Sayfa 426/1312 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526926 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,401 - 3,408 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Bisikletçi forumdaş hep aynı şeyi yazıyor ,ya emlakçı ya müteahit ya da bankalarda kredi işlerine bakan bir müdür falan )))))))))

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bisikletçi forumdaş hep aynı şeyi yazıyor ,ya emlakçı ya müteahit ya da bankalarda kredi işlerine bakan bir müdür falan )))))))))
    O,Emekli, aylak, abuk sapuk yazan moruk , Takımından..Kaale alma,uyma şuna..;-))

Alıntı Originally Posted by Kar_Adam Yazıyı Oku
    O,Emekli, aylak, abuk sapuk yazan moruk , Takımından..Kaale alma,uyma şuna..;-))
    Yani benim takımdan )))))))))))))

4. Bazı şeylerin fiyatları geriden geliyor, bazıları koptu giti, bazıları da kopup gitti ve gitmeye devam ediyor. Emlak kopup gitmeye devam ederse,koşup yetişilmeyecek kadar mesafe açabilir. Ben daha hızlanarak koşabilirim diyen için sorun olmayabilir ancak nefesi tıkanmaya başlayanlar için bu bir sorun.
    Sosyal demokrasi gelip daha adaletli paylaşım olsa bile, elde paylaşılacak borçtan fazlası pek yok.Bu yoksullaşma demek ve bazı metaların arayı açmasına sebep. Bundan öte, kitleyi zenginlik vaadiyle daha uzun süre yönetmek için yoksullaştırmak gerekir.Konut ve gıda vageçilemeyecek ihtiyaçlar ve direk yoksullaştırma yöntemi.
    İran örneği,enflasyon %40 konut fiyat artışı %70. En büyük etken iç güçler olsa da dış güçlerin ambargo etkisi altında. Gerek yoksullaştırılıp yola getirmek gerek, zayıflatıp ele geçirmek için USA kuruluşundan beri Sherman doktrini olarak kabul edilen,Sovyetlerde de Stalin'in tekniklerinden en önemlisi, yoksullaştırma,bizde de şiddetlenerek uygulanıyor.
    Saydığım sebeplerden dolayı trend dönüşü beklemiyorum.Dolar fiyatının aşırı düşük tutulması cazip gelmişti,halen daha düşük ancak emlağı daha şanslı görüyorum.Pitkoyin olmasa da altına şans verirdim.

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yani benim takımdan )))))))))))))
    kahkaha patlattim

cok tesekkurler

Allahta sizi guldursun

Konut fiyatlarında kimi iddaya göre Türkiyede öyle veya böyle kalan veya yatırım yapan 10 milyon yabancıının etkisi de var. Geçenlerde apartman toplantısında öğrendiğime göre Çinli bir karı -koca 40 daireli bir aprtmanda bir daire satın almışlar...

Vatandaşlar olarak bizim dışardaki gelen paraları olan bu insanlarla baş etmemiz imkansız gibi...

Çünü para onlarda ...

Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Konut fiyatlarında kimi iddaya göre Türkiyede öyle veya böyle kalan veya yatırım yapan 10 milyon yabancıının etkisi de var. Geçenlerde apartman toplantısında öğrendiğime göre Çinli bir karı -koca 40 daireli bir aprtmanda bir daire satın almışlar...

Vatandaşlar olarak bizim dışardaki gelen paraları olan bu insanlarla baş etmemiz imkansız gibi...

Çünü para onlarda ...

44 dairede bi afganlımız oldu esertepe diye bi mahalle var somal,li oranı %5 i buldu diyolar.
    suriyeliler mamak altındağa çökmüşler tuzluçayırda suryeli mahlelleleri oluşmuş durumda 5 para etmeyen daireler 500.000 den başlıyor
    bir halt olacağı yok.

8. Herkese selamlar, konuyu bir süredir keyifle takip ediyorum. Buradaki tecrübeli arkadaşların fikirlerini merak ettiğim bir konu var. Kendim de kiradayım yatırım amaçlı Mecidiyeköy bölgesinde 1+1 aldığım evin önümüzdeki ay kredi borcu bitiyor. Kirası rayice (2500-3000) göre oldukça düşük kaldı. 2016 Şubat'ta 1200'e anlaştık, ilk altı ay 1000 versem olur mu dediler olur dedim iki sene öyle gitti şuan 1400 ödüyor. (Sanırım ev sahipliği bana göre değil). Satıp daha farklı bir şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum. Ancak evin değerlemesini yaparken adil fiyatı belirlemede zorlanıyorum. Evin yakın çevresinde satılık ev göremiyorum (ne ilanlarda ne de arabayla gezerek).
    2016 Şubat'ta aldığımız tutar olan 230 bin TL'yi bir kaç veriye endeklediğim ;
    MB resmi enflasyonuna göre; 640 bin
    Dolara göre; 78bin dolar karşılığı 1 milyon
    Altına göre ; 1920 gr. 1.5milyon
    Kira rayicine göre ; 2800x 200 ay 560 Bin

Görünüşüne göre pek kazançlı bir yatırım yapamamışım. Makul satış fiyatının belirlenmesi konusunda değerli fikirlerinizi merak ediyorum.

Sayfa 426/1312 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526926 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •