Sayfa 20/210 İlkİlk ... 1018192021223070120 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 153 - 160 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    Sn kafkaf Sormak isteğim ideal yada matrikste alim satim fiyatlarini robota baglayabiliyor muyuz?
    Evet. Ben ideal kullanıyorum. Bir arkadaşım da matriksiq da robot yazmış kendine ve kullanıyor. O da memnun.
    Son düzenleme : kafkaf; 08-04-2022 saat: 15:03.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

2.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Vade sonunda fiyat eşitlenir. Manuel kapatmanız daha mantıklı. Eğer manuel kapatmaz iseniz vadeli kontratınız kadar hisse (1 kontrat =100 hisse) yeni vade başında fiziki teslimat yapılır. Onu hemen satmanız gerekir.
    YTD.
    Elinizde hisse ve aynı miktarda viopta satış kontratı varsa vade sonunda eşit fiyattan hisseler otomatik satılır kontratlar kapanır elinizde birşey kalmaz.

3.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    Usdtry de arbitraj yapmak istesek nasil oluyor.
    Ben dolar ve altında yaptım. Dikkat edilecek konu viopta kardan %10 stopaj kesiliyor, zararı mahsup edemiyorsunuz, hesabı hisseye göre daha karışık. Ayrıca uzlaşmada fiziki teslimat yok fiyat farkı hesaba geçiyor, spottaki altın/dolar pozisyonunu elle kapatmanız lazım. Genelde hisselerde daha iyi getiri yakalanıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku

6ncı iş gününde %34 yükselmiş. Vade sonuna 21 gün var.

Vadeli ile spot arasındaki 30 kuruş farkın azalmasına asla müsade edilmiyor.
    Çok çılgın şeyler oluyor, daha sakin bir hisseye geçmek istiyorum ama kapatamadım pozisyonu, teminat ekleyip devam..
    İşin kötüsü taban serilerine başlarsa fark kapanır ama hisseye alıcı olmayacağı için yine kapatamam uzlaşmaya kadar.

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Elinizde hisse ve aynı miktarda viopta satış kontratı varsa vade sonunda eşit fiyattan hisseler otomatik satılır kontratlar kapanır elinizde birşey kalmaz.
    İlk defa duydum:-) çalıştığım hiç bir aracı kurum söylediğiniz şekilde yapmadı:-) Bana zorluk çıkarıyorlar herhalde:-)

Fiziki teslimata konu viop sözleşmeleri:
    Pay vadeli, pay opsiyonlar.

https://www.osmanlimenkul.com.tr/Upl...zlesmeleri.pdf

Buraya göre haklısınız galiba, aracı kurumumu bir arayayım bakalım ne diyecekler:-)
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6. https://www.google.com/url?sa=t&sour...dGP5tZDKGMqfyx

Pay*senedine dayalı*vadeli*işlem sözleşmelerinin uzlaşma yöntemi olarak*fiziki teslimat*uygulanır.*Pay*senedine dayalı*vadeli*işlem sözleşmelerinde*fiziki teslimat,*pay*senetlerinin sözleşme fiyatı üzerinden kaydi olarak el değiştirmesi şeklinde gerçekleşir.

----------

Aracı kurum ile konuşayım, belki bana neden farklı şey söylediklerini açıklayabilirler:-)

7.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    İlk defa duydum:-) çalıştığım hiç bir aracı kurum söylediğiniz şekilde yapmadı:-) Bana zorluk çıkarıyorlar herhalde:-)

Fiziki teslimata konu viop sözleşmeleri:
    Pay vadeli, pay opsiyonlar.

https://www.osmanlimenkul.com.tr/Upl...zlesmeleri.pdf

Buraya göre haklısınız galiba, aracı kurumumu bir arayayım bakalım ne diyecekler:-)

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    https://www.google.com/url?sa=t&sour...dGP5tZDKGMqfyx

Pay*senedine dayalı*vadeli*işlem sözleşmelerinin uzlaşma yöntemi olarak*fiziki teslimat*uygulanır.*Pay*senedine dayalı*vadeli*işlem sözleşmelerinde*fiziki teslimat,*pay*senetlerinin sözleşme fiyatı üzerinden kaydi olarak el değiştirmesi şeklinde gerçekleşir.

----------

Aracı kurum ile konuşayım, belki bana neden farklı şey söylediklerini açıklayabilirler:-)
    Aracı kurum ile konuştum.

Bana "bilerek satmanız iyi olur dediklerini" söylediler. Aksi takdir de vade başında t+2 ye kadar hisseyi tutmam gerekiyormuş (ya da şort kontrat karşılığı parayı t+2 de bulundurmam gerekiyormuş). Bu durumda hem vade başındaki yüksek oranları kaçırabileceğimi hem de 2 günlük arbitraj getirisini kaçıracağımı söylediler.

Artık kim nasıl uygularsa ya da hangisi kolayına gelirse...

Bende yeni bir şey öğrenmiş oldum. Tşk.

8.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Çok çılgın şeyler oluyor, daha sakin bir hisseye geçmek istiyorum ama kapatamadım pozisyonu, teminat ekleyip devam..
    İşin kötüsü taban serilerine başlarsa fark kapanır ama hisseye alıcı olmayacağı için yine kapatamam uzlaşmaya kadar.
    Teminat tamamlama sorununuz yoksa problem yok demektir.

Mart ayında %80 üzeri yükselişi ve stresi yaşattı bana...

Bu ay daha az aldım. Kafam daha rahat...

Hepsi tecrübe oluyor...

Sayfa 20/210 İlkİlk ... 1018192021223070120 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •