Sayfa 1196/2460 İlkİlk ... 1966961096114611861194119511961197119812061246129616962196 ... SonSon
Arama sonucu : 19680 madde; 9,561 - 9,568 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Deniz hocam malumunuz enflasyon yüksek. Toplumun çoğunluğu zammı enflasyon oranında 6 ay da yada yıllık alıyor. 6 ay sonra alacaklar için şuan ki enflasyona göre Nisan Mayıs Haziran da hiçbir ürüne zam gelmezse çalışanların zararı bir maaş. Üç yılda benim hesabıma göre yaklaşık 6 maaş zarar var. Bu oran Enaga göre 12 maaş zarar. Sizin hu konuda ki fikrinizi almak isterim teşekkür ederim

2. Bakan Nebati: Üçüncü ayın sonundayız öncü göstergelerimiz iyi. Satın alma gücü paritesi çok iyi, PMI çok iyi

Türkiye'yi dünyadan pozitif ayrıştırdık. 2020 yılında dünya küçülürken Türkiye, Çin'den sonra en büyük ülke oldu. Yüzde 1.8 oranında büyüdü. İki yıl önceyi iyi hatırlayın, gelecek ne olacak diye soranlara tek bir şey söyledik. Bu ülke iştahlı bir ülke, genç nüfusa sahip bir ülke, bulunduğu coğrafi ortam itibarıyla bütün dünyanın taleplerini karşılayacak özgün bir yapıya sahip.

aynı gemideyiz lakin kamaralarımız farklı sanırım sayın bakan jakuzili deniz manzaralı süit kamaradan bakıyor ekonomiye
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

https://www.bloomberg.com/news/artic...cool-inflation

Summers Says Fed Will Need to Hike to 4%-5% to Beat Inflation

- Summers said central bankers still seem to underestimate the stubbornness of price pressures and will likely need to eventually push borrowing costs higher than inflation.

-"Ultimately we're going to need 4-5% interest rates, levels they're not even thinking of as conceivable,They're recognizing that they're behind the curve. They've still got a long way to go."

-Summers, a paid contributor to Bloomberg TV, said that the Fed would need to increase rates by more than the rise in inflation.

-"If you want to tighten policy you have to raise interest rates by more than inflation went up, Summers said." "We've got to raise interest rates by more than 4 percentage points,"

- Harvard University professor reckoned prices will continue to be supported by forces including costlier rents, supply-chain bottlenecks and labor shortages driving up wages.

Not:Lawrance Summers kimdir:Clinton döneminde Hazine Bakanlığı yapan Summers ,döneminde gsyih'nın %2.3'ü kadar bütçe fazlası vererek ABD'nin tarihine en başarılı Hazine bakanlarından biri olarak geçmiş olup(ABD'de son 65 yılın en başarılı performansı) şu anda Harvard Üniversitesinde ekonomi profesörü olarak görev yapmaktadır.

ABD'de, benim analiz ve yorumlarıma en yakın analiz ve yorumları yapan kişi olarak ,kendime yakın hissediyor ve görüşlerine önem veriyorum.
    Son düzenleme : deniz43; 19-03-2022 saat: 17:36.

Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    KKM hacmi yaklaşık 600 milyar TL'ye yaklaştı..bunun ağırlıklı ortalama maliyetini 13,5 TL'den alırsak, 14,80 seviyelerinden yapılmaya başlanacak mevduat dönüşlerinde, mudilerin yıllık yaklaşık yüzde 25 civarı bir faize karşılık gelen kazançları söz konusu olacak...bu rakam tesadüfi gibi durmuyor ancak üzerine yorum yapmak istemiyorum

güncel enflasyonun yüzde 100 lere yaklaştığı bir ortamda bunun makul bir getiri olduğu kesinlikle söylenemez.. dolayısıyla, yeni bir takım düzenlemeler olmaz ise, önümüzdeki aylardan itibaren özellikle "dövizci" tabir edilen mudilerin TL-riskine girmekte artık isteksiz kalabileceğini öngörebiliriz.. ayrıca, şirketler tarafında da, vergi teşviklerinin etkisi sona erdiğinden, benzer bir görünüm muhtemeldir..

bu durumda, dışarıdan yüklü bir döviz girişi olmadıkça ya da dış ticaret açığında anlamlı bir iyileşme olmazsa, KKM -sisteminin yıl sonunu görmesinin pek mümkün olmadığı düşünüyorum...
    Herkes kendine demokrat. Küfür yok hakaret yok ama doları övenleri eleştirdiğim mesaj silinmiş.
    Neyse tekrar şansımı deneyeyim. Kimsenin ayağına basmam, siyasi görüşünü üzmem inşallah :D

sayın effendy75,

KKM getirisinin kesinlikle makul olmadığını belirtmişsiniz. Peki hangi enstrümandaki getiriyi beğeniyorsunuz? %100 enflasyona yetişebilen bir enstrüman var mı?

Ben 20 Aralık' ta doları bozdurup, 1 hafta sonra KKM' ye geçtim. Dolar yükselecek, düşecek stresi yaşamadım. Dolara da destek vermemiş oldum.
    Şu mantığı bir türlü çözemiyorum. KKM' ye geçenlere "enflasyon karşısında pozitif getiriniz yok" deniyor. Evet yok. Dolarda dursaydım enflasyon karşısında pozitif getiri olacak mıydı? Hayır. O zaman bu soru neden KKM' ye karşı üretilir? Amaç ne?

RTE faizi arttırmıyor işte. Anlamıyor. Bu şartlara göre birikimimi korumak zorundayım. KKM ile hazineye yük artıyor. Evet ama dolar alınca da dolar yükselip enflasyonu daha da körüklüyor...!

Dolarda durunca RTE yapabileceği hareketler sizi korkutmuyor mu? 20 aralıkta çıkan "tavşan" sonuncu muydu. Yoksa şapkada süper bono, enflasyona endeksli tahvil...vs gibi yeni tavşanlar var mı?

5.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Herkes kendine demokrat. Küfür yok hakaret yok ama doları övenleri eleştirdiğim mesaj silinmiş.
    Neyse tekrar şansımı deneyeyim. Kimsenin ayağına basmam, siyasi görüşünü üzmem inşallah :D

sayın effendy75,

KKM getirisinin kesinlikle makul olmadığını belirtmişsiniz. Peki hangi enstrümandaki getiriyi beğeniyorsunuz? %100 enflasyona yetişebilen bir enstrüman var mı?

Ben 20 Aralık' ta doları bozdurup, 1 hafta sonra KKM' ye geçtim. Dolar yükselecek, düşecek stresi yaşamadım. Dolara da destek vermemiş oldum.
    Şu mantığı bir türlü çözemiyorum. KKM' ye geçenlere "enflasyon karşısında pozitif getiriniz yok" deniyor. Evet yok. Dolarda dursaydım enflasyon karşısında pozitif getiri olacak mıydı? Hayır. O zaman bu soru neden KKM' ye karşı üretilir? Amaç ne?

RTE faizi arttırmıyor işte. Anlamıyor. Bu şartlara göre birikimimi korumak zorundayım. KKM ile hazineye yük artıyor. Evet ama dolar alınca da dolar yükselip enflasyonu daha da körüklüyor...!

Dolarda durunca RTE yapabileceği hareketler sizi korkutmuyor mu? 20 aralıkta çıkan "tavşan" sonuncu muydu. Yoksa şapkada süper bono, enflasyona endeksli tahvil...vs gibi yeni tavşanlar var mı?
    Sayın Kaan burası bir forum ama
    forumun bu topiği forumun eskileri tarafından bir tartışma alanı olarak kullanılmıyor.
    Sayın deniz43 önceliğinde kendini forumda herkese kanıtlamış sınırlı sayıdaki kişinin fikirleri içindir.
    Hisse net te topikler 1000 sayfa sonunda arşive kaldırılırken yönetime rica ile 2000 sayfaya çıkarılan topiği
    atışma yeri olarak kullanmamak gerekir.
    sizi daha önce viop topiğine davet ederken bunu daha kibar ifade etmeye çalışmıştım.
    Eğer niyetin hissenetin bu en faydalı topiğini trollemek değilse
    bu topiğe daha az yazıp daha çok okuyarak sayın deniz 43 ün geçmişten alıntı imkanını da yok etmezsin .

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Deniz hocam malumunuz enflasyon yüksek. Toplumun çoğunluğu zammı enflasyon oranında 6 ay da yada yıllık alıyor. 6 ay sonra alacaklar için şuan ki enflasyona göre Nisan Mayıs Haziran da hiçbir ürüne zam gelmezse çalışanların zararı bir maaş. Üç yılda benim hesabıma göre yaklaşık 6 maaş zarar var. Bu oran Enaga göre 12 maaş zarar. Sizin hu konuda ki fikrinizi almak isterim teşekkür ederim
    Benim gözlemlerime ve ölçümlerime göre ENAG'ın %124 olarak yayınladığı yıllık enflasyon oranı "gerçek enflasyonu" büyük ölçüde doğru olarak yansıtıyor.Dolayısıyla TUİK verisine göre ayarlanan ücretler ile emeği ile geçinenlerin satın alma güçlerinde büyük bir erime olduğunu net bir şekilde görüyoruz.Ancak ENAG enflasyon ölçümlerini sadece son 1 yıldır yaptığı için son 3 yılda emeği ile geçinenlerin satınalma gücünde ne kadar erime olduğuyla ilgili bir rakam vermek zor.
    TUİK'in gsyih verisinde de "İşgücü ödemelerinin cari fiyatlarla Gayrisafi Katma Değer içerisindeki payı geçen yıl(2020) %33.1 iken(bir önceki yıl 2019 yılında %35.1) bu oran 2021 yılında %30.2 olduğu" ifade edilmiş.

Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Sayın Kaan burası bir forum ama
    forumun bu topiği forumun eskileri tarafından bir tartışma alanı olarak kullanılmıyor.
    Sayın deniz43 önceliğinde kendini forumda herkese kanıtlamış sınırlı sayıdaki kişinin fikirleri içindir.
    Hisse net te topikler 1000 sayfa sonunda arşive kaldırılırken yönetime rica ile 2000 sayfaya çıkarılan topiği
    atışma yeri olarak kullanmamak gerekir.
    sizi daha önce viop topiğine davet ederken bunu daha kibar ifade etmeye çalışmıştım.
    Eğer niyetin hissenetin bu en faydalı topiğini trollemek değilse
    bu topiğe daha az yazıp daha çok okuyarak sayın deniz 43 ün geçmişten alıntı imkanını da yok etmezsin .
    Sn. ENGRANDMASTER,

İlk geldiğimde deniz hocanın sağlam haber ve yorumlarını okuduğumda çok hoşuma gitmişti. Yıllardır forum üyesiyim, bu denli ufku geniş insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez. "Dengeli atışmalar" ile güzel fikirler çıkar ve faydalanırım zannetmiştim.

Burasının tartışmaya kapalı bir forum alanı olduğunu söylemeniz her şeyi anlatıyor. Çok net anladım.

Teşekkürler.

8.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku

sayın effendy75,

Kaan selam,

İlk dönüşler itibariyle parasını KKM’de tutan mudiler, hem döviz hem de TL getiri bazında zarar etmiş olacak. TL bazındaki zarar senaryosunu alıntı yaptığınız mesajımda belirtmiştim. Dolar bazında baktığımızda ise, yüzde 2 lere çıkarılan döviz al-sat makası nedeniyle sattığınız dövizi zarar yazmadan yerine koyma şansınız yok. Yani döviz bazında da negatif getiri almış oldunuz.. üstelik dövizde kalarak elde edeceğiniz faizi de alamadınız..🙂

Kimseye yatırım tavsiyesi vermek haddime değil.. ancak KKM işinde ilk round itibariyle durum budur..

Sayfa 1196/2460 İlkİlk ... 1966961096114611861194119511961197119812061246129616962196 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •