Sayfa 274/1007 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 2,185 - 2,192 arası.

Konu: Viop XL

1.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    son bir Not: 5 yıldan beri güçlü bazı eller aselsan hissesini perişan ve rezil ettiler.....gelen Hiç bir iyi bilanço fayda etmiyor...Kağıda 5 yıldan beri Çok büyük bir bakı yapılıyor.....Baskının nedenini hala tam ve net anliyabilmiş değilim...Ancak Bu baskının son evresine geldiğini düşünüyorum....
    Aselsan siyasetin gölgesinden kurtulursa o zaman hak ettiği yere gelir. Çok fazla çalışanı yurtdışına gitti. Sen uzman mühendisin üzerine liyakatsiz adam koyarsan normal. Gidenler söylediler bunu.
    Thy nin ederi 25 liralar mı? Aynı şey orada da var.
    Bunu görenler yatırım yapar mı uzun vadeli?

2.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    ASELSAN ın kendisinin sıfırdan geliştirdiği ve uluslararası müşterilere sattığı, marka haline gelmiş ürünleri sayabilir misiniz? Tşk.

Mesela , Rusya mig 29 marka uçağını sıfırdan kendi geliştirdi ve bir çok ülkeye sattı.

Mesela, Almanya leopar marka tankını sıfırdan geliştirdi ve bir çok ülkeye sattı.
    https://aselsan.com.tr/

anasayfasında onlarca hatta yüzlerce silah, parça, sistem, çözüm ve proje ilgili bilgi var..

Türkiye de diğer savunma şirketlerin sattığı her savunma ürününde mutlaka Aselsana ait parçalar mevcuttur...Mesela otokar ve Katmercilerin sattığı zırhlı araçların otomatik silah kulesi aselsan Sarp silahidir....Tek bir ürün segmentinde üretim yapan otokar gibi savunma şirketler 6-7 PDDD ile işlem görürken onlarca segmentte üretim yapan Aselsan 2 pddd işlem görüyor....buda hissenin gelecekte yukarı potansiyelinin ne kadar yüksek olduğuna dair bir sinyal niteliğinde...

3.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Aselsan siyasetin gölgesinden kurtulursa o zaman hak ettiği yere gelir. Çok fazla çalışanı yurtdışına gitti. Sen uzman mühendisin üzerine liyakatsiz adam koyarsan normal. Gidenler söylediler bunu.
    Thy nin ederi 25 liralar mı? Aynı şey orada da var.
    Bunu görenler yatırım yapar mı uzun vadeli?
    Bu konu birazda abartılıyor...Aselsan yüksek eğitimli insan kaynağı sıkıntısı yaşamiyor..Şirketin elinde yeterince kaliteli mühendis kaynağı var...Doğru. Yurt dışına gidenler var...Ama şirkete yurt dışından transferlerde var...4-5 bin mühendise sahip bir firmanın yılda bir kaç yüz mühendisin girip çıkması şirketin projelerini aksatmiyor..... Şirket her yıl mühendis sayısını ciddi oranda artırıyor zaten...Ayrıca Aselsan bir kamu şirkti değildir.. TSK güçlendirme vakfınin şirketidir...

Tabi bunlar benim kişisel görüş ve analizlerim....Yaniliyorda olabilirim..Hiç bir şirketin amigoluğunu yapmiyorum...Katilmayabilirsiniz...Saygı duyarım...

4. ASELSAN pddd 2 THY nin 0.40 hahaha yahu THY çöp değil batak fiyattan işlem goruyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,825
     Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    ASELSAN pddd 2 THY nin 0.40 hahaha yahu THY çöp değil batak fiyattan işlem goruyor
    THY 31.12.2021 bilançosunda 90,44 Milyar TL KV ve 172,61 Milyar TL UV borcu görünüyor.

6.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    THY 31.12.2021 bilançosunda 90,44 Milyar TL KV ve 172,61 Milyar TL UV borcu görünüyor.
    Bilancoya bakış açınız bu mu? Borç karsiliksiz mi yoksa aktifkeri ne kadar ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,825
     Alıntı Originally Posted by northernforever Yazıyı Oku
    Bilancoya bakış açınız bu mu? Borç karsiliksiz mi yoksa aktifkeri ne kadar ?
    tabi ki değil. sadece pd si 0,40 olması çok da anlamsız değil gibi göründü. yoksa uzun zaman bu pdyle tutamazlardı anlamında yazdım.
    ilk gözüme çarpan yüksek borçluluk. o da büyük ölçüde kiralamalardan kaynaklanıyor ama bu kiralamalar ne kadar verimli olmuş tartışılabilir. sanki pandemiden bu yana ciddi bir zarar yazma durumu var..
    detaylara bakılabilir tabi. sizin gördükleriniz varsa yazarsanız sevinirim

8. Hadi THY cokmborcu var diyelim hos borcu olsa ne olacak elindeki mallarin degeri USD eur yani yeniden degerlemelerde deli gibi kar yazıyor ama isc pddd 0.40, garan pddd 0.63 akbank vs. Yahu bunların uzun vade borçlarımı var. Hepsini geçtim işc 2 fk dan işlem görüyor böyle bir saçmalık olabilirmi adam piyasa değerinin 2 katı kar ediyor rezillik su durum.

Sayfa 274/1007 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •