Sayfa 316/691 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416 ... SonSon
Arama sonucu : 5528 madde; 2,521 - 2,528 arası.

Konu: KLGYO - Kiler GYO A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    burada pd/dd hesaplarınızda yanlış.

eğer sermaye 1.4 milyar kabul ediyorsanız.

o zaman özsermayeye de 775 milyon eklemeniz lazım.

özsermaye 1.75 milyar + 775 milyon = 2.5 milyar özsermaye yapar. 1.80 lira defter değeri yapar.

pd/dd = 0.47 olacak.

fk oranı da yanlış ama kime ne anlatacağız.

bilanço gayet iyi. bundan iyisi şamda kayısı.

bir kere kasasında 1.5 milyar olan borcu olmayan bir şirket nasıl 1.2 milyara işlem görür ? hakikaten akıl, mantık ile izah edilemez

"yatırım tavsiyesi değildir"

2.  Alıntı Originally Posted by tahminci Yazıyı Oku
    Eğer bedelli sermaye artırımı yapılmamış olsaydı,
    PD: 0.3 FK: 0.97 olacaktı, o zaman mükemmel diyecektik.
    Ama bedelliden sonra bu derece cazip değiller.
    Yanılsama dediğim tam da buydu. Bakalım üçkağıtçılar bunu nasıl kullanacaklar ?

Esasen herkes oynanan oyunun farkında da, safa yattık. Bekliyoruz...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

3. hayekbey takıldım sadece. yalnız hesaplamanız yanlış bedelliyi geçersek 620 sermayeden gidelim yani hiç bedelli yapılmamış diyelim piyasa değeri 620*0,86=533 trilyon yapıyor yani karından az. bedellisi kaymağı a1 in oyağın moyağın mal sattığı yok hepsi virman. kerizmi adamlar bedavaya mal versin.3 aylık bilançoyu ve bedelliyi geçelim hayekbey özsermaye borçsuz 3 kattrilyon değeri 533 milyon böyle bir şey olamaz burada sunu fiat oluşturanlar aşağı basarak para kazandılar çoğu insanında ocağını batırdılar.şayet ben bu borsayı biliyorsam bu hissenin soluksuz 4 tavan yapması lazım açık söyleyeyim şirket iyi yönetilmiş ama bu suni fiatı oluşturanların taaaa a....................yım.küçük yatırımcı korkup mal satmasın diye bunlarıda yazıyorum

4.  Alıntı Originally Posted by tahminci Yazıyı Oku
    Eğer bedelli sermaye artırımı yapılmamış olsaydı,
    PD: 0.3 FK: 0.97 olacaktı, o zaman mükemmel diyecektik.
    Ama bedelliden sonra bu derece cazip değiller.
    Şayet öyle olsaydı OZKGY gibi 7 Tl civarından fiyatlanacaktı. Ama şimdi 0.86 Tl.

Ben geçen gün ne dedim, bunu bile hesapladılar bedellide. Valla helal olsun, şapka çıkarıyorum. Dahiyane bir iş çıkardılar...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

5.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    evet sen haklı çıktın bu sefer sn. hissedarxd. referans bahçeşehir projesi hasılata yansımayınca 700 milyon kar belentimiz 546 milyona gerilemiş.

bahçeşehir projesi satışları ertelenmiş gelirler tarafına borç yazılmış. satışı yapılmış ama hasılata yansımamış olan rakam 1.1 milyarı geçmiş.

kasada 715 milyon var + 775 de bedelliden girdi.
    Kasada 1.5 milyar. ama şirketin piyasa değeri 1.2 milyar.

şaka gibi ama burası bist
    Ertelenmiş gelirlerden belli satmış teslim etmemiş,fatura kesmemiş ama harcamalar haliyle gider gösterilmiş..sanki hepsi 1. çeyrek için planlanmış,harcamaları tamamlanmış kemiksiz kar ve de ilaveten bedelli parası..

Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Şayet öyle olsaydı OZKGY gibi 7 Tl civarından fiyatlanacaktı. Ama şimdi 0.86 Tl.

Ben geçen gün ne dedim, bunu bile hesapladılar bedellide. Valla helal olsun, şapka çıkarıyorum. Dahiyane bir iş çıkardılar...
    Sn hissedar o zaman da 0.86 dan mal alma imkanı olurmuydu.Ben bu bilanço ile asla satmam.Şu gsdho bilançosu umduğum gibi olursa ondan buna baya geçerim.10 gün daha bu seviyede kalsın bana yeter.Bence kimse o illuzyonu yutmaz,kabak gibi belli kağıt bedava

7. bilançoya baktımda bedelliden gelen para hariç 716 milyon tl net nakiti var.bunun 547 milyon tl si döviz hesaplarında.169 milyontl si vadeli tl de.ayrıca 254 milyon tl ticari alcakları var.

bedelliden gelen 795 milyon tl ile birlikte yaklaşık 1.8 milyar tl nakit ve benzerleri olacak.oldukça likid bir şirket.3ve6 aylık bilançolar daha iyi gelebilir.

Geçen kardaki kağıtdan çıkıp zarar ettiğin kağıda geçilmez denmişti,sanırım sn tahminci ile olan bir fikir alışverişiydi.Şimdi gel de bu rasyolarla paçal yapma))))))))))

Sayfa 316/691 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •