Sayfa 62/100 İlkİlk ... 1252606162636472 ... SonSon
Arama sonucu : 793 madde; 489 - 496 arası.

Konu: VBTYZ - VBT Yazılım A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Kayalp Yazıyı Oku
    Merhaba,
    Bilanço sonrasında, genel kurul gündemini ve kâr payını hızlı şekilde yayınlaması ve Halka Arz fiyatının üzerinde alım yaparak hissesine sahip çıkması olumlu. Yazılım sektöründe nakit kâr payı dağıtmak enderdir.

Logo bile 21 yılda 6 kez nakit temettü ödemesi yapmış. Tesadüf onun da ilk nakit temettü verimi %2 imiş. Bütün bu sebeplerle Birol Bey benim güvenimi kazanmıştır.
     Alıntı Originally Posted by Kayalp Yazıyı Oku
    Birol Bey farkında değil ama finansal raporları gönderdiğinin ertesi günü temettü miktarını açıklayarak kurumsallıkta Ereğli'nin bir adım önüne geçmiştir.
    Bu temettü ile ilgili yazdıklarınıza aynen katılıyorum.İyiki yazdınız.Çünkü borsada şimdiye kadar görülmemiş bir davranışı kaçırmış olacaktık.Temettünün miktarı önemli değil kar oranındadır.Bugün az yarın çok olur.Ama böyle bir temettü açıklaması sanırım borsada bir ilktir. Şirketin temettü düşüncesini ve zihniyetini göstermiştir bize tekraren .

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İZMİR CUMAOVASI
    Gönderi
    2,336
     Alıntı Originally Posted by yarasa Yazıyı Oku
    Bu temettü ile ilgili yazdıklarınıza aynen katılıyorum.İyiki yazdınız.Çünkü borsada şimdiye kadar görülmemiş bir davranışı kaçırmış olacaktık.Temettünün miktarı önemli değil kar oranındadır.Bugün az yarın çok olur.Ama böyle bir temettü açıklaması sanırım borsada bir ilktir. Şirketin temettü düşüncesini ve zihniyetini göstermiştir bize tekraren .
    Rekor POLTK te
    2014 martta halka arz oldu
    7 nisan ve 27 mayıs olmak üzere 2 kez temettü verdi
    yani halka arzdan 1 ay sonra
    bende gelecekte 100 tl olacak dediğimde gülmüşlerdi
    elimde kalan 14 maliyetleri az birseydi portfy göre 560 tl den sattım gecen yıl
    Bizim ATATÜRK sevgimiz, Anayasanın ilk 3 maddesi gibidir.
    Değişmez, değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

Tebrik ederim Rus borsası cakilirken yüzde 3 e yakın prim yapmak iyiydi
    Demek ki 24 altı yok diyor patron.
    Ytd

4. Sn. Yarasa,

Ben gördüklerimi yazmaya çalışıyorum. Olumlu, olumsuz herşeyi yazmamız lazım ki okuyanlara faydası olsun.

Bence temettü önemlidir. Dediğiniz gibi bu yıl az ileride fazla. Iyi niyeti ve kurumsal bir yapıyı gösterir.

Gördüğümüz olumsuz birşey yok mu derseniz var. Birol Bey'in sahip olduğu imtiyazlı paylar bence olumsuz ama iyi niyetli birisi olduğuna kanaat getirdiğim için küçük yatırımcı aleyhine kullanmayacağını düşünerek önemsemiyorum(takipte edeceğiz tabi)

Syg,

5. Herkese günaydınlar;

Bence şirketi ayakta tutan Sayın Başaran Bey'in iyi niyeti ve açıksözlülüğü. Çok güzel açıklamalar yapıyor, bence yeterli.

Eksik olan kısım ise şirketin toplam cirosu. Koskoca halka açık şirket SGK'dan aldığı iki ihale dışında pek ciro yapmamış görünüyor. Gelecekte mutlaka güzel bir şirket olacak ama daha kat etmesi gereken uzun bir yol var. Ürün çeşitliliğini ve bunların ciroya yansımalarını görmek gerekiyor. Herkese saygı ve selamlarımı sunarım. YTD

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by mustafabozkurt Yazıyı Oku
    Herkese günaydınlar;

Bence şirketi ayakta tutan Sayın Başaran Bey'in iyi niyeti ve açıksözlülüğü. Çok güzel açıklamalar yapıyor, bence yeterli.

Eksik olan kısım ise şirketin toplam cirosu. Koskoca halka açık şirket SGK'dan aldığı iki ihale dışında pek ciro yapmamış görünüyor. Gelecekte mutlaka güzel bir şirket olacak ama daha kat etmesi gereken uzun bir yol var. Ürün çeşitliliğini ve bunların ciroya yansımalarını görmek gerekiyor. Herkese saygı ve selamlarımı sunarım. YTD

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Daha evvelden dedim şirket iyi olabilir
    Diyelim Mercedes alacaksın
    Piyasada 500.000 TL 2000 modelleri
    Sen kalkıp da 1000.000 TL verirsen 2000 modeline zarar edersiniz
    Aynı şekilde olan fonet ile kiyaslarsak durum budur.
    Birisi 11 TL
    Diğeri 24 TL

Ayrıca patron iyi insan eyvallah ama zırt pırt hisse fiyatı için konuşmamali şirketi büyütmek için çalışmalar yapmalı ve temettü miktarini artırmalı
    Kendisinin hisse alması da yanlış
    Piyasa sen iyi sirketsen bunu fiyatlar
    Kötü sirketsen de fiyatlar

Sasa 20 kurustu yıllar önce
    Türk traktör 7 TL
    Ford 8 TL idi
    Tofaş 1 TL
    Şaka gibi degilmi
    Şimdi nereye geldiler nereye gidecekler
    Adamlar çok büyüdüler.
    Kimse kalkıp da Ford alın demedi
    Kimse kalkıp Sasa alın demedi
    Ama alanlar köşeyi döndüler
    Vbtyz de aynı şekilde olmalı
    20 sene sonra iyi ki almışım demeliyiz
    Ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İZMİR CUMAOVASI
    Gönderi
    2,336
    Sasa genel kuruluna katılmış biri olarak söyleyeyim
    sabancıdan %51 ni aldı erdemoğlu an itibarı ile %80 nin üzerinde yan şirketleri ile beraber
    demekki ne yapmış %30 gibi piyasadan mal toplamış
    Bizim ATATÜRK sevgimiz, Anayasanın ilk 3 maddesi gibidir.
    Değişmez, değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

8. Geri alım hususunda fikrim, Birol Bey doğru olanı yapmıştır. Tahtacımız en hafif tabiriyle gariban çıkmıştır. Dolar 8 liradan 18 liraya giderken sadece izlemiştir.

Milyarlarca lotu olan Ereğli Dolar'a, enflasyona haddini bildirirken 10 milyon lotu olmayan vbtyz hepsinden dayak yemiştir. Bu geri alım olmasaydı, belki fiyat şuan 20 lira altı olacaktı ve çoğumuz hisselerimizi satmıştık bile.

Syg,

Sayfa 62/100 İlkİlk ... 1252606162636472 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •