Alýntý Originally Posted by külyutar Yazýyý Oku
Kredili iþlem yaparken terse düþüp Parayý batýran , kurumu þikayet etmiþ.

Ana oara koruma oranýnýn altýna düþünce normalde aracý kurum müþteriyi arar ve satýþ yapmasýný ister yada teminatý tamamla der

Müþterinin kazancý , aldýðý krediyi ödeyecek meblað da deðilse , ödesin diye yapýlan borçlandirma taksidi göçer.

Hani 4 gün üst üste hýzlý düþüþ oldu ya, hýzlýca koruma oranýnýn. Altýna düþtü birçok hesap , ekstra kredi alýp o teminatý tamamladý yatýrýmcý. Extra kredi ödeyecek gücü olmayanýn ise malý 2. Tabandan serbest satýþ emri ile verildi ve yatýrýmcý her portföyünü kaybetti hemde aracý kuruma burclanma senedi imzaladý. Çünkü hesap eksiye düþtü.

Ve þikayet konusu oldu

Aklýma gelen senaryo bu.. herhalde böyle olmuþtur. Daha önce þahid oldum bu durumlara. Mesela THY bile gizertti açýða mal alanlarý son düþüþte.

Þunu farkettim... Her aracý kurum bunu yaþar... Neden sadece A1 kapital ceza alýyor..

En az 100 þirket Bilgi saklýyor , peki neden bur tek bizim þirket ceza yiyor.

Neden herkesin halka arzý 1 ay içinde onaylanirken, bizim ki 5 aydýr süründürülüyor.

Ýnadýna sürekli açýlýr açýlmaz hisseyi aþaðýdan satan kim,.. kapanýþ seabsind düþsün diye mal çakan kim

Hisseyi sürekli her platformda karalayan ekip kime çalýþýyor

Kim var bu operasyonun baþýnda...

Kim,?
Ne için?

Nereye kadar?

Ne kadar süre?
Sayýn Külyutar kaðýdý karalamak için ellerinden geleni yapýyorlar, arada kalan gerçek yatýrýmcý da farkýnda olmadan bu karalamaya katýlýyor. Bir karalama kampanyasý olduðu apaçýk, ancak bunu bertaraf edecek olan ve kaplar ile yatýrýmcýya güven verecek olan da þirketin ve yöneticilerin ta kendisidir.

Yönetim karalama kampanyasýna çanak tutuyor. Bu da ortada.! Bu iþ ayýbý geçti. Atýlan yanlýþ adýmlar, nitekim A1 GSYO'nýn GLRYH tarafýndaki payýnýn %25 düþürülmesi akýlcý bir adým deðildi. GLRYH kendi kaynaklarý ile bu farký karþýlayabilirdi. Erham Enerji yatýrýmý keza öyle. Ne idüðü belirsiz bir þirkete dünya para gömüldü. Biraz temetttü ödemesi yapýlsaydý, göstermelik de olsa, yatýrýmcý adýna güven telkin edilmiþ olunurdu.

Yönetimden habersiz veya göz yumma olmadan herhangi bir çete sizin kaðýdýnýz üzerine oyun oynayamaz. Ben bunlarý söylerken ful malda olan birisi olarak yazýyorum bunlarý. GLRYH ve RTA tarafýnda portföyüm. Çok inanmýþtým. Büyük bir hayal kýrýklýðý ve üzüntü içimdeyim.

SPK nýn A1 Capital arzýný veya sermaye arttýrýmý konusunda ne cevap verdiðini bile bilmiyoruz. Olumsuz bir cevap verildiyse ve GLRYH bunu kap atmayýp gizliyorsa, ki red alýndýysa bile açýklamasý lazým, düþünün nasýl bir dalavere ile karþý karþýya olduðumuzu. Bu kadar basit bir konuyu bile yüzüne gözüne bulaþtýrdý yönetim.

Nerden tutsanýz elinizde kalýyor. Yine de bu kaðýtta bekliyorsam hala küçük bir umudum var diyebilirim. 240 TL'de gözümüz yok, enflasyona karþý maðduriyetimiz giderilsin, o da yeter.

Bu kadar þikayet, hakaret karþýsýnda yönetim üç maymunu oynuyor. SPK da sorumlularý bulup mâli polise vermek yerine halka mâl olmuþ þirkete ceza kesip duruyor. Mesele þirkete ceza kesmek deðil, sorumlu yönetici ve çalýþanlarýn ipini çekmek olmalý çözüm.

Þirkete ceza kesilerek, sorun çözülmüyor; bilakis yatýrýmcý maðdur edilmiþ oluyor kanaatindeyim.

Ytd.