Originally Posted by
ABKA
Forum bitmiþ.Kendi kendimize konuþuyoruz.
2-3 yýl kadar önce bu iþin sýrrý, ov hisse+viop dedik..kaç kiþi dinledi, uyguladý bilemem..öyle ne hisseyle uðraþacam, kaldýraçlý endeks long-short ile portföyü büyütür giderim demesi kolay, uygulamasý zor.
2006 dan bu yana viopta iþlem yapýyorum, açýlýþtan bu yana..kimler geldi kimler geçti..çok baþarýlý iþlem yapanlar gördüm..ama bunu orta uzun vade sürdürmek çok zor..bazý dönemler oluyor, ne kadar baþarýlý olursan ol kazanamýyorsun, piyasada doðru dürüst kazanan da olmuyordur bu tür dönemlerde...bir yerden sonra iþ körlüðü oluþuyor.
iþ körlüðü önemli...bazen debelenip durursun..gözünün önünde büyük fýrsatlarý göremezsin.
ez cümle...hem spot piyasada ov portföyün olacak, hisseleri tanýyýp bileceksin...hem de vadelide iþlem yapacaksýn...bazen portföyü hedge etmek için, bazen de kabak gibi gideceði belli hisselerde long yapmak için. bu þekilde enflasyon üzeri tatminkar bir reel getiri elde edilebileceðini düþünüyorum, kendi portföyümde de sonuçlarýný görüyorum, memnunum durumdan.
son bir uyarý daha olsun...zaman zaman hisse long mantýklý olsa da, hisse short konusunda çok dikkatli olmalý...short yapacaksam her zaman endekste yapmak çok daha riski az bir yöntem.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri