Sayfa 297/375 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347 ... SonSon
Arama sonucu : 2995 madde; 2,369 - 2,376 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

  1. Geçen sene 12.90 thyao satıp 13.20 ipeke almıştım, elimdeki kozaa ve ipekelere ilave olarak. 38 sondajdan ayda 2 haber gelir diye düşünmüştüm. Gerçi hatamı kısa sürede anladım, geri thyao alayım dedim ama o pariteyi yakalayamadım tekrar. Şimdi 32 üstünde olması gerekiyor aynı tutarı yakalamak için.

  2. Torba yasa geçti meclisten, geçeceği zaten kesindi ama bu satış muhabbeti ile ilgili kanun varmıydı torbada yarın anlarız sanırım...

  3. İnşallah fiyatların içinde değildir. Kap düştü gözümüz aydın. Bu kanun sırf fetöcülerin mallarını satabilmek icin çıktı, artık önümüz açık. Sert hareket bekliyorum.

  4. KOZAL da, KOZAL her gün kazandırıyor,bugün de kapanışa doğru yukarı hareket olur diye düşünüyorum, tabiki asla yatırım tavsiyesi değildir.

  5.  Alıntı Originally Posted by zıpzıp Yazıyı Oku
    KOZAL da, KOZAL her gün kazandırıyor,bugün de kapanışa doğru yukarı hareket olur diye düşünüyorum, tabiki asla yatırım tavsiyesi değildir.
    sat sinyali vermiş grafik..

  6. bedelli öncesi hedefim 18.5-19 tl...umarım nasip olur...ytd

  7.  Alıntı Originally Posted by Dre.xty Yazıyı Oku
    İnşallah fiyatların içinde değildir. Kap düştü gözümüz aydın. Bu kanun sırf fetöcülerin mallarını satabilmek icin çıktı, artık önümüz açık. Sert hareket bekliyorum.
    Umarım satarlar, çünkü kayyım bu işi beceremiyor belli. Gelmişler, Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair 10/11/2016 tarihli ve 6758 sayılı Kanunun 19'uncu maddesinin dokuzuncu ve onuncu fıkralarının;


    "(9) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyımlık görevini yürüttüğü şirketlerin genel kurullarının yetkileri, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi olunmaksızın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun ilişkili olduğu Bakan tarafından kullanılabilir.





    (10) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun ilişkili olduğu Bakan, bu madde kapsamındaki yetkilerini kısmen veya tamamen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanına veya Fon Kuruluna devredebilir.",


    Hükümlerinden hareketle bağış için üst sınır kararı almışlar ve bağış yapmışlar çoğunluğu da milli eğitime okul diye. "Neye dayanarak bağış yapıyorsun, genel kurul üst sınır belirlemesi lazım, yönetime izin vermesi lazım" şeklinde isyanlarımızın neticesinde sonunda bağış konusunda yasal dayanaklı karar çıkarmış ve bunu yatırımcılarla paylaşmışlar.

    Bağışa karşımıyım hayır, özellikle okul olarak yapılmasına tabiki hayır. Neye karşıyım bağışın rızamız aranmaksızın yani zorla benim cebimden hayır işi yapılmış olmasına, neye karşıyım bağış tutarlarına, neye karşıyım okul yapımı işinin kimlere ne bedelle yaptırıldığı konusunda bilgimiz olmamasına ve bu işin piyasa koşullarına uygun yapılıp yapılmadığının denetiminin olmamasına.

    Bu açıklamalardan ben tatmin oldum mu? hayır, yukarıdaki yasal dayanak bağış yapılmasına izin veriyor mu, bence hayır vermez. Olağanüstü hal kanunları olağan üstü durumun niteliğine uygun olarak yürütülür, yani genel kurul yetkisinin verilmiş olması şirketin işlerinin devamlılığı veya olağanüstü halin gerektirdiği önlemlerin alınması açısından gerekli genel kurul kararları için kullanılmalıdır, bağışta böyle bir husus olamaz, mülkiyet hakkına olağanüstü halin önlenmesiyle bağlantısı olmaksızın zarar verilmesi yönetimin yani kayyumun sorumluluğunu doğurur. Kaldıki medeni kanun vasilere bağış yapma yetkisi vermemekte ve bu hüküm kayyımlar içinde geçerli kılınmaktadır. Bu yasak zaten işin doğasında vardır, bağış hayır işidir ve bağışlanan şey kime aitse rızası gerekir, aksi halde bağışlanan şeyin sahibinden rızası dışında alınmış olması sonucu doğar ve böylece bu kişi zarara ugratılmış olur. Bağış yapılırken iyi niyetli de olunabilir ama bu durum haksızlık yapıldığı gerçeğini değiştirmez.

    Umarım satarlar dememin sebeplerinden biri bu O yüzden kayyım bir an önce bu işten çıkmalı veya şirketin yönetimi konusunda tarafsız ve profesyonel kişiler kullanmalı ve kendisi de denetim rolü üstlenmeli bence.

    Tabi bir de şunu sorgulamak lazım, bağış yapmak için "ben genel kurulum aynı zamanda o yüzden istersem yaparım" yaklaşımı acaba neden temettü konusunda da yapılmıyor. Üstelik muhiddin gülal zamanında bu konuda yatırımcılara haksızlık yaptık yasa değişikliği yapıp bu haksızlığı giderecez demişti. Görülüyor ki temettü dağıtımı konusunda bağış konusunda olduğundan daha haklı bir nedenle genel kurul yetkisi kullanılıp temettü dağıtımı zaten yapılabilirmiş. Mal sahibine kazançtan pay vermemi daha önemli yoksa mal sahibinin rızası olmaksızın bağış mı!

    Küçük yatırımcıyız tamam paramız az olabilir ama bu aklımızda az anlamına gelmez. Yasa onlara bu yetkileri vermiş mi vermemiş mi bu işe yargı karar verir, benimkisi şimdilik kayyuma mesaj, yasanın sana bağış yetkisi verdiğine emin misin bir daha düşün!

    Sanılmasın ki sadece bağış konusundan rahatsızız, maliyetler, yatırımlar bunlar da var. Yasanın konusu fetö ile mücadele, yasa çıktığında madem kozalın borsada işlem görmesine izin verdiniz o zaman artık sadece fetöcülerle uğraşın, şirketin küçük yatırımcısına da zarar vermeyin

  8. Saçmalığa bak, kozaa ve ipek e kozaldan gelen karı düşsen zarar ediyor, örneğin kozaa da bu zarar 100 mln, ipek e de 98 civarı. Kozaldan gelen aktifi düsnen kozaa nın ve ipeke nin aktif büyüklükleri 180 mln. Düşünün 180 mln aktif büyüklükleri var kozal dışı, kozal dışı gelirleri 100 mln zarar. Ama kozal duruyor bu şirketler değer kazanıyor, nasıl bir iş bu))

Sayfa 297/375 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •