Sayfa 6874/7020 İlkİlk ... 5874637467746824686468726873687468756876688469246974 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 54,985 - 54,992 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Tarihsel manzaralarin Fransiz ressami Jean-Victor Bertin'in dogum yildonumu ( 20 Mart 1767 )

Paesaggio con fortezza ( Landscape with a Fortress and a Beggar, 19th century )

View in the Ile-de-France, 1810 – 1813

2. Alman lirik sair Johann Christian Friedrich Holderlin'in dogum yildonumu ( 20 Mart 1770 )

Altin armutlar asili
    Yaban gulleriyle beraber,
    Gol icindeki ulkede,
    Altindan kugulari
    Opucuklerden bayilmis,
    Baslarini daldiriyorlar,
    Mutlu serin sulara.

Yaziklar olsun bana!
    Kis geldigi zaman cicegi,
    Gunesi, isigi ve golgeyi
    Nerde bulacagim ?
    Duvarlar duruyor
    Sessiz ve soguk, sakir sakir ruzgarda
    Bayraklar dalgalaniyor.

Con gialle pere scende
    E folta di rose selvatiche
    La terra nel lago,
    Amati cigni,
    E voi ubriachi di baci
    Tuffate il capo
    Nell'acqua sobria e sacra.

Ahimè, dove trovare, quando
    E' inverno, i fiori, e dove
    Il raggio del sole,
    E l'ombra della terra ?
    I muri stanno
    Afoni e freddi, nel vento
    Stridono le bandiere.

3. Fransiz ressam Louis-Michel van Loo'nun olum yildonumu ( 20 Mart 1771 )

Venus, Mercury and Love, 1748

Portrait of Denis Diderot, 1767

4. Avusturyali ressam Josef Mössmer'in dogum yildonumu ( 20 Mart 1780 )

A view of Mödling with the church St. Othmar, 19.Jahrhundert

Abbazia di Admont, entro il 1845

5. Belcikali ressam Joseph Paelinck'in dogum yildonumu ( 20 Mart 1781 )

The Find of the Holy Cross, 1808 ( Museum of Fine Arts, Ghent )

Flight to Egypt, 19th century

6. Alman ressam Marie Ellenrieder'in dogum yildonumu ( 20 Mart 1791 )

Maria beim Studium, 1816

Die Taufe der Lydia. Alte Nationalgalerie, Berlin, 1861

7. Italyan ressam Salvatore Lo Forte'nin dogum yildonumu ( 20 Mart 1804 )

Ritratto di Giuseppe Garibaldi, XIX secolo

Ritratto della signora Pintacuda, XIX secolo

8. Ukrayna asilli Rus roman ve oyun yazari Nikolay Vasilyevic Gogol'un dogum yildonumu ( 20 Mart 1809 )

“ ‘ Fakat, havyarin tadina baktim, olaganustuydu! Dogrusu diyecek yok, cok guzeldi! Sonra, bin turlu otla karistirilarak hazirlanan seftali votkasindan ictim. Safran votkasi da vardi; fakat bildiginiz gibi bunu ben kullanamiyorum. Bakin o, cok guzel bir seydir; dedikleri gibi, oncelikle istahi acmali, sonra tamamlamali. ’

Yargic, bu sirada iceri giren Ivan Ivanovic'i gorunce: ‘ A! Ne goruyorum, gozlerime inanamiyorum ’ diye bagirdi.

Ivan Ivanovic, kendine ozgu incelikle her yana egilerek: ‘ Tanri kolayliklar versin! Merhaba efendim! ’ dedi.

Tanrim, davranislariyla herkesi nasil etkileyecegini biliyordu. Ben, kimsede bu kadar incelik gormedim. O, kendi degerini cok iyi bilir ve cevreden kendisine gosterilen saygiyi, yapmak zorunda olduklari bir gorev sayardi. Yargic, Ivan Ivanovic'e kendisi iskemle verdi ve burnuyla ust dudagindaki butun burunotu cekti; bunu genellikle buyuk bir hosnutluk duydugu anlarda yapardi. ” Ivan Ivanovic ile Ivan Nikiforovic'in Oykusu

“ But I did try the caviar—wonderful caviar! No to say excellent! Then I drank some peach vodka flavored with centaury. There was also saffron vodka, but, as you yourself know, I don't drink saffron vodka. It's very nice, you see: first to arouse the appetite, as they say, and then to finish.’

‘ Ah! it's been ages, ages... ’ the judge suddenly cried out, seeing Ivan Ivanovich come in.

‘ God be with you! I wish you good day! ’ said Ivan Ivanovich, bowing to all sides with a pleasantness proper only to himself.

My God, how he's able to charm everyone with his manners! Such refinement I've never seen anywhere. He knew his own worth very well, and therefore regarded general respect as his due. The judge himself offered Ivan Ivanovich a chair, and his nose drew all the snuff from his upper lip, which with him was always a sign of great pleasure. ”

" Keske hic olmasaydin su dunyada, keske sana hic rastlamasaydim, keske canli bir varlik olacak yerde esinli bir ressamin yarattigi bir tablo olsaydin. O zaman resminin onunden hic ayrilmaz, sonsuzcasina sana bakardim.Oper, operdim seni. Sonsuz guzel bir dus gibi seni yasar, seni solur ve mutlu olurdum. " Petersburg Oykuleri

" Meglio che tu non fossi mai esistita! Che tu non fossi venuta al mondo, che fossi soltanto la creazione di un artista ispirato! Io non mi allontanerei dalla tela, ti guarderei eternamente e ti bacerei. Vivrei e respirerei di te come d'un meraviglioso sogno, e sarei felice. "

Sayfa 6874/7020 İlkİlk ... 5874637467746824686468726873687468756876688469246974 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •