Sayfa 414/691 İlkİlk ... 314364404412413414415416424464514 ... SonSon
Arama sonucu : 5528 madde; 3,305 - 3,312 arası.

Konu: KLGYO - Kiler GYO A.Ş.

1. Portföyünün tamamıyla hissede olanlar için zor dönemler. Arada gülücük emojisi atıyorum ama onlar için üzüntüyü geç kalbim ağrıyor. Bütün hisseler aldı başını gitti bu daha 1 Tl değil. Bölünme fiyatı 1.25 ve kalan rüçhanlardan da anlıyoruz ki yatırımcısı bedelliye full katılmış vaziyette. Yazık etmezler inşallah bu iyi niyete ?! Ha, sabredin diyorlarsa şahsen bende var ondan. Minimum vadem Ekim ayı. O zamana kadar büyük resimde bir şeyler muhakkak çıkar ortaya.
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

2. Yaklaşık 50K lot EGSER'im vardı. Bedelliye katılmak için bir kısmını satmıştım çok cüzi bir kârla. 16.20 ortalamadan ve burada 200K lotluk bedelliye katıldım. O nerdee bu nerde ?! Ayıp yaw...

Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Portföyünün tamamıyla hissede olanlar için zor dönemler. Arada gülücük emojisi atıyorum ama onlar için üzüntüyü geç kalbim ağrıyor. Bütün hisseler aldı başını gitti bu daha 1 Tl değil. Bölünme fiyatı 1.25 ve kalan rüçhanlardan da anlıyoruz ki yatırımcısı bedelliye full katılmış vaziyette. Yazık etmezler inşallah bu iyi niyete ?! Ha, sabredin diyorlarsa şahsen bende var ondan. Minimum vadem Ekim ayı. O zamana kadar büyük resimde bir şeyler muhakkak çıkar ortaya.
    2020bedellisinede herkeş katılmıştı.Onların sonu ile aynı olmaz umarım(

4. Grubun diğer kağıtları olan ARASE ve KTSKR oldukça hareketli. Yılsonu kârları muazzam. Ha keza burası da öyle. Yani adamların buradan kağıt alıp satıp para kazanayım diye bir dertleri olmaz mantıken. A1 Capital'in 20 milyon lot alış satıştan ettiği kâr 12 bin Tl. Olacak iş değil yani, kimse bu hamallığı yapmaz. Bakalım neyin peşindeler. Grafik düşen trendden yukarı doğru kırılım yapmak üzere. Ne tür katakulli yaparlarsa yapsınlar ilk çeyrek bilançosu geçen yıldan iyi gelecek çünkü kasaya keş 775 milyon Tl girdi. Bir o kadar da zaten vardı. Borç yok, satışlar ertelenmiş gelir kısmında kabak gibi ortada. Yani şirket sürdürülebilirlik açısından geçmiş yıllara kıyasla gayet iyi durumda. Bu açıdan bakıldığında GYO sektöründeki ilk çeyrek bilançolar içerisinde -çok muhtemelen- en iyi finansal verileri görebiliriz. Tahminim o yönde...YTD

5. Her zaman diyorum, ben bu işlerden anlamam, açık söylemek gerekirse anlayanına da rastlamadım işbu forumda. Mesela dipnotlarda bulduğum şey; faturası kesilmiş olsa dahi kasada duran gelirin hasılat ve kâr rakamlarında saklanabileceği. Halbuki fatura kesmek ne demek; bunu vergi beyanında göstermek ve vergisini ödemek demek. Sonuçta KDV matrahı var o faturada. Ama işe bak ki bu tutar hasılatta yok. Neyse...Konumuza dönelim, yıl sonu bilançosunda bu rakam 206.804 milyon Tl. Bunu bir kenara not edelim.

9 aylık dipnotlarda aynı rakamlar:

Görüleceği üzere aynı rakam yani "faturası kesilmiş ama teslim edilmediği için hasılatta gözükmeyen" tutar 9 aylık finansallarda 224.141 milyon Tl. Bunu da not ettik. Şimdi asıl konuya geliyorum:

9 aylık toplam hasılat miktarı 493 milyon Tl, yılsonunda bu rakam 524 milyon Tl olmuş Yani hasılat kaleminde son 3 ayda sadece 31 milyon Tl artış var. Halbuki Eylül 2021 sonu itibariyle faturası kesilmiş haliyle devlete vergisi ödenmiş 224.141 milyon Tl var kasada. Yılsonu bilançosunda hasılat rakamına bunu bile dahil etmemişler. Fatura kesilmesi de bir şey ifade etmiyor anlaşılan; önemli olan malın müşteriye teslim günü.

Bu keyfi bir şey olamaz, arkasında muhakkak şirketlere bu imkanı veren yasal bir düzenleme ve/veya açık vardır. Açık söylemek gerekirse o kadar hakimiyetim yok bu konulara. Sadece bir tespit olsun diye yaptım bu paylaşımı. Detaylara hakim olan arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa sevinirim. Maksat herkes öğrensin nedir ne değildir ?

*

Bu 2 tabloda diğer dikkat edilmesi gereken şey 9 aylıkta 512.955 milyon Tl olan "alınan avans" tutarının yılsonu bilançosunda 912.617 milyon Tl'ye yükselmiş olması. Yani son 3 ayda kabaca 400 milyon Tl tutarında satış yapılmış.

6. Sayın Hissedarxd değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

7. Gerçek kârı yani ticari kârı sadece 90 milyon Tl olan ZRGYO'nun piyasa değeri 14 milyar Tl'yi geçti. FK'sının 10 gibi olduğuna bakmayın geri kalan kârın tamamı değerlemeden geliyor. Aslında FK'sı 50 lerde...İlk çeyrek bilançoları sonrası KLGYO'nun FK'sı çok muhtemelen 2 nin altına düşecek, PD/DD ise 0.40 civarına inecek.

Durum böyleyken tahtada sadece A1 Capital ve BOFA alıcı, kağıda ky ilgisi sıfır...

#KLGYO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...03281124334546

8. Patron ne derse o olur.. bilanço bize lanse edildiği haliyle güzel.. bazı satışlar içinde yok ve bu durum 3 ve 6 aylık bilançolara pozitif etki yapabilir.. Bugün elim satmaya gitmedi.. uzun zamandan beri ilk defa oluyor.. bakalım ne olacak..
    Yorumlarım sadece kendim için nottur. Asla yatırım tavsiyesi olarak almayın.

Sayfa 414/691 İlkİlk ... 314364404412413414415416424464514 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •