Alıntı Originally Posted by cimri Yazıyı Oku
Merhaba
İstisna tutarı burada da geçerli midir? Yani 98 fiyattan aldığım eurobond 100 fiyatla itfa olursa burada ettiğim ana para karı için beyan sınırından indirebiliyor muyuz? Yoksa onlar sadece kupon gelirleri için mi kullanılıyor.
Burası çok önemli benim için çünkü daima beyan sınırı altında kalacak şekilde gelir oluşturarak beyanname vermekten kaçınmayı hayal ediyordum.
Eğer bu mümkün değilse her zaman primli kağıtları bulup almam gerekir.
daha önceki bir yazışmayla cevap vermiş olayım...

Alıntı Originally Posted by kerem_goksoy Yazıyı Oku
Ben dahil bu konuyu yanlış bilen arkadaşlara beyanname şoku Fiyatı 100'un altında aldığınız ve itfası gelen her eurobond için illaki beyanname verilecek... Geçmiş olsun ne diyelim...
 Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
Beyler daha önce bu başlıkta defalarca yazıldı öyle değil. Doğrusunu yazıyorum:

1) Eurobondlar için yıllık kupon geliriniz 70 bin TL üstündeyse beyanname verip vergi vereceksiniz, altındaysa vergi yok.

2) İtfa yılında yıllık kupon geliri + itfa anapara geliri (eurobond 95ten aldıysanız 5 doların TL karşılığı) 70 bin TL üstündeyse beyanname verip vergi vereceksiniz, altındaysa vergi yok. İtfa anapara geliriyle 70 bini geçecekseniz bundan kaçınmak için eurobond alırken fiyatı 100 dolar üstündekileri tercih edin. Eurobondun aldığınız zamanla itfadaki kur farkı gelir sayılmaz.

3) İtfadan önce sattıysanız kur farkıyla alım satım kazancı hesaplanacak kaç lira olursa olsun vergi için beyan edilecek.

Kaynak isteyen için (aşağı kaydırıp eurobond kısmını bulun):
https://www.isbank.com.tr/contentman...lendirmesi.pdf