Sayfa 727/1007 İlkİlk ... 227627677717725726727728729737777827 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 5,809 - 5,816 arası.

Konu: Viop XL

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Forum bitmiş.Kendi kendimize konuşuyoruz.
    2-3 yıl kadar önce bu işin sırrı, ov hisse+viop dedik..kaç kişi dinledi, uyguladı bilemem..öyle ne hisseyle uğraşacam, kaldıraçlı endeks long-short ile portföyü büyütür giderim demesi kolay, uygulaması zor.

2006 dan bu yana viopta işlem yapıyorum, açılıştan bu yana..kimler geldi kimler geçti..çok başarılı işlem yapanlar gördüm..ama bunu orta uzun vade sürdürmek çok zor..bazı dönemler oluyor, ne kadar başarılı olursan ol kazanamıyorsun, piyasada doğru dürüst kazanan da olmuyordur bu tür dönemlerde...bir yerden sonra iş körlüğü oluşuyor.

iş körlüğü önemli...bazen debelenip durursun..gözünün önünde büyük fırsatları göremezsin.

ez cümle...hem spot piyasada ov portföyün olacak, hisseleri tanıyıp bileceksin...hem de vadelide işlem yapacaksın...bazen portföyü hedge etmek için, bazen de kabak gibi gideceği belli hisselerde long yapmak için. bu şekilde enflasyon üzeri tatminkar bir reel getiri elde edilebileceğini düşünüyorum, kendi portföyümde de sonuçlarını görüyorum, memnunum durumdan.

son bir uyarı daha olsun...zaman zaman hisse long mantıklı olsa da, hisse short konusunda çok dikkatli olmalı...short yapacaksam her zaman endekste yapmak çok daha riski az bir yöntem.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2. GARAN aylık peryotta bir yükseliş trend kanalına zorlama yapıyor ....

3. Hep şunu anlatmaya çalıştım...burada millet enflasyon üzeri reel getiri olarak 1 i 2 yapmaya çalışıyor...son 2 yılı boşverin..enf. ortalama %10 olsun...sen her yıl ortalama %30 kazan, yani reel olarak %20....bu kazanç, 4 yılda portföyü 2 ye katlamanı sağlar...reel olarak, dolar bazı gibi de düşünebiliriz...10 bin dolarla başlayan..20 yılda, 10 bin usd*2*2*2*2*2...320 bin usd eder.

yıllık %8 temettü alsan...aylık yaklaşık 2000 usd reel gelir eder...320 bin usd de kenarda güvence olarak durur...2 bin usd ile rahat bir emeklilik hayatı yaşarsın.

ama kimsenin 20 yıl bekleyecek sabrı yok..2-3 yıl, bilemedin en fazla 5 yılda köşe dönülmeli.

yaşı 50 ye yaklaşmış olanlar için belki 20 yıl uzun süre...ama 30 larda olan için mutlaka üzerine düşünülmesi gereken bir öneri benimkisi.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. Bir hafta ekrandan uzak idik
    yükseliş devam ediyor
    yurt dışı rısk olmaya aday gibi
    fakat şimdiye kadar bizimkiler
    yurt dışını pek takmadı

renko barlar devam diyor
    x30 günlük
    xbank 60 dk lik

5. Ons altında çok önemli bir fırsat olurmu
    bizim viop da ons olarak işlem yapılıyor
    aylık grafta çok bilindik bir formasyon var
    sn cautide sık sık yazıyor
    fed faizi artışı ve abd 10 yıllıklardaki artışa rağmen
    ons gayet iyi duruyor
    teknik analızde iyi olan arkadaşlar
    bir süre
    viop işini onsa kaydırmakta fayda varmı
    tabii
    hemen şhort algılanmasın
    tabii long olarak

6. Yazınız beni eskilere götürdü. Sene 2007 aylardan temmuz, Antalya Kemer Rixos Tekirova'da konaklamaya gelmişim bir haftalığına. O dönem beraber yatırımlarımızı değerlendirdiğimiz bir arkadaşımla konuşurken VOB hesabı açmaya yelteniyorum serde ilk gençlik ve heyecan da olunca soluğu saat kulesinin hemen altındaki iş bankası merkez şubede aldım. O dönemde aracı kurumlarda vob işlemleri çok sınırlı hatta bir çoğunda temsilci bile yetişmemiş harıl harıl lisanslama sınavlarına hazırlanıyorlar dolayısıyla banka daha sağlam gelmişti.

Neyse diyorum ki ben VOB hesabı açacağım bütün şube yüzüme aval aval bakıyor o ne ki yenir mi içilir mi cinsinden.. sonraları bir tanesi dedi ki sizi müdür beyin yanına götüreyim ben en iyisi. Soluğu orta yaşlarının hemen başındaki müdür beyin odasında alıyorum diyorum ki ben VOB hesabı açacağım.. Adam diyor ki geçenlerde bunun bize eğitimi verilmişti ama bugüne kadar hiç açmadım bu hesabı.. genel merkezden yardım isteyelim o sırada da hesabın açılması 1-2 saati bulur buyrun bir yemeğe çıkalım size yemek ısmarlayayım bir anlatın bu kaldıraçlı işlemler nasıl oluyor diye.. Sonraki dönemlerde ahbap olduk müdür beyle uzun süre telefonla falan da konuşmuş haberleşmiştik.

Yatırımın tek bir doğrusu yok esasen, özellikle 2002-2015 yılları arasındaki dönemi konuşuyorsak siz burada kağıt üzerinde $10.000, $320.000 yaparsınız ben 2008-2009larda kardemir D alın bekleyin derim hem temettü hem sudan ucuz zamanlar. yada 2013 yılında bir kaç bitcoin alın atın diyebilirdim belki. Türkiye gibi ülkelerde servet transferleri çok hızlı gelişir dönemsel olarak krizler çok sık yaşandığından dolayı. Şu anda da elinde para tutanlardan, gayrimenkul, araba gibi yatırımlar yapmış olan insanlara ciddi bir servet transferi yaşanıyor. Var olan enflasyona para üzerinden dayanmak da ciddi zorlaştı.

Ancak sadece viop üzerinden işlem yapılarak düzenli ve istikrarlı para kazanılabilen dönemler geride kaldı o kesin. Algo trade işlemleri ve botların birbirini tetikleyerek yaşanan piyasa kırılımlarına bir yerlerden manuel dahil olmak artık mümkün değil. orta ve uzun vadede tek başına bu işlemler ile ciddi eksi yazılır hanelere. ABKA'nın sözünü severim, forumdaki demirbaşlar hariç dönem dönem sıfırlanmalar yaşanır. o demirbaşlar da sadece viop işlemi açanlar değil bir şekilde yıllardır piyasanın nabzını tutan insanlardır. Özellikle son yükselişlerden sonra forum yine sıfırlanmış görünüyor. Borsayı öğrenmenin pahalı yoludur, kimseyi de eleştirmem bu konu ile ilgili.. insanlar ucuz eğitimi pek sevmezler.

Ben artık borsanın orta-uzun vadede çok da iyi bir yatırım aracı olmadığını düşünüyorum özellikle usd bazlı grafiklere de bakarak konuşursak. Bir dönem baya bir tartışılmıştı yine burada her ay yastık altına bir çeyrek atan ev hanımları zengin oldu da boğa-ayı doji diyen borsacılar hala yayan devam ediyor diye.. Esasen borsada yatırım yapanlar da bu ülkedeki vatandaş burada ayrıcalıklı bir zümre yok, millete gel gel yapıp hisse toplayıp yukarıdan verenler, israrla yapılan manipülasyonlar karşısında çaresiz kalan KY.. uzar gider bu liste..

Oyundan çıkanlar oldu yine, kurpiyer kartları karıyor yeni oyuncular gelene kadar olay bundan ibaret belki de..

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    2-3 yıl kadar önce bu işin sırrı, ov hisse+viop dedik..kaç kişi dinledi, uyguladı bilemem..öyle ne hisseyle uğraşacam, kaldıraçlı endeks long-short ile portföyü büyütür giderim demesi kolay, uygulaması zor.

2006 dan bu yana viopta işlem yapıyorum, açılıştan bu yana..kimler geldi kimler geçti..çok başarılı işlem yapanlar gördüm..ama bunu orta uzun vade sürdürmek çok zor..bazı dönemler oluyor, ne kadar başarılı olursan ol kazanamıyorsun, piyasada doğru dürüst kazanan da olmuyordur bu tür dönemlerde...bir yerden sonra iş körlüğü oluşuyor.

iş körlüğü önemli...bazen debelenip durursun..gözünün önünde büyük fırsatları göremezsin.

ez cümle...hem spot piyasada ov portföyün olacak, hisseleri tanıyıp bileceksin...hem de vadelide işlem yapacaksın...bazen portföyü hedge etmek için, bazen de kabak gibi gideceği belli hisselerde long yapmak için. bu şekilde enflasyon üzeri tatminkar bir reel getiri elde edilebileceğini düşünüyorum, kendi portföyümde de sonuçlarını görüyorum, memnunum durumdan.

son bir uyarı daha olsun...zaman zaman hisse long mantıklı olsa da, hisse short konusunda çok dikkatli olmalı...short yapacaksam her zaman endekste yapmak çok daha riski az bir yöntem.

7. Son dakika: PKK'ya 'Pençe-Kilit' operasyonu başladı! MSB duyurdu: 19 terörist etkisiz hale getirildi

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/m...niyor-42045594

Bu çok önemli operasyon hakkında paylaşım olmamış.

8.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Son dakika: PKK'ya 'Pençe-Kilit' operasyonu başladı! MSB duyurdu: 19 terörist etkisiz hale getirildi

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/m...niyor-42045594

Bu çok önemli operasyon hakkında paylaşım olmamış.

Misak-ı Milli sınırları nasıl belirlenmişti ?
    'Bu hudut, İskenderun körfezi cenubundan ( güneyinden) Antakyadan Halep ile Katma istasyonu arasında Cerabulus Köprüsü cenubunda Fırat nehrine mülaki olur, oradan Deyrzora iner, badehu şarkta temdit ederek, Musul, Kerkük, Süleymaniyeyi ihtiva eder.'

https://www.dunyabulteni.net/tarihte...i-h253368.html

Sayfa 727/1007 İlkİlk ... 227627677717725726727728729737777827 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •