Sayfa 887/994 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897937987 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 7,089 - 7,096 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1. onca bilanço inceleyen vatandaş var. genelde benzer yorumlar "bakiye siparişlerdeki azalma" söylemi. bir tanesi de iveco teslimatları bakiye siparişlerde görünmemektedir demiyor. bir tanesi de yüzde 10 çalışan artışından bahsetmiyor. üretim ve satışlarını artıramayacağını düşünen bir şirket niye işçi alımı yapsın ki. ki bu çalışan alımları devam ediyor https://www.kariyer.net/is-ilanlari/?fpi=3052&hc=T

2.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    onca bilanço inceleyen vatandaş var. genelde benzer yorumlar "bakiye siparişlerdeki azalma" söylemi. bir tanesi de iveco teslimatları bakiye siparişlerde görünmemektedir demiyor. bir tanesi de yüzde 10 çalışan artışından bahsetmiyor. üretim ve satışlarını artıramayacağını düşünen bir şirket niye işçi alımı yapsın ki. ki bu çalışan alımları devam ediyor https://www.kariyer.net/is-ilanlari/?fpi=3052&hc=T
    sn Otokar, Biz firmanın ürün çeşitliğini çok olumlu değerlendiriyoruz, bu sebeple kimseye beğendirmek zorunda değiliz...
    hedef 2024 ve sonrası... iki önemli kurumun 3 yıllık kar tahminleri ortada duruyor,
    işyatırım: 2022 için 850 mil. 2023 için 2.2 milyar ve 2024 için 2.8 milyar öngörmüş... bener bir tesbit TEB den gelmiş dolayısı ile
    bu rakamların anlamı hbk 100 ve 120 gibi rakamlara tekabul etmektedir. vizyonu kısadan uzuna çevirmekte fayda var... bu 2 yıllık süre zarfında askeri araçlarda ilave bir katkı hissede çok ciddi talep oluşturur... bu sebeple sabır diyorum. Allahtan sağlık afiyet diliyorum.

3. İveco teslimatları kapta açıklanan öngörü doğrultusunda gerçekleşirse şayet bae teslimatlarından daha fazla hasılat getirebilecek bir iş. Fakat kar marjı daha düşük olmması beklenir. Burdaki sıkıntı kaptaki teslimat adetinin kesinlik içermemesi. Şirket 5 yılda 5 bin otobüs göndereceğiz demiyor 5 yılda 5bin otobüs gönderilmesi öngörülüyor diyor. Anlaşmanın detaylarına hakim olmadığımız için osd verileri bu anlamda önemli ne zaman ne kadar gönderileceği.
    Yıllık ortalama 1000 adet gönderebilirse eğer 150-250 milyon euro arasında hasılata katkı sağlar. İlk yıl için daha düşük sayıda sonraki yıllarda artan sayıda teslimatın öngörüldüğünü belirtmişti yatrmcı ilişkileri. Hayırlısı diyelim

4.  Alıntı Originally Posted by foton Yazıyı Oku
    sn Otokar, Biz firmanın ürün çeşitliğini çok olumlu değerlendiriyoruz, bu sebeple kimseye beğendirmek zorunda değiliz...
    hedef 2024 ve sonrası... iki önemli kurumun 3 yıllık kar tahminleri ortada duruyor,
    işyatırım: 2022 için 850 mil. 2023 için 2.2 milyar ve 2024 için 2.8 milyar öngörmüş... bener bir tesbit TEB den gelmiş dolayısı ile
    bu rakamların anlamı hbk 100 ve 120 gibi rakamlara tekabul etmektedir. vizyonu kısadan uzuna çevirmekte fayda var... bu 2 yıllık süre zarfında askeri araçlarda ilave bir katkı hissede çok ciddi talep oluşturur... bu sebeple sabır diyorum. Allahtan sağlık afiyet diliyorum.
    Tesekkürler sayın foton aracı kurumları eleştirme sebebim çok sağlıklı olmuyor raporları ve yanıltıcı oluyorlar. Yoksa kimin beğenip kimin beğenmediği benim umrumda değil. Bu işten para kazanan işi bu olan insanların daha özenli olmasını beklerim sadece

5. Bu konuda zaten fiyat hedefleri konusunda bir eleştirim olmuyor. Kimi olmadık bir olay bir kriz bekler fiyat 250 olacak der kimi boğa piyasası bekler coşku bekler yüksek fiyat hedefi vardır. Fakat şirketin iş akışı konusunda 2 satır iveco açıklaması beklerdim ben. Çok sığ raporları. Bu yüzden de 2021 son çeyrek karına 1 tane aracı kurumun kar beklentisi yaklaşamadı.

6.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    Bu konuda zaten fiyat hedefleri konusunda bir eleştirim olmuyor. Kimi olmadık bir olay bir kriz bekler fiyat 250 olacak der kimi boğa piyasası bekler coşku bekler yüksek fiyat hedefi vardır. Fakat şirketin iş akışı konusunda 2 satır iveco açıklaması beklerdim ben. Çok sığ raporları. Bu yüzden de 2021 son çeyrek karına 1 tane aracı kurumun kar beklentisi yaklaşamadı.
    çok haklısın sn Otokar, aracı kurumları okumak ama kendi bilgin ile sentezlemek bize yol gösterici olur. yoksa 2021 yılında işyatırım 720 mil öngörmüştü otokar 1,042 milyar açıkladı... dolayısı ile onlar piyasayı manipüle etmemek adına öngörülerini min. düzeyde sunarlar , endeks enflasyona karşı yükselmeye devam etmeli zira reelde kazançlar eriyor malasef...

Alıntı Originally Posted by foton Yazıyı Oku
    çok haklısın sn Otokar, aracı kurumları okumak ama kendi bilgin ile sentezlemek bize yol gösterici olur. yoksa 2021 yılında işyatırım 720 mil öngörmüştü otokar 1,042 milyar açıkladı... dolayısı ile onlar piyasayı manipüle etmemek adına öngörülerini min. düzeyde sunarlar , endeks enflasyona karşı yükselmeye devam etmeli zira reelde kazançlar eriyor malasef...
    Sn. foton,
    Sn. Otokar,
    Sn. temettüverimi,

Bildiğiniz üzere FAVÖK marjı yüksek savunma sanayi ürünlerimizin yurtiçine tek bir satışı yok son 4-5 senedir. Hükümetin değişmesiyle birlikte önce Altay tankı ihalesinin yenilenmesini sonra da yıllık en az 100-150 milyon USD bandında yurtiçi satış hacmimizin oluşmasını bekliyorum. Biliyorsunuz; Kobra II, Arma, Tulpar gibi ürünler hem dünyaının en kaliteli araçları hem de entegre lojistik destek faaliyetleri açısından verimli ürünler. Biz, uzun vadeciler zaten hisselerimize blokaj koydurduk ve temettülerimizle uygun zamanlarda pozisyon artırma yapıyoruz. Seçime birşey kalmadı. 14 ay sonra olacak seçimin beklentisi 5-6 ay sonra alınmaya başlanır diye tahmin ediyorum. Yabancı payımız tarihi düşük oranlarda. En son %13'ün de altına inmiştik. Dolayısıyla ben mevctu spot fiyat seviyelerinin yeni bir yükseliş için başlangıç noktaları olduğunu düşünüyorum. Ancak, yükseliş trendinin ne zaman başlayabileceği hakkında bir yorum yapamıyorum. Belki global bir savunma sanayi ihalesi fitili ateşleyebilir.

8.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    onca bilanço inceleyen vatandaş var. genelde benzer yorumlar "bakiye siparişlerdeki azalma" söylemi. bir tanesi de iveco teslimatları bakiye siparişlerde görünmemektedir demiyor. bir tanesi de yüzde 10 çalışan artışından bahsetmiyor. üretim ve satışlarını artıramayacağını düşünen bir şirket niye işçi alımı yapsın ki. ki bu çalışan alımları devam ediyor https://www.kariyer.net/is-ilanlari/?fpi=3052&hc=T

Sn. Otokar,

İveco işi bakiye siparişlerde niye görünmüyor?

Şirketin bununla ilgili açıkladığı bişey var mı?
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 887/994 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897937987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •