Sayfa 20/1007 İlkİlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 153 - 160 arası.

Konu: Viop XL

Diğer short kısmın yükü arttıkça TEB ve ekibi düşüşe izin vermez gibi!

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    arkadaşlar selam bir şey soracağım ..ben iki gün önce 11.60 dan garan aldım 8.ooo lot viopta 11.90 dan sattım 80 kontrat yani arbitraj işlemi yapacağım...lakin misal garan yarın 12.50 oldu spotta ..kar var ve düşerde alttan alırım diye 8.000 lotu sattım .ama vadelide 31 martta 11.90 dan garan satacğım diye sözleşmem var ..diyelim 31 mart geldi benim elimde garan yok ve garanta 12.50 bende 11.90 dan sattım ..o aradaki farkı benden banka istermi yoksa kardeşim beni bağlamaz git 8.000 lot garan al bana onu ver mi der teşekkürler
    Hisse vadeli kontratları fiziksel teslimat ister. Vade sonunda T+2'de long iseniz hisseleri alacak kadar para getirmeniz, short iseniz hisseleri teslim etmeniz gerekir. Vade sonunda piyasadan almanız yeterli olur.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

3.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    arkadaşlar selam bir şey soracağım ..ben iki gün önce 11.60 dan garan aldım 8.ooo lot viopta 11.90 dan sattım 80 kontrat yani arbitraj işlemi yapacağım...lakin misal garan yarın 12.50 oldu spotta ..kar var ve düşerde alttan alırım diye 8.000 lotu sattım .ama vadelide 31 martta 11.90 dan garan satacğım diye sözleşmem var ..diyelim 31 mart geldi benim elimde garan yok ve garanta 12.50 bende 11.90 dan sattım ..o aradaki farkı benden banka istermi yoksa kardeşim beni bağlamaz git 8.000 lot garan al bana onu ver mi der teşekkürler
    Fiziki teslimat olduğu için normalde 1 Nisan'da 8000 lot GARAN alışı yapmanız gerek, hesabınızda bakiye varsa aracı kurum otomatik yapıyor olabilir. Ayrıca aracı kurumunuz KISA sözleşmenizi 31 Mart tarihinde kapatabilir (Vakıf yatırım arayıp fiziki teslimata gideceğim diye bildirmezseniz son gün kapatıyor misal)

Bir şekilde 2 Nisan'a kalırsa ödünç pay piyasasından aracı kurumunuz tarafından satın alınıp kapatılır ve size yansıtılır.

Özetle aracı kurumların uygulamaları farklılık gösterebilir. Müşteri temsilciniz ile görüşün.

4. GARAN 31.12 kuruş temettü açıklamış.
    AKBNK da 23.30 kuruş açıklamış geçen gün.

>>>>
    Bankamız Yönetim Kurulu'nun 03.03.2022 tarihli toplantısında,

Bankacılık Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili düzenlemeler ile Banka Esas Sözleşme'sinin "Karın Taksimi" başlıklı 45inci maddesine uygun olarak, Bankamızın 2021 yılında oluşan vergi sonrası 13.073.306.354,00 Türk Lirası kârı ile ilgili olarak;

- Bankamızın ödenmiş sermayesinin %5'ine tekabül eden 210.000.000,00 TL birinci nakit brüt temettü, 1.097.331.000,00 TL ikinci nakit brüt temettü olmak üzere toplamda ödenmiş sermayenin % 31,12693 olan 1.307.331.000,00 Türk Lirası nakit brüt temettü bedelinin Ortaklarımıza dağıtılması;

- Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda belirlenecek bir tarihte kârın dağıtımına başlanması ve konuyla ilgili işlemlerin yürütülmesi hususunda Genel Müdürlüğün yetkili kılınması;
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5. hic hisse viop denemedim,bilmedigimden soruyorum..xu30 kontrati gibi alinip satilmiyormu bu hisse kontratlar,illa ki elinde o hisse den mi olmasi gerek anlamadim !!?

6. Yüksek temettü olan hisselerde genelde yabancılar gelen parayı tekrar yatırma yöneltiyorlar gibime geliyor. Onların alımı bitince de alım havası bitiyor. Mayıs'da sat git hikayesi ondan kaynaklanıyor olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Hisse vadeli kontratları fiziksel teslimat ister. Vade sonunda T+2'de long iseniz hisseleri alacak kadar para getirmeniz, short iseniz hisseleri teslim etmeniz gerekir. Vade sonunda piyasadan almanız yeterli olur.
    lotlar bizde kalıyor değil mi? karşı tarafa geçmiyor?
    kırk gün bir tüccar ve kurt

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    endeks kontratı gibi alır satarsınız...uzlaşma kısmı farklı vade sonunda...ama günlük trade edeni zaten ilgilendirmiyor vade sonu uzlaşma falan...

Alıntı Originally Posted by gmt® Yazıyı Oku
    hic hisse viop denemedim,bilmedigimden soruyorum..xu30 kontrati gibi alinip satilmiyormu bu hisse kontratlar,illa ki elinde o hisse den mi olmasi gerek anlamadim !!?

Sayfa 20/1007 İlkİlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •