Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5758 madde; 1 - 8 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. 3-4 ay öncede yaptığım yorumları kimse beğenmiyordu
    O dönem Hisse güzellemesi yapanlar demediklerini bırakmamışlardı
    Şimdi aradan geçen zaman zarfında belli ki o tiplerin çoğu satmış
    Kalanlar da hissedeki bu geri kalışı devlete vs vs fatura etmeye çalışıyor
    Eee herkes sektörü çok iyi biliyor ya kimse yanılmışım demeyi gururuna yediremiyor

2.  Alıntı Originally Posted by MR.BROWN Yazıyı Oku
    3-4 ay öncede yaptığım yorumları kimse beğenmiyordu
    O dönem Hisse güzellemesi yapanlar demediklerini bırakmamışlardı
    Şimdi aradan geçen zaman zarfında belli ki o tiplerin çoğu satmış
    Kalanlar da hissedeki bu geri kalışı devlete vs vs fatura etmeye çalışıyor
    Eee herkes sektörü çok iyi biliyor ya kimse yanılmışım demeyi gururuna yediremiyor
    Sektörü iyi bilmiyorum, çok iyi biliyorum hocam bizzati içindeyim hergün
    1.si durumlar şartlara göre değişir…
    Şu an bist’te deva ya göre çok daha cazip bir çok baba 30 endeks hissesi var..
    *daha düşük temel rasyolu
    *İhracat kanalları fevkalede açık
    *Çok fazla işlem hacimli
    *daha fazla döviz bulunduran
    *daha tanınmış
    *daha kurumsal
    *iyi temettü veren
    *sektörel rakipleriyle bist pazarında da yarışanlar var.
    açık söyleyeyim mevcut bist şartlarında şişe kardemir 30 ereğli-thy 50 arçelik 100 vs. olmadan yani babaların rallisi bitmeden devanın arzu ettiğimiz yere gitmesi çok zor.
    Biz neyi bekliyoruz o zaman ? 1.çeyrek ilaç sektörünün hem kârını hem de kârlılığını en çok artırdığı çeyrektir. Deva’dan şahsi beklentim üst üste çok iyi bilançolar açıklamsıdır… şirket pozisyon ve iş yapış biçimiyle buna uygun. yani bist’in değerli şirketleri arasına girmek zor olsada o ligi zorlama şansı var orta vadede…
    Bu arada şirket şeffaf değil deniliyor ne merak ediliyor inanın bilmiyorum ?
    Sektörel rakipleri bist’te olmayan bir firma için çok cazip olmayabilirde ayrıca …
    keşke bilim ilaç , abdi ibrahim , nobel gibi köklü rakipleride bist’e kote olsaydı..o zaman sektörel değerlendirmeler yapılırdı diye düşünmekteyim.

3. Sayın pharmacIEn, sektör ağır enflasyon ve kur ayaklarından geçtiğimiz bir dönemde bildiğiniz gibi ilaç fiyatları çok geride kaldı. Başında ilaç yokluğu hakkında haberler var ama çok yoğun değil . Mahallede eczacıya sordum eskiye nazaran bir yokluk var ama durum çokta kötü değil dedi.

Şimdi sorum şu olacak enflasyonun çok altında zam alan ve Euro kurunun çok gerisinde kalan ilaç fiyatları konusunda üreticilerin hiç iradesi yok mu ? Yada sektör fiyatlardan çok ta rahatsız değil mi?
     Alıntı Originally Posted by pharmacIEn Yazıyı Oku
    Sektörü iyi bilmiyorum, çok iyi biliyorum hocam bizzati içindeyim hergün
    1.si durumlar şartlara göre değişirâ�¦
    Şu an bistâ��te deva ya göre çok daha cazip bir çok baba 30 endeks hissesi var..
    *daha düşük temel rasyolu
    *İhracat kanalları fevkalede açık
    *Çok fazla işlem hacimli
    *daha fazla döviz bulunduran
    *daha tanınmış
    *daha kurumsal
    *iyi temettü veren
    *sektörel rakipleriyle bist pazarında da yarışanlar var.
    açık söyleyeyim mevcut bist şartlarında şişe kardemir 30 ereğli-thy 50 arçelik 100 vs. olmadan yani babaların rallisi bitmeden devanın arzu ettiğimiz yere gitmesi çok zor.
    Biz neyi bekliyoruz o zaman ? 1.çeyrek ilaç sektörünün hem kârını hem de kârlılığını en çok artırdığı çeyrektir. Devaâ��dan şahsi beklentim üst üste çok iyi bilançolar açıklamsıdırâ�¦ şirket pozisyon ve iş yapış biçimiyle buna uygun. yani bistâ��in değerli şirketleri arasına girmek zor olsada o ligi zorlama şansı var orta vadedeâ�¦
    Bu arada şirket şeffaf değil deniliyor ne merak ediliyor inanın bilmiyorum ?
    Sektörel rakipleri bistâ��te olmayan bir firma için çok cazip olmayabilirde ayrıca â�¦
    keşke bilim ilaç , abdi ibrahim , nobel gibi köklü rakipleride bistâ��e kote olsaydı..o zaman sektörel değerlendirmeler yapılırdı diye düşünmekteyim.
    MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by garipy Yazıyı Oku
    Sayın pharmacIEn, sektör ağır enflasyon ve kur ayaklarından geçtiğimiz bir dönemde bildiğiniz gibi ilaç fiyatları çok geride kaldı. Başında ilaç yokluğu hakkında haberler var ama çok yoğun değil . Mahallede eczacıya sordum eskiye nazaran bir yokluk var ama durum çokta kötü değil dedi.

Şimdi sorum şu olacak enflasyonun çok altında zam alan ve Euro kurunun çok gerisinde kalan ilaç fiyatları konusunda üreticilerin hiç iradesi yok mu ? Yada sektör fiyatlardan çok ta rahatsız değil mi?

sektörün maalesef hiç bir iradesi yok, rahatsızlık duysa da yok memnun olsada yok , türkiye’de satılan her ilacın %90 dan fazlasını sgk ödüyor fiyatı da sağlık bakanlığı belirliyor. hammadde euro’ya bağlı pahalandı ama asıl külfet diğer maliyetlerde şişe , paket , blister gibi ambalaj maliyetleri , asıl sorun türkiye’de üretilmeyen ilaçlarda ben onlara ayrı bir parantez açılarak yeni bir fiyat güncellenmesini bekliyorum. bunun da devaya bir faydası olmaz elbette. ama şöyle bir durum var , devanın jenerik ürettiği ürünlerin bazılarını hâla avrupa’daki fabrikalarında üreten firmalar var , onlar için durum iç açıcı değil, örneğin novaqua, orjinali refresh artık türkiye’de yok gibi birşey , 31 tl fiyatı , 2 euro … 2 euro’ya bırak avrupa’dan ilacı su getiremezsin şu ortamda,
    örnek depores , orjinali refreshde olduğu gibi allergan firmasında , ama türkiye’de abdi ibrahim pazarlıyor … ilacın etiket fiyatı 698 tl kamu fiyatı yani sgk nın ödediği 391 tl… pazar lideri restasis , çok agresif çalışıldı piyasaya ilk girdiğinde ama bu fiyatlarla ithal edip agresif çalışmak zor bence bu da devaya yarar , bunun gibi 2-3 örnek daha var… sözün özü mevcut şartlar türkiye ilaç pazarında tüm üreticileri zorluyor ama yerli firmalar bundan daha az etkilenecek diye düşünüyorum , bu durumu pazardan daha fazla pay alarak lehine çevirmesi muhtemel beklentimdir.

5. Yanıtlar için çok teşekkürler sayın @pharmaclEn şuan ki fiyatlar ile sektör negatif ayrisiyor ve doğal olarak borsa fiyatlamasi da kısa vadede olumlu değil . Ama orta , uzun vadede iyi yerlere gelecegimiz kesin . Benim portföyümde en yüksek agrilikli hisse olması münasebetiyle biraz can sıkacak. İnanın deva benim için artık tek hisse gibi. Portföyümde diğer hisseler fiyatına bile bakmadigim oluyor belkide diğer pozisyonların iyi kar rakamları yazdığı içinde olabilir.
    sektörün maalesef hiç bir iradesi yok, rahatsızlık duysa da yok memnun olsada yok , türkiye�de satılan her ilacın %90 dan fazlasını sgk ödüyor fiyatı da sağlık bakanlığı belirliyor. hammadde euro�ya bağlı pahalandı ama asıl külfet diğer maliyetlerde şişe , paket , blister gibi ambalaj maliyetleri , asıl sorun türkiye�de üretilmeyen ilaçlarda ben onlara ayrı bir parantez açılarak yeni bir fiyat güncellenmesini bekliyorum. bunun da devaya bir faydası olmaz elbette. ama şöyle bir durum var , devanın jenerik ürettiği ürünlerin bazılarını hâla avrupa�daki fabrikalarında üreten firmalar var , onlar için durum iç açıcı değil, örneğin novaqua, orjinali refresh artık türkiye�de yok gibi birşey , 31 tl fiyatı , 2 euro � 2 euro�ya bırak avrupa�dan ilacı su getiremezsin şu ortamda,
    örnek depores , orjinali refreshde olduğu gibi allergan firmasında , ama türkiye�de abdi ibrahim pazarlıyor � ilacın etiket fiyatı 698 tl kamu fiyatı yani sgk nın ödediği 391 tl� pazar lideri restasis , çok agresif çalışıldı piyasaya ilk girdiğinde ama bu fiyatlarla ithal edip agresif çalışmak zor bence bu da devaya yarar , bunun gibi 2-3 örnek daha var� sözün özü mevcut şartlar türkiye ilaç pazarında tüm üreticileri zorluyor ama yerli firmalar bundan daha az etkilenecek diye düşünüyorum , bu durumu pazardan daha fazla pay alarak lehine çevirmesi muhtemel beklentimdir.

6.  Alıntı Originally Posted by garipy Yazıyı Oku
    Yanıtlar için çok teşekkürler sayın @pharmaclEn şuan ki fiyatlar ile sektör negatif ayrisiyor ve doğal olarak borsa fiyatlamasi da kısa vadede olumlu değil . Ama orta , uzun vadede iyi yerlere gelecegimiz kesin . Benim portföyümde en yüksek agrilikli hisse olması münasebetiyle biraz can sıkacak. İnanın deva benim için artık tek hisse gibi. Portföyümde diğer hisseler fiyatına bile bakmadigim oluyor belkide diğer pozisyonların iyi kar rakamları yazdığı içinde olabilir.

Hocam bu tür şirketlerin hissesi en çok bilanço haberini sever, aralardaki dalgalanmaları iyi takip etmek lazımdır. rusya-ukrayna savaşı başladığında deva 32-33 seviyesinden 28 tl ye çekildi thy 30 dan 25 e ereğli 30 dan 25 e çekildi … ereğli temettüsü ile şimdi 40 tl thy de hareket başladı 37-38 tl şu an… geri çekilme yaşandıktan sonra deva dan çok daha cazip (bist 1880 iken) 40-50 hissse ortaya çıktı… (örnek : egeseramik 14 tl idi) biz hâla o şirketlerin arkasından bakıyoruz. maalesef bizim güzelim bilanço güme gitti … yoksa bu fiyatlarda kalması mümkün değildi. ardından açıklanan düşük temettü ve imtiyazlı paylara maximum düzeyde temettü şirkete olan güveni azalttı … Bist te hâla küçük yatırımcı çılgınca temettü hissesi alıyor. Tavsiye vermek haddime değil ama bu geçişleri iyi değerlendirmek gerekiyor , takdir edersiniz ki bir hisse senedi işlem gördüğü pazarda sürekli cazip olamaz.

7. Dediğinize sonuna kadar katılıyorum. Anlık avantajlı şirketi seçip pozisyon değişmek önemli ama ben o konuda başarısızım. Aylardır takip edip öğrenmeye çalıştığım şirketi karcırma korkusu. O nedenle mevcut lotlarimi bekletip. Yeni para girişini farklı şirketlerde değerlendiriyorum.
    Hocam bu tür şirketlerin hissesi en çok bilanço haberini sever, aralardaki dalgalanmaları iyi takip etmek lazımdır. rusya-ukrayna savaşı başladığında deva 32-33 seviyesinden 28 tl ye çekildi thy 30 dan 25 e ereğli 30 dan 25 e çekildi â�¦ ereğli temettüsü ile şimdi 40 tl thy de hareket başladı 37-38 tl şu anâ�¦ geri çekilme yaşandıktan sonra deva dan çok daha cazip (bist 1880 iken) 40-50 hissse ortaya çıktıâ�¦ (örnek : egeseramik 14 tl idi) biz hâla o şirketlerin arkasından bakıyoruz. maalesef bizim güzelim bilanço güme gitti â�¦ yoksa bu fiyatlarda kalması mümkün değildi. ardından açıklanan düşük temettü ve imtiyazlı paylara maximum düzeyde temettü şirkete olan güveni azalttı â�¦ Bist te hâla küçük yatırımcı çılgınca temettü hissesi alıyor. Tavsiye vermek haddime değil ama bu geçişleri iyi değerlendirmek gerekiyor , takdir edersiniz ki bir hisse senedi işlem gördüğü pazarda sürekli cazip olamaz.

8.  Alıntı Originally Posted by pharmacIEn Yazıyı Oku
    Hocam bu tür şirketlerin hissesi en çok bilanço haberini sever, aralardaki dalgalanmaları iyi takip etmek lazımdır. rusya-ukrayna savaşı başladığında deva 32-33 seviyesinden 28 tl ye çekildi thy 30 dan 25 e ereğli 30 dan 25 e çekildi … ereğli temettüsü ile şimdi 40 tl thy de hareket başladı 37-38 tl şu an… geri çekilme yaşandıktan sonra deva dan çok daha cazip (bist 1880 iken) 40-50 hissse ortaya çıktı… (örnek : egeseramik 14 tl idi) biz hâla o şirketlerin arkasından bakıyoruz. maalesef bizim güzelim bilanço güme gitti … yoksa bu fiyatlarda kalması mümkün değildi. ardından açıklanan düşük temettü ve imtiyazlı paylara maximum düzeyde temettü şirkete olan güveni azalttı … Bist te hâla küçük yatırımcı çılgınca temettü hissesi alıyor. Tavsiye vermek haddime değil ama bu geçişleri iyi değerlendirmek gerekiyor , takdir edersiniz ki bir hisse senedi işlem gördüğü pazarda sürekli cazip olamaz.
    Sizin hissede hala pozisyonunuz var mı? Varsa, söylediğinizi neden yapmadınız. Yok, pozu kapattıysanız, o zaman yeni hisselerde başarılar dilerim.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •