Sayfa 183/747 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283683 ... SonSon
Arama sonucu : 5973 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    Kurulun belirlediği esaslar  er evesinde, faaliyetlerinin makul ve zorunlu kıldığı h ller saklı kalmak kaydıyla, mevzuata uygun olarak hazırlanmış finansal tablolarına g re üst üste beş yıl d nem zararı eden halka a ık ortaklıklarda, oy hakkına ve y netim kurulunda temsil edilmeye ilişkin imtiyazlar Kurul kararı ile kalkar.
    evet rıza.. spk m.28

5yıl üstüste dönem zararı yazacaksın 2022de zarar açıklarsan..

ve ben de spk ya imtiyazların kaldırılması için başvuracağım..

2. evet rıza nereye kadar basacaksın

bu yıl seve seve kar açıklayacaksın.. artık izmirdeki daireleri mi satarsın, akça dan borçlarını mı tahsil edersin bilmem.. amma bu yıl da zarar açıklarsan imtiyazların patlayacak..

3. evet rıza.. izmir bornovadaki arsa üzerine inşa edilen bağımsız bölümler ne durumda?

tekstilde zarar yazıyorsun o kadar ihracata rağmen.. hadi bakalım 5 yılın doldu, spk imtiyazlarını kaldıracak.. o zaman ne yapacaksın?

ben senden sabırlıyım.. isterse 1tl ye bas.. beklerim rıza..

sineğin yağını bırakmam sana rızaaaaaaaa

4. yekdem geliri olan santralleri itelemeye çalıştın şirkete, akturdaki garanti kazancı görüp dimi..

bu kadar borçlu şirketleri aldırdın menderese.. ama sonunda enerji krizi çıkınca öylece kaldın.. vakti zamanında akenerjiyi aksadan kaçırmışlardı.. şimdi aksa yatırımcısı iyiki kaçırmışlar diyor

eeee enerjinin değeri anlaşılırken neden bu baskı.. ky de 1 lot bile bırakmamak mı amaç?

imtiyazların kalkacak bu yıl da zarar açıklarsan

hadi bakalım o zaman ne yapacaksın.. spk ya ilk başvuran ben olacağım 5 yıl üst üste zarar geldi diye..

1.9milyar net borç var.. döviz hepsi.. bu yıl nasıl kar açıklayacaksın görelim bakalım.. yoksa koşarak spk ya gidip aha bu şirket 5 yıl üst üste dönem zararı açıkladı hemen hakim hissedarın imtiyazını kaldırın diyeceğim..

5.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    yekdem geliri olan santralleri itelemeye çalıştın şirkete, akturdaki garanti kazancı görüp dimi..

bu kadar borçlu şirketleri aldırdın menderese.. ama sonunda enerji krizi çıkınca öylece kaldın.. vakti zamanında akenerjiyi aksadan kaçırmışlardı.. şimdi aksa yatırımcısı iyiki kaçırmışlar diyor

eeee enerjinin değeri anlaşılırken neden bu baskı.. ky de 1 lot bile bırakmamak mı amaç?

imtiyazların kalkacak bu yıl da zarar açıklarsan

hadi bakalım o zaman ne yapacaksın.. spk ya ilk başvuran ben olacağım 5 yıl üst üste zarar geldi diye..

1.9milyar net borç var.. döviz hepsi.. bu yıl nasıl kar açıklayacaksın görelim bakalım.. yoksa koşarak spk ya gidip aha bu şirket 5 yıl üst üste dönem zararı açıkladı hemen hakim hissedarın imtiyazını kaldırın diyeceğim..
    İyi bir uygulamaymış,ben Rıza'nın imtiyazlarını kaybetmesi karşılığı bu yıl da zarara razı olurum.Açıklanacak 3 aylık bilançoda yine 120 miyon civarı bir kur farkı zararı görünüyor,ama şu an 31 mart düzeyinin altında kur,sene sonu ne olur bilemeyiz...Sonuçta imtiyazı kaybetme durumu varsa yıl sonunda kar açıklamanın bir yolunu bulur fırıldak...

6.  Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    İyi bir uygulamaymış,ben Rıza'nın imtiyazlarını kaybetmesi karşılığı bu yıl da zarara razı olurum.Açıklanacak 3 aylık bilançoda yine 120 miyon civarı bir kur farkı zararı görünüyor,ama şu an 31 mart düzeyinin altında kur,sene sonu ne olur bilemeyiz...Sonuçta imtiyazı kaybetme durumu varsa yıl sonunda kar açıklamanın bir yolunu bulur fırıldak...
    izmirdeki proje bitiyor.. ordan satış yapıp borcun bir kısmı kapanır

7. Kur riski tablosuna göre yabancı paranin %10 değer kazanmasi halinde 165 mln kur zararı görünüyor . Kur tamda %10 civarinda deger kazanmıştı 1.ceyrekte.

Toplam net yükümlülük 2.08 mlr görünüyor. Demek ki bunun 1.65 mlr ı döviz geri kalan 430 mln u tl borç. Tl borca da %25 yillk faiz desek 3 ay icin 27 mln tl de buradan faiz gideri olur. Toplamda 165+27= 192 mln tl faiz ve kur farki zarari düz hesap 200 mln tl yazacak diyebiliriz.

Buna rağmen yine de tekstil tarafinin katkısıyla nette kar yazması sürpriz olmaz. Enerji tarafi yekdem kapsaminda olmasa daha güzel kar gelebilirdi bu taraftan. Tarim tarafida muhtemelen son ceyrekten daha iyi kar getirecektir.
    Ben bir miktar pozisyon aldim bilancoya kadar beklemeyi ve bilançoyu görüp öyle karar vermeyi düşünüyorum.
     Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. bu yıl santrallerden 24milyon usd gelir..

tarım tarafı çok iyi gidiyor.. rakamlar güzel..

tekstilde ihracat rekorları var.. menderes de bundan yararlanmıştır.. özellikle ispanyaya ev tekstili ihracatı kuvvetlenmiş vaziyette..

izmir bornovadaki arsa üzerinde 470 civarı bağımsız bölüm oluşmuş.. yarısı menderese ait olsa 235 bağımsız bölüm.. her birinin değeri 2 milyon olsa (yüksek ve düşük olabilir ortalama aldım) şirketin pd sine yakın bir tutar.. hatta o arsa 58m ile taşınıyor bilançoda..

izmir aktur gayrimenkul var.. şirket %48 iştirak etmiş bölünme sonrası.. izmir denizli aydın manisa muğladaki tüvtürk arsaları bu şirkete ait..

yani gizli değer çok hem de inanılmaz..

Sayfa 183/747 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283683 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •