Sayfa 405/590 İlkİlk ... 305355395403404405406407415455505 ... SonSon
Arama sonucu : 4718 madde; 3,233 - 3,240 arası.

Konu: EGSER - Ege Seramik

1.  Alıntı Originally Posted by karayel09 Yazıyı Oku
    Bütün şirketler maliyetleri ürün fiyatlarına ve dolayısı ile tüketicilere yükledikleri için satış oranlarında bir azalma olmadığı sürece kârlılık oranlarında bir endişe taşıdıklarını sanmıyorum
    Aynen katılıyorum

2. Birçok avrupa ve asya ülkesine çatır çatır ihracat yapıyorlar. Polat ailesi bu sektörde kaliteyi ve çıtayı epey yükseltti kutluyorum

3.  Alıntı Originally Posted by dede_60 Yazıyı Oku
    Birçok avrupa ve asya ülkesine çatır çatır ihracat yapıyorlar. Polat ailesi bu sektörde kaliteyi ve çıtayı epey yükseltti kutluyorum
    Çok iyi yönetilen bir şirket olduğundan hiç şüphe yok gerçekten. Başta Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Polat olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerini ve şirketin ortaklarını kutlarım.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

4. Yanlış zamanda egser i 16,4 lerden satış yaparak bu güzel kar fırsatını kaçırmıştım.seramik sektöründe diğer firma QUAGR nin yatırımlarının cazibesine kapılarak diğer trene binmiştim.Ne yazıkkı QUAGR forum sayfası olmadığından burada yazdığım için affınıza sığınıyorum.Egeseramiğe göre QUAGR nin olumsuz bir tarafı hakkında bilgisi olan varmı.Tşk...
    Borsada alınacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz

Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Sektörün 2 firması QUAGR ve EGSER

Cirolar karlılık birbirine yakın.
    Toplam borçlar / Özvarlık oranı EGSER in çok daha iyi.

Buna rağmen;
    QUAGR Piyasa Değeri 2.971,2 mn TL
    EGSER Piyasa Değeri 1.149,0 mnTL

Üretim Kapasitesi
    QUAGR 11 Milyon M2 (Yüzde 100 Kapasite artırıyor)
    EGSER 22 Milyon M2

Ayrıca kurların sürekli yukarı hareket ettiği bir piyasada;
    QUAGR Döviz pozisyonu 9 aylıkta 153 Milyon TL ekside
    EGSER Döviz Pozisyonu 9 Aylıkta 186 Milyon iken 12 aylıkta 285 Milyon artıda

Eeee QUAGR nin EGSER in 2,5 katı değerde olmasını sağlayan nedir?
    Ben konjonktürel hareket dışında bir sebep göremedim. Yani tahta yapıcının anlık tercihi
    Sayın Kubilayn Ben böyle bir karşılaştırma yapmıştım.
    Bu karşılaştırmada anlık finansallara göre EGSER bariz ucuzdu.
    O zamanlar X2,5 olan oran şu an X2 oldu.
    Yani bence hala EGSER ucuz.
    (Beklentiler hesaba katılmadığında)
    QUAGR nin 1 yıl sonraki performasını bilemiyoruz.

6. Temettü sonrası eşleşme 24,54 oldu.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

7. bir aşağı bir yukarı çamaşır gibi çırpıyorlar

8. Temettüler hesabımıza çarşamba yatacak. Bize o parayla alım fırsatı tanımadan alttan topluyorlar köftehorlar. Biz temettüleri aldıgımızda yükselmiş olur

Sayfa 405/590 İlkİlk ... 305355395403404405406407415455505 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •