Sayfa 30/505 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon
Arama sonucu : 4040 madde; 233 - 240 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    . Haaa EPDK ya verilen bu son yetki ile zaten yurtdışı yatırımı bir süre unutun. Adamlar bir santrale ortak olsa, 3 ay sonra ne ile karşılaşacağını bilmiyor.

Hele spota satan santraller tam risk
    3 ay mı? Herhalde lafın gelişi söyledin. 1 ay sonrayı görebiliyorsan öp de başına koy.

epdk formulu 1 ay icinde şimdiden 10 kere revize edildi. Yarın bir gece yarisi formulu iptal ettim tavan fiyat 2200 diyebilir rahatlıkla

adamlar rahat,utanma sıkılma yok...

Bugünkü genel kurulun tutanakları birazdan yayınlanır.

Ben size önceden bir kıyak geçeyim.

Dikkat : insider bilgi içerir

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ande...%C4%B1_(kitap)

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/La_F...Masallar%C4%B1

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1019665

Genel kurul tutanağı ve hazırun listesi

Hasan aksu yine esmiş gürlemiş uzaktan :)

....Akkök Holding Riskin Erken Teşhisi Kurulu Üyesi de olan Ataünal, 2017 yılından itibaren Grubun enerji sektöründen sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak da çalışmaktadır.*....

Vay anam vay, riskin erken teşhisi kurulumuz bile varmış.

halı, kilim, yolluk, paspas kenarına, halıfleks kenarına risk teşhisi yapılır, proaktif önlemler bulunur,
    beş dakikada yapılır,
    hemen teslim edilir.

Hanfendi 2017den beri de enerjideki büyük başarılarımızdan sorumluymuş.

Hayran olmamak elde değil.

Kendini takip ettiğimi anladı, bu hissede HİLE YOK diyor :D

Yiyen varsa afiyet olsun, yutamazsa gargara yapsın....

Hadi anana selam söyle...

320dolar x 14.7tl /2460mw + 10$ x14.7tl= 2050tl ithal kömür maksimum verimde yakıt maliyeti
    Tam kapasite blok üretim yapamazsan maksimum verimi de alamayacaksın
    320x14.70/2200mw × 10×14.7= 2250tl gercek yakit maliyetin

Gazcılarla aynı kefeye geldiniz sonunda

Bir de karbon vergisi ödeseniz tadından yenmez

Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku

Destek fonundan faydalanabilmek için auf'nin tavandan 1kuruş fazla olmasi bile yetiyor. 2500.01tl

Yani 2021 mayıs için hesaplanan formül, 2021 nisana göre artmalı.

Gaza hiç zam gelmese, iletim ücreti aynı kalsa, kura müdahale etmeseler aynı kalsa, bu kez üfe farkından dolayı mayıs auf artacaktır.

Kömür formülünde baz fiyat olarak nisan ayı ortalamasına döndük, nisan 300$ ortalamayla kapandı farz edelim.

1mayıstan itibaren göp/gip/dgp/i.a. fiyat teklifi verecek olan kömürcü, o ayki yani mayısın tamamının ortalamasının ne olacagini nereden bilecek de teklif verecek?

Mayıs basinda 300$ lerde gitse ama ay sonu 200lere düşse. Ay sonunda bir bakacak ki mayıs ortalama 280çıkmış, destek alamayacak.

Gazcının tek riski kur iken, kömürcününki ilaveten aylık ortalamayı da tahmin etmek olacak

2500TL azami fiyat limiti (ptf tavanı) ile eylul ayina gidebilir.

Ama AUF öyle ya da böyle değişecek.

Auf'nin formülü aynı kalacak şekilde, formül bileşenlerine yeni tanım getiriyorlar.

Benim takıldığım nokta, formül bileşenleri hep 1 ay sonra açıklanacak verileri içeriyor.

Mayıs ayında teklif verecek adam için mayıs ayı enflasyonu 4 haziranda belli oluyor, mayıs kömür ortalaması da mayıs son günü belli olacak, kur zaten muamma.

Bir daha marttan başlatiyorum derlerse sorunu çözer mi, yoksa yine ...tlerinden formul mu uydururlar? Bekleyip gorecegiz

2012 nisan ayındaki 1.80lik fiyat seviyesini yakalamış gözüküyor. Başta hasan aksu olmak üzere, elinde hisse olanlara hayırlı olsun.

Tabi o zamanlar:

Sayfa 30/505 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •