Originally Posted by
ABKA
Forum bitmiş.Kendi kendimize konuşuyoruz.
2-3 yıl kadar önce bu işin sırrı, ov hisse+viop dedik..kaç kişi dinledi, uyguladı bilemem..öyle ne hisseyle uğraşacam, kaldıraçlı endeks long-short ile portföyü büyütür giderim demesi kolay, uygulaması zor.
2006 dan bu yana viopta işlem yapıyorum, açılıştan bu yana..kimler geldi kimler geçti..çok başarılı işlem yapanlar gördüm..ama bunu orta uzun vade sürdürmek çok zor..bazı dönemler oluyor, ne kadar başarılı olursan ol kazanamıyorsun, piyasada doğru dürüst kazanan da olmuyordur bu tür dönemlerde...bir yerden sonra iş körlüğü oluşuyor.
iş körlüğü önemli...bazen debelenip durursun..gözünün önünde büyük fırsatları göremezsin.
ez cümle...hem spot piyasada ov portföyün olacak, hisseleri tanıyıp bileceksin...hem de vadelide işlem yapacaksın...bazen portföyü hedge etmek için, bazen de kabak gibi gideceği belli hisselerde long yapmak için. bu şekilde enflasyon üzeri tatminkar bir reel getiri elde edilebileceğini düşünüyorum, kendi portföyümde de sonuçlarını görüyorum, memnunum durumdan.
son bir uyarı daha olsun...zaman zaman hisse long mantıklı olsa da, hisse short konusunda çok dikkatli olmalı...short yapacaksam her zaman endekste yapmak çok daha riski az bir yöntem.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri