Sayfa 500/1312 İlkİlk ... 4004504904984995005015025105506001000 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,993 - 4,000 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    ne bu hiddet bu celal, bahsettiğin kitle (y jenerasyonu) korkunç şekilde hakkı yenen bir nesil, eğitimli olmasına rağmen hak ettiğini kazanamayan bir nesil...

yalan yanlış uydurma profiller oluşturup kendi kendine nefret pompalıyorsun.
    Türkiyede hakkı yenmeyen nesil mi var?

Nefret pompalamayı da ilk başlatan ben değilim biliyorsunuz.
    Ev satın almaya parası yetmeyen, ev sahiplerine şerefziz der,
    ev kirasını çok bulan, ev sahibine yamyam der,
    medyada gece gündüz ev kiraları konuşulup ev sahiplerine nefret kusulur,
    eh biz de duvar değiliz sonıçta..
    Sabır sabır yeter artık. Kimseye zorla ev vermedik.
    Mal bu fiyat bu kardeşim. Beğenmeyene verelim bir top, sektirsin gitsin.. Daha ne yapayım.

kendini derebeyi sanan ev sahiplerine ödenemeyen kira şoku... yakında sinemalarda...
    Mallara çökecekler diyorsunuz yani. Bildiğimiz gasp.
    Mümkündür, her konuda kendini haklı ve mağdur gören zihniyetten beklenir.
    Bu ülkede hoşlandığınız kişiye "onun rızası dışında" çiçek bile veremezsiniz, taciz suçudur.
    Ama ev sahibinin rızası dışında evine malına mülküne çökebilirsiniz.

Son düzenleme : djoz; 20-04-2022 saat: 16:44.

2.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Kiracılarımın çoğu 4-5-6 yıldır oturuyor. Ama kombi arızaları kanunen benim cebimden çıkıyor.
    Yepyeni teslim ettiğim ve düğmesini bile çevirmediğim kombilerin arızasını ben ödüyorum.
    Sonra tanımadığım etmediğim adamın biri gelip bana yamyam diyor.
    Gel de sakin ol şimdi.
    Ödeyeceksin tabi karşılığında kira almıyor musun? Ne saçma bir mantık

3.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku
    Saçma mantık diyen saçmalıyor asıl adam sana sağlam bir kombi biraktiysa sen ev sahibine sağlam bir şekilde bırakmak zo run da sın daha en basit mükellefiyetleri bilmiyorsun buraya gelip birde millete saçma diyorsun ;)

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Ev almak konut kredisiyle de imkânsız: Aylık taksitler 21 bin TL’den başlıyor

https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...liyor-7085764/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Arkadaşlar , birbirinizi tanımıyorsunuz ve şurada yazılan bir kaç paragrafa bakarak olayı şahsileştiriyorsunuz. Belkide aynı şeyi savunuyorsunuz ama baktığınız pencere farklı. 80-90 lı yılları yazan arkadaş çok doğru yazmış. Bizzat yaşadım. Ama bugüne uyarlanamaz. Çünkü ; o zaman bu kadar sığınmacı - göçmen vb. yoktu. İnternet ve çok kanal tv. yoktu. İnsanlar daha gelenekçi, daha naifti. Özaldan sonra ( benim memurum işini bilir ) hızla insanlar paranın gücünün insanlığı satın aldığını gördüler. Köyünde , hizmet için gelen en küçük devlet görevlisine bile sofra donatan cömert köylümüz , büyük şehirlerde ki çocuklarının yanına gittiklerinde baktılar ki ; parasız su bile vermiyorlar. Ölüyorum desen kimse dönüp bakmıyor. İşte o zaman - ben enayimiyim - dediler ve köyüne döndüğünde kendisine davranıldığı gibi davranmaya başladı.

Ev sahibi- kiracı ilişkisinde hukuk ne kadar iyi düzenleme yaparsa yapsın, mesele iyiniyet olup olmamasıdır. Her iki tarafta vicdan sahibi olduğunda sorun kalmıyor. Ben çalışırken tayin olduğum şehirlerde ev alana kadar oturduğum kiralık konut sahipleriyle halen bayramlarda telefonlaşırım. Bazılarıyla özel dostluklarımız olmuştur. Aynı şekilde başka şehire tayin olduğumda ise almış olduğum konutu kiraya vermiş ve kiracılarımla çok iyi anlaşmışımdır.

Şu anda hem kendim Ankara da hem oğlum İstanbul da kiracıyız. Evleri kiralarken ev sahipleri çok tedirgindi. Çok aldatılmışlar. Bu nedenle ilk 6 ay çok zor dialog kurabildim. Sonra karşılıklı jestlerle güven sağlandı. İstanbulda 1+1 kirası 2 bin tl. Bu temmuzda oğlum ünv. nin kendi yurduna geçecek ( güvenlik nedeniyle ) . Şu anda bu daire en az 4 bin tl. Ben daha şimdiden ev sahibine temmuzda boşaltacağımızı söyledim. Buna rağmen kombisinin bakımını ( kış bitimi ) 400 tl. vererek yaptırdım. Kendisinin haberi bile yok. Bakım servis belgesini kombiye yapıştırdım. Çıkarken görsün diye.

Mal kolay kazanılmıyor. Kira veriyorum o halde istediğim gibi kırarım- dökerim demek apayrı bir karakter meselesidir. Ev sahibi açısından da bakınca ; adam 2019 - 2020 de evi kiralamış, düzenli ödemesini ve kira artışını yapmışsa şimdi etraftaki emsal evlerin kirasını dayatmak ta ahlaksızlıktır. Zira kiracının da geliri bellidir. Bilerek kasıtlı kirayı düşürmüyor veya enflasyon artışından sorumluluğu olamaz. Burada 5 yıllık süreyi beklemek ve şartları yeniden konuşmak doğru olandır.

6.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku
    Sağlam teslim aldığı şeyi bozuk teslim etmeye hakkı olduğuna inanan kiracı tipi.
    Sıfır badanayı da kirletip veriyorsundur Allah bilir.

Sayın Ressam çok güzel söyledi. İyi niyet çok önemli.
    Aşırı yüksek enflasyona girdik gireli 2 kiracıyla zam pazarlığımız oldu. İkisi de tüfenin bir miktar üzerinde zam yapmayı kabul ettiler sağolsunlar.
    5 yılı dolanlardan da piyasanın 800-1000 TL kadar aşağısını isteyeceğim.

Ama sanal ortamlarda isyan edenlere bakıyorum, alayı bedavacı takımı.
    "Ev sahiplerini asalım keselim" zihniyeti. İyi niyet göremiyorum.
    Bir youtube yorumunda rastlamıştım, herif cimer'e yazmış "ev sahiplerine devlet bir şey yapsın" diye.
    Sanki suç işliyoruz da, hükümete şikayet ediyor.
    Soğan fiyatı da yükselmiş. Hadi cimere şikayet edelim soğan depolarını bassınlar.
    Salkım domates üretenler ise tam idamlık.
    Et ve süt üretenleri de ev sahipleriyle birlikte falakaya yatıralım. Ondan sonra Türkiye cennet olur.

Olur mu dersiniz?
    Pahalılığın kaynağı bu saydığım kişiler mi gerçekten?
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Sağlam teslim aldığı şeyi bozuk teslim etmeye hakkı olduğuna inanan kiracı tipi.

Aşırı yüksek enflasyona girdik gireli 2 kiracıyla zam pazarlığımız oldu. İkisi de tüfenin bir miktar üzerinde zam yapmayı kabul ettiler sağolsunlar.

Bir youtube yorumunda rastlamıştım, herif cimer'e yazmış "ev sahiplerine devlet bir şey yapsın" diye.
    Soğan fiyatı da yükselmiş. Hadi cimere şikayet edelim soğan depolarını bassınlar.
    Et ve süt üretenleri de ev sahipleriyle birlikte falakaya yatıralım. Ondan sonra Türkiye cennet olur.

Olur mu dersiniz?
    bedavacı takımı süper tanımlama

Sayin djos. 5 yili dolan kiraciniz hayir yasal oran üzerinde zam yapmam derse nasil bir yol izleyeceksiniz
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku

Olur mu dersiniz?
    M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 500/1312 İlkİlk ... 4004504904984995005015025105506001000 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •