontrolünde.
Zoren zamanı gelince hakkettiği değeri bulur. Belki 2 yıl belki 2 hafta bekletir onu biz bilemeyiz.
Günlük al sata uygun olduğunu düşünmüyorum.
“Finans piyasasında, türev işlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarıdır.” -mustican
"Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Yenilenebilir Enerji şirketlerini tek tek inceledim
Çünkü, artık dünyada herşey
Yenilenebilir Enerji üzerine kurulacak
Elektrikli Otolar da geldimi ülkemizde
Tek gerçek, Yenilenebilir Enerji şirketleri olacak. Bitkoin furyasının dünyanın %20-30 elektriğini çektiği, dünyada Enerji krizi vs, iklim değişikliği ,var da var..
---///
Tek tek , tüm Yenilenebilir Enerji şirketlerinin bilançolarını inceledim,
Borsa Piyasa değeri en düşük (850 milyon Tl ) şirket Sayas diye bir şirket çıktı
Özsermaye karlılığı Sayas ın %127
--///
Yenilenebilir Enerji şirketleri içinde en yüksek Borsa Piyasa Değeri, Aydem diye bir şirkette, 4.5 milyar Tl piyasa değeri var
--///
Zoren in piyasa değeri 4.1 milyar Tl
Ayrıca Zoren in son bilançoda 10.5 milyar Tl ye karşılık gelen döviz açığı görünüyor
Döviz açığı da epey fazla
Neden bu kadar çok döviz açığı oluşmuş?
Net bilgisi olan var mı?
Yatırım tavsiyesi değildir
neden olacak.. tüm santralleri dövizle kurdu.. osmangazi elektrik dağıtımı dövizle aldı.. yekdem kapsamında döviz geliri var
en önemlisi Zorrlu holdigden 5 yıldır falan döviz alacaklısı, yani zoren borç alıp, holdinge kullandırıyor ve SPK nunu çok iyi bildiği halde dokunmuyor. Türkiye böyle bir ülke. O döviz borcu için neredeyse RESlerin hepsini sattı.Halka açık şirket, kapalı şirkete borç versin faizlerini bile ödeme. Yani yekdem ödemeleri başladığı halde borçların yükselmesinin sebebi bu. Çok beklersiniz, verem olup , kanser olup ölmeniz kuvvetli ihtimal.
Haddini aşan, zıddına döner.
Bilanço ne zaman açıklanacak? Kapta 11.03.2022 diyor doğru müdür?
Yer İmleri