Artan

45,32 10 18:10
176,20 9.99 18:10
20,14 9.99 18:10
81,55 9.98 18:10
90,50 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

26,64 -10 18:10
50,40 -10 18:10
4,43 -9.96 18:10
26,26 -9.95 18:10
10,50 -9.95 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.718.614.181,40 18:10
6.933.504.972,47 18:10
6.649.086.491,22 18:10
6.265.564.086,85 18:10
6.096.634.471,25 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 5982 madde; 1 - 8 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Kur riski tablosuna göre yabancı paranin %10 değer kazanmasi halinde 165 mln kur zararı görünüyor . Kur tamda %10 civarinda deger kazanmıştı 1.ceyrekte.

Toplam net yükümlülük 2.08 mlr görünüyor. Demek ki bunun 1.65 mlr ı döviz geri kalan 430 mln u tl borç. Tl borca da %25 yillk faiz desek 3 ay icin 27 mln tl de buradan faiz gideri olur. Toplamda 165+27= 192 mln tl faiz ve kur farki zarari düz hesap 200 mln tl yazacak diyebiliriz.

Buna rağmen yine de tekstil tarafinin katkısıyla nette kar yazması sürpriz olmaz. Enerji tarafi yekdem kapsaminda olmasa daha güzel kar gelebilirdi bu taraftan. Tarim tarafida muhtemelen son ceyrekten daha iyi kar getirecektir.
    Ben bir miktar pozisyon aldim bilancoya kadar beklemeyi ve bilançoyu görüp öyle karar vermeyi düşünüyorum.
     Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    İyi bir uygulamaymış,ben Rıza'nın imtiyazlarını kaybetmesi karşılığı bu yıl da zarara razı olurum.Açıklanacak 3 aylık bilançoda yine 120 miyon civarı bir kur farkı zararı görünüyor,ama şu an 31 mart düzeyinin altında kur,sene sonu ne olur bilemeyiz...Sonuçta imtiyazı kaybetme durumu varsa yıl sonunda kar açıklamanın bir yolunu bulur fırıldak...
    SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. bu yıl santrallerden 24milyon usd gelir..

tarım tarafı çok iyi gidiyor.. rakamlar güzel..

tekstilde ihracat rekorları var.. menderes de bundan yararlanmıştır.. özellikle ispanyaya ev tekstili ihracatı kuvvetlenmiş vaziyette..

izmir bornovadaki arsa üzerinde 470 civarı bağımsız bölüm oluşmuş.. yarısı menderese ait olsa 235 bağımsız bölüm.. her birinin değeri 2 milyon olsa (yüksek ve düşük olabilir ortalama aldım) şirketin pd sine yakın bir tutar.. hatta o arsa 58m ile taşınıyor bilançoda..

izmir aktur gayrimenkul var.. şirket %48 iştirak etmiş bölünme sonrası.. izmir denizli aydın manisa muğladaki tüvtürk arsaları bu şirkete ait..

yani gizli değer çok hem de inanılmaz..

3.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    bu yıl santrallerden 24milyon usd gelir..

tekstilde ihracat rekorları var.. menderes de bundan yararlanmıştır.. özellikle ispanyaya ev tekstili ihracatı kuvvetlenmiş vaziyette..

izmir bornovadaki arsa üzerinde 470 civarı bağımsız bölüm oluşmuş.. yarısı menderese ait olsa 235 bağımsız bölüm.. her birinin değeri 2 milyon olsa (yüksek ve düşük olabilir ortalama aldım) şirketin pd sine yakın bir tutar.. hatta o arsa 58m ile taşınıyor bilançoda..

izmir aktur gayrimenkul var.. şirket %48 iştirak etmiş bölünme sonrası.. izmir denizli aydın manisa muğladaki tüvtürk arsaları bu şirkete ait..

Gizli değer çok ama kur fırlarsa bu değerler yine bir işe yaramayacak. (Kur un tutmayin beni der gibi bir hali var zaten)

Böyle bir sirketi döviz borçlusu yapıpta yıllardır hiç hedge yapmamak nasıl bir yonetimdir akıl alir gibi değil.
    Zamaninda hedge yapılsaydı şimdi o borçlar coktan kapanmıştı ve en az 4- 5 mlr piyasa degeri olan bir şirket olmuştu.

Alarko yonetimden ders almalari lazım biraz ortağım.

4.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Gizli değer çok ama kur fırlarsa bu değerler yine bir işe yaramayacak. (Kur un tutmayin beni der gibi bir hali var zaten)

Böyle bir sirketi döviz borçlusu yapıpta yıllardır hiç hedge yapmamak nasıl bir yonetimdir akıl alir gibi değil.
    Zamaninda hedge yapılsaydı şimdi o borçlar coktan kapanmıştı ve en az 4- 5 mlr piyasa degeri olan bir şirket olmuştu.

Alarko yonetimden ders almalari lazım biraz ortağım.

kurumsal bir şirket değil alarko gibi (alarko topiğinde yollarımız kesişmişti.. hala devam ediyorum alarko yatırımıma).. o yüzden hedge beklemek makul değil biraz da anladığım kadarıyla dışarda hisse bırakmak istemiyorlar.. ayen gibi pay satış kararı aldılar geçen yıl ama döviz fırlayınca vazgeçtiler.. bir yıl iyi hisse topladılar sanırım..

santrallerin tüm paylarını aldı, akturda bölünme gerçekleşti ama arsaları tuttular.. şirket kendi enerjisini üretiyor.. yıllık tüketimi 71k mw.. çatıya büyük bir ges kurdular 7mw üzerinde..

izmir arazisi çok değerliydi ve üzerinde nihayet proje geliştirdiler ve bitiyor.. ordan gelecek taşınmazların satışı sağlanırsa net borcun yarısına yakını kapanabilir..

tekstilede ihracat çok çok iyi gidiyor gördüğüm kadarıyla..

patronunun bilançoyu düzeltme amacı varsa zaten hedge yapar ve net dönem karı çeker

bence o sene bu sene..

5. o sene bu sene
     Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    kurumsal bir şirket değil alarko gibi (alarko topiğinde yollarımız kesişmişti.. hala devam ediyorum alarko yatırımıma).. o yüzden hedge beklemek makul değil biraz da anladığım kadarıyla dışarda hisse bırakmak istemiyorlar.. ayen gibi pay satış kararı aldılar geçen yıl ama döviz fırlayınca vazgeçtiler.. bir yıl iyi hisse topladılar sanırım..

santrallerin tüm paylarını aldı, akturda bölünme gerçekleşti ama arsaları tuttular.. şirket kendi enerjisini üretiyor.. yıllık tüketimi 71k mw.. çatıya büyük bir ges kurdular 7mw üzerinde..

izmir arazisi çok değerliydi ve üzerinde nihayet proje geliştirdiler ve bitiyor.. ordan gelecek taşınmazların satışı sağlanırsa net borcun yarısına yakını kapanabilir..

tekstilede ihracat çok çok iyi gidiyor gördüğüm kadarıyla..

patronunun bilançoyu düzeltme amacı varsa zaten hedge yapar ve net dönem karı çeker

bence o sene bu sene..

6.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku

millet toplaşıp salça olmasa bari

kendi kendimize takılıyoz bu sayfada..

7.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku

donatttttt

8.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku

kardessss huner in de yıl sonu beklentisi 24.621.332 usd gelir.. 2milyar piyasa değerini geçti.. hayırdır sen neden o zamanlar 500milyon piyasa değerinden fiyatlandın..

senin üretim miktarın daha fazla üstüne arsalar seralar tekstil ooooooo

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •