Sayfa 18/1007 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 137 - 144 arası.

Konu: Viop XL

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939

+ 5 kontrat 2300
    + 10 kontrat short 2344
    ya herro ya merro ![emoji846] Toplam 25 kontrat short

"yatırım tavsiyesi değildir"
    Son düzenleme : hayek; 03-03-2022 saat: 19:45.

2.  Alıntı Originally Posted by Se_M Yazıyı Oku
    Yahu şurda emek sarf edip kafa yorup teknik veya temel, hisse ya da viopla ilgili oyun planını ya da beklentisini yazanlara neden sataşılır ki. Kimse illa böyle olacak demiyor ki. Ahu bu nefis ego yok mu...
    Sataşanlar bir kaç ayda batıp gidiyor.
    Ama arada son bir kaç ayda sataşılan Bıkmışbroker ,
    JAS ve aklıma gelmeyenler yazmaz oldu.
    Laguna yalnız kendi topiğine grafik koyuyor.

3. Shortları kapadım, pala kapı gıcırtısına sürecek bu endeksi

4. Durmadan short algisi yapan arkadas kendisini ABKA ile ayni kefeye koymasin. ABKA`nin yaptigi teknik analizdir her ne kadar bana gore biraz daha kisa vadeli olsa da sinyaller, severek okuyorum kendisini. Burada sanki her yazan elestiriliyor gibi bir algi olusmasin.

Ben savas muhabirlerine ve Short24 culerin aksine olumlu dusunme sebeplerimi yazayim tabii ki orta uzun vadede yani 6 ay-2 yil gibi bir donemden bahsediyorum.

Endeskimizin zirve yaptigi doneme gidecek olursak 2012 sonu 2013 ilk yarisi degerlendirme icin uygun bir zaman dilimi olur diye dusunuyorum.

Hemen hemen butun algilarin iyi oldugu dolarin stabil endeksin de zirvesi olan 600 dolari gordugu bir donem. O donemin verilerine bakarsak olumsuz dusunecek neredeyse tek bir gosterge yok. Kredi derecelendirme kurumlarinin bize vermis oldugu skorlari ele alalim;

Notlarin anlamlari su sekilde:

En iyi nottan en kotuye dogru; (koyu olanlar investment grade (yatirim yapilabilir anlaminda) )

Fitch: AAA AA A BBB BB B CCC CC CC
    S&P: AAA AA A BBB BB B CCC CC CC
    Moody`s: Aaa Aa1 Aa2 Aa3 A1 A2 A3 Baa1 Baa2 Baa3 Ba1 Ba2 Ba3 B1 B2 B3

Bu notlara ek olarak + ve – de geliyor hangi yone yakin oldugunu gostermek icin (Moody`s haric) ayrica gorunumu de pozitif duragan ve negative olarak belirtiyolar.

Sirada notlarimiz var ilk grup 2013;

Fitch BBB- stable Nov 05 2012
    S&P BB+ stable Mar 27 2013
    Moody's Baa3 stable May 16 2013

Bunlar da en son notlarimiz;
    Fitch B+ negative Feb 12 2022
    S&P B+ negative Dec 10 2021
    Moody's B2 negative Sep 11 2020

Simdi bu sartlar altinda 2013 ve gunumuz notlarini kiyaslarsak eger;

Fitch: BBB- den B+ ya (2 ana grup dususu var, yatirim yapilabilirden disari cikiyoruz)
    S&P: BB+ dan B+ ya (1 ana grup dususu var, her iki donemde de yatirim grubu icinde degiliz)
    Moody`s: Baa3 den B2`ye (Yatirim grubundayken 5 kademe altina dusuyoruz)

Bu not degisimlerine ek olarak yabanci orani da 66 seviyesinden 40`a kadar geriliyor. (Burada da tarihi diplerdeyiz)

Bu kadar iyi notlarimiz oldugu donemde borsamiz 600 dolar yaygin deyimle 6 dolar. O zaman yatirim yapan birisinin 6 dolari simdi 1.6 dolar olmustu.

Notlar kotu yabanci az neden olumlu dusunceye sahipsin diye sorarsaniz, tunelin ucundaki isiga (insallah i****** tabii ki) yakiniz diye dusunuyorum. Cok derin bir analiz (!) oldu farkindayim.

5.  Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Sataşanlar bir kaç ayda batıp gidiyor.
    Ama arada son bir kaç ayda sataşılan Bıkmışbroker ,
    JAS ve aklıma gelmeyenler yazmaz oldu.
    Laguna yalnız kendi topiğine grafik koyuyor.
    Teknik analiz yoktur denilen yerde insanlar neden yazsınlar. Bu arada viop topiği burası ama 5 dk.lık grafiklerde bilanço bazlı temel analiz ile işlem yapan insanlar var anladığım kadarı ile. Okuduklarımdan anladığım bu.
    Bir de yazılanları takip edip sen bunu yazmıştın diyen şaklabanlarda var. Bana da yapıldı.
    Bir hisse ile ilgili uzun vadeli yorum yapmışım bir yerde. Başka bir yerde ve zaman hisse ile ilgili günlük al sat yorumu yapmışım. Birbirinden farklı konjektür. Biri dağ biri dere.
    4000 tane mesajımın içinden bütün gün araştırıp almış onları yapıştırmış. Bak ne yazmışın diye. Diyorum biri uzun vade biri günlük. Anlayana...
    Böyle bozuk niyetli adam çok...İşleri de yok mesaj mesaj bakıyorlar ...Yaşımız gereği gülüp geçiyoruz..

Neyse geyiğe devam , güncel savaş haberleri bekliyoruz

6.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku

+ 5 kontrat 2300
    + 10 kontrat short 2344
    ya herro ya merro ![emoji846] Toplam 25 kontrat short

"yatırım tavsiyesi değildir"
    Şoyle güzel shortum hiç olmadı temiz iş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    Şu ortamda karın %90'ını temettü dağıtıyor olması, isdemir ile birlikte fiyatının abartılarak köpürtülmesi, kardemirin de bu furyada temettü vereyim de daha güzel pazarlanayım istegi. Tepe çalışması bunlar. Demir çelik'ler toplu speküle ediliyor. Jesse Livermore abimiz olacaktı ki vuracaktı tepeden 1000'er short Temettü ertesi iki gün artı olurlar, zirveleri de oralar olur muhtemelen.
    Yüksek kur yüksek büyüme ihracatçı şirket furyasının pek bir ömrü kalmadı. Globalde de çarkları yavaslatacaklar.
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Rahmetli Yaşar Erdinç derdi:'' Bir hisse-endeks vs. yüksek hacimle max. gördüğü noktanın %2-3(veya daha fazla) altında kapatırsa, yüksek olasılıkla yakın zirvedir.''

EREĞLİ 17 Aralık zirvesi olan 36.26 yı geçiyor... bu gün 36.88 i gördü. Sonra 35.34 kapanış.Eğer 2 li tepede oluşan şatış baskısıysa...?

8. arkadaşlar selam bir şey soracağım ..ben iki gün önce 11.60 dan garan aldım 8.ooo lot viopta 11.90 dan sattım 80 kontrat yani arbitraj işlemi yapacağım...lakin misal garan yarın 12.50 oldu spotta ..kar var ve düşerde alttan alırım diye 8.000 lotu sattım .ama vadelide 31 martta 11.90 dan garan satacğım diye sözleşmem var ..diyelim 31 mart geldi benim elimde garan yok ve garanta 12.50 bende 11.90 dan sattım ..o aradaki farkı benden banka istermi yoksa kardeşim beni bağlamaz git 8.000 lot garan al bana onu ver mi der teşekkürler

Sayfa 18/1007 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •