Bütün GYO'lar en az 2 ye katlamışken buralardan artık mal gelmez, onlar da görüyor. Yok zaten:
#KLGYO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...03251022071321
Bütün GYO'lar en az 2 ye katlamışken buralardan artık mal gelmez, onlar da görüyor. Yok zaten:
#KLGYO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...03251022071321
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
Şirketin neyi var neyi yok. Derli toplu olsun istedim. Dikkatinizi çekerim, şu an inşaat olarak neredeyse yarıya gelmiş Referans Beylikdüzü (sağ altta) proje olarak değil arsa değeri üzerinden gösterilmiş. Halbuki Nisan ortasında lansmana geçilecek. Tam çakal bunlar.
Diğer konu, Referans Başakşehir Vadi'nin de satışları tamamlanmış durumda yani oradan 3 aylık bilançoda 200 milyon Tl civarında hasılat ve kâr gelebilir fatura kesiminde bir katakulli yapmazlarsa. Yani bunu da bir düzenleme altına alması lazım bu devletin. Adam dairesini almış, parasının hepsini ödemiş ama fatura kesilmediği için hasılat ve kâr olarak gözükmüyor, şirket o parayı kullanıyor ve o kazançtan vergi ödemiyor.
İnşaat firmaları neden hep yandaş, işte bundan. Şeffaflık sıfır...
Baktım, 2013 yılı. Arada bedelliler olduğu için piyasa fiyatı çok bir anlam ifade etmez ama 45 kuruş felanmış. Sermayesinin 2 katından fazla da borcu varmış ama.
Hissede senin gibi bir duayen varken ukalalık etmek istemem ancak sonrasındaki konjonktürü (tamamen sosyal medya üzerinden) yanlış OKUmadıysam bir FETÖ kumpası gerçekleşmiş bankalar (tahminen BankAsya borçları ya da diğer FETÖ finans şirketleri) ile şirket arasındaki borçlar sebebiyle. Ekspertiz değerinin de aşağısından satışlar da tam da bununla alakalı ve bu döneme denk gelmiş gibi geldi bana. Belki de o dönem o yok pahasına satılan mallar TMSF'de rehindi ama kimsenin bundan haberi yoktu, bilemiyorum.
Bana sorarsan iyi yırtmışlar, 15 Temmuz olmasaymış resmen çökeceklermiş Vahitçiğime. Bir de, bu şirketin genel konut inşaatları, projeleri vs başlangıcı da zaten 15 Temmuz sonrasına rastlıyor. Eski zor dönemin mükafatını veriyorlar sayın vekile sankim.Yoksa o Pendik arsasını o fiyata almak her babayiğidin harcı değil. O civarda o büyüklükte başka arazi yok çünkü...
Arsa sahiplerine verilen gelir payı şu dönemde en kötü yerlerde bile % 35-40 seviyesinde iken % 25 ile iş almışlar. Anlayın...Ki, bence seçimlere az bir süre kalmışken Marmaris arsalarında tıpkı SNGYO'nunki gibi bir proje geliştirmek için karar almaları lazım. Hatta kurulacak şirketin halka arz çalışmaları bile bitmesi lazım. Şahsen buradaki tüm stratejim bunun üzerine kurulu. Dediğimiz gibi olursa parayı vururuz. En geç Eylül & Ekim aylarında bu tür bir gelişme bekliyorum. Asla YTD.
Marmaristeki arsanın büyüklüğü ne kadar bilen var mı arkadaşlar
Valla yatırımcıyı resmen tabuta koydular, inşallah hortum tarafına gömerler.Adamlar hacı hoca, 7/24 umredeler; kıble diye tuttururlarsa bize güle güle...
-
Bu arada Marmaris arsaları bilgisi aşağıda arkadaşlar. Yaklaşık 32 dönüm yer. Denize sıfır ve Sinpaş Kızılbük gibi kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde de değil. Marmaris'e 10 km...
![]()
Yer İmleri