Sayfa 6882/7020 İlkİlk ... 5882638267826832687268806881688268836884689269326982 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 55,049 - 55,056 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Amerikali yazar Paula Fox’in dogum yildonumu ( 22 Nisan 1923 )

“ Havada bir eko vardi, hareketin kesintisinden kaynaklanan tuhaf bir nabiz adeta. Saat, isik, yorgunluguydu, tabii ki. Her sey karanlik ve sessizlige uydu. Bazen denizin en derinindeki bir evde yasadigimiı hissettim. “

“ There was an echo in the air, a peculiar pulsation as of interrupted motion. Of course, it was the hour, the light, her fatigue. Things sat in it, dark and very still. Sometimes I felt I was living in a house at the bottom of the sea. “

2. Kubali roman ve deneme yazari, cevirmen, senarist ve elestirmen Guillermo Cabrera Infante’nin dogum yildonumu ( 22 Nisan 1929 )

“ Estela ve ben bu kitapta, bu sayfada, bu kelimelerde birlestik. Bizi bir bosluk birlestiriyor: o oldu, bense bu kitabi yazmak icin yasiyorum. Bizi bu cennet kurtaracak, cezamizi bu cehennem verecek: bir kitap, hayat. ” Vefasiz Peri

“ Estela y yo estamos unidos en este libro, en esta página, en estas palabras que se suceden. Un abismo nos une: ella murió y yo vivo para escribir este libro. Nos salvará este paraíso, nos condenará este infierno: un libro, la vida. ”

“ Hafiza, icine girilen, bazen de icinden cikilamayan baska bir labirenttir. Fakat hafizanin muhtesem, sayisiz koridorlari vardir, tek sorun sadece tek bir gercek zaman olmasidir, ki o da hatirlanan zamandir – yani tek gercek zaman makinesi simdi elimin altinda duran daktilo. ”

“ La memoria es otro laberinto en que se entra y a veces no se sale. Pero sonfantásticos, innúmeros, los corredores de la memoria, fuera de la que hay un solo tiempo real y es aquel que se recuerda –es decir, yo mismo ahora en que la máquina de escribir es la verdadera máquina del tiempo. “

3. 12 Akademi Odul adayligindan 3'unu ve 16 Golden Globe adayligindan 7'sini kazanan Amerikali Aktor John Joseph "Jack" Nicholson'in dogum gunu ( 22 Nisan 1937 )

4. 1993 yilinda Pulitzer Odullu'nu kazanan Amerikali sair ve deneme yazari Louise Elisabeth Gluck’in dogum gunu ( 22 Nisan 1943 )

Bir erkek ve bir kadin beyaz bir yatakta uzanmis.
    sabahin bir vakti. Sanirim
    az sonra uyanacaklar.
    komodinin uzerinde zambaklarin
    oldugu bir vazo; gunes isigi
    toplanir bogazlarinda.
    Kadina donerken izlerim erkegi
    adini soyleyecekmis gibi
    ama sessizce, agzinin derinligine–
    pencere cikintisinda
    bir kez, iki kez,
    bir kus oter
    ve sonra kimildanir kadin; adamin nefesiyle
    dolar bedeni.
    Gozlerimi acarim; beni izliyorsun.
    Adeta bu oda uzerine
    akiyor gunes
    yuzune bak, diyorsun
    yuzunu yakinlastirip
    bir ayna gibi tutarken bana.
    Nasil da sakinsin ve ates cemberi
    gecip gider uzerimizden yavasca.

5. Grey's Anatomy dizisinde Denny Duquette karakterine; The Walking Dead dizisinde Negan karakterine hayat veren Amerikali aktor Jeffrey Dean Morgan'in dogum gunu ( 22 Nisan 1966 )

6. Turk – Italyan yonetmen Ferzan Ozpetek'in Bir Omur Yetmez ( Saturno contro ) filminde Roberta karakterine hayat veren Italyan aktris Ambra Angiolini'nin dogum gunu ( 22 Nisan 1977 )

" Kim benim gibi olmak ister ki ? Ben bile istemem. / Nessuno vorrebbe essere come me. Neanche io. " Roberta ( Ambra Angiolini )

7. Rumen din tarihcisi, filozof ve Chicago Universitesi eski profosorlerinden Mircea Eliade’nin olum yildonumu ( 22 Nisan 1986 )

“ Beslenmeye yonelik bitkileri ilk kez kadin yetistirmistir. Tabii ki topragin ve hasadin sahibi haline gelen de odur. Kadinin buyusel-dinsel prestiji ve buna bagli olarak toplumsal ustunlugu kozmik bir modele sahiptir: Toprak Ana. ”

“ It was woman who first cultivated food plants. Hence it is she who becomes owner of the soil and crops.The magico-religious prestige and consequent social predominance of woman have a cosmic model-the figure of Mother Earth. ”

8. Dogum Gunu Cocugu

" Evet, sana ihtiyacim var peri masalim. Cunku bir bulutun golgesi ve bir dusuncenin sarkisi hakkinda sohbet edebilecegim tek insan sensin ve bugun ise giderken yuzune baktigim uzun bir ayciceginin butun tohumlariyla birlikte bana nasil gulumsedigi hakkinda. / Sì, ho bisogno di te, del mio racconto di fate. Perché tu sei l’unica persona a cui posso parlare del grido di una nuvola, del canto di un pensiero e del fatto che quando oggi sono andato a lavorare e ho visto ogni girasole in faccia, mi hanno sorriso anche loro con i loro semi. " Vladimir Nabokov'dan, Véra'ya Tutkulu Mektuplar

Sayfa 6882/7020 İlkİlk ... 5882638267826832687268806881688268836884689269326982 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •