Sayfa 87/472 İlkİlk ... 3777858687888997137187 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 689 - 696 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Emekli olunca tarımı bırakayım diyordum ama aa. Markete bi girdim anaaaam raflar yanıyor. En son zeytin sezonunda toptan alışveriş yapmıştım. Cevizin kilosu bile 80tl olmuş. 2 ağaç cevizimiz var eskiden önemsemezdim köye geldim dibinin otlarını bile temizledim sulamaya başladım. Valla birçok gıdayı kendimiz üretmesek ne yapardık bilmiyom. Allah sonumuzu hayr etsin. Geçen Cuma anamın maaşıyla traktöre 1700 tl.lik mazot aldım bugün ibresi kırmızıya dayandı. Bereket anam sağolsun parayı geri istemiyor. Üreticide haklı tüketicide haklı diyor. Bu iş gittiği yere kadar gidecek elbette ama bir yerde duvara toslarda bakalım ne zaman. Saygılar
    Isminiz zeytinci zannediyorum zeytinliginiz falan var. Sunu merak ettim. 1700 liralik mazot 3-4 gunde bitiyorsa zeytinden kac para kazaniyorki insanlar bunu cikaracak? Matematikte bir tuhaflik var.

2.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Isminiz zeytinci zannediyorum zeytinliginiz falan var. Sunu merak ettim. 1700 liralik mazot 3-4 gunde bitiyorsa zeytinden kac para kazaniyorki insanlar bunu cikaracak? Matematikte bir tuhaflik var.
    Haklısınız. Açıklayalım. 1700÷22tl.=77lt.mazot. (3 plastik bidon.) Önce 2 kat boylamasına ve enlemesine sürüm. Ardından goble çekimi. Ve en son damlamaların serilmesi için çapa çekimi yani yerin bastırılması. Şu an çiçek açma zamanı. Ve ağaç tohur(zeytin) tutacak. Fakat geçen yıl zeytin verimi benim ağaçlarımda iyi olduğu için bu yıl yok gibi. Genelde zeytinde var yılı yok yılı olur. Olmadığı yıldada aynı işlemler gelecek yıl için yapılmak zorundadır. Yani kazandığınız parayı 24 aya bölmek zorundasınız. İnanın samimiyetle söylüyorum her işte olduğu gibi tarım işide karşıdan göründüğü gibi değil. Bazen okuyup memur olmadığıma pişman oluyorum. Ama buna şükür. Hiç olmazsa kendi işimdeyim bana karışan yok görüşen yok diye avunuyorum. Saygılar

Bende ctesi yazliga gidip gelcem, uc gun kalirim biraz evin cevresindeki topragi beller ve fide lerimi topraga yerlestirim, gecen yil hafta da bir gidip gelirdik eve, hanim in fizik tedavi seanslari vardi. Ama artik git gel zor cunku bir git gel 250tl (4lt/100km mazot hesabi ile bi de)

Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Emekli olunca tarımı bırakayım diyordum ama aa. Markete bi girdim anaaaam raflar yanıyor. En son zeytin sezonunda toptan alışveriş yapmıştım. Cevizin kilosu bile 80tl olmuş. 2 ağaç cevizimiz var eskiden önemsemezdim köye geldim dibinin otlarını bile temizledim sulamaya başladım. Valla birçok gıdayı kendimiz üretmesek ne yapardık bilmiyom. Allah sonumuzu hayr etsin. Geçen Cuma anamın maaşıyla traktöre 1700 tl.lik mazot aldım bugün ibresi kırmızıya dayandı. Bereket anam sağolsun parayı geri istemiyor. Üreticide haklı tüketicide haklı diyor. Bu iş gittiği yere kadar gidecek elbette ama bir yerde duvara toslarda bakalım ne zaman. Saygılar
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Dostum bu var yok yili cozulmedi mi artik, agaclardan zeytinleri toplarken hor kullanim kaynakli degil miydi o farklilik..

Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Genelde zeytinde var yılı yok yılı olur. Olmadığı yıldada aynı işlemler gelecek yıl için yapılmak zorundadır.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

5.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Dostum bu var yok yili cozulmedi mi artik, agaclardan zeytinleri toplarken hor kullanim kaynakli degil miydi o farklilik..
    Valla servetbey ne kadar dallara nazik davransakta belli bir zamandan sonra toplanırsa(aralık sonu) gibi ertesi yıl verim otomatikman 4 te 1

Yarın ist-maltepede EYT mitingi var ...Bakalım ne kadar kişi katılacak...Tüm EYT liler davetlidir

Büyük çoğunluğu AKP-MHP tabanlı olan bukitle bakalım muahlif tarafa geçecekve gerçekten kime oy vermeyeceklerinin sözünü de tutacaklar mı!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=80NgQ4FgE9U

Buradan EYT Miting canlı yayın izleyebilirsiniz...

8. Katılım baya düşük gibi..

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    https://www.youtube.com/watch?v=80NgQ4FgE9U

Buradan EYT Miting canlı yayın izleyebilirsiniz...

Sayfa 87/472 İlkİlk ... 3777858687888997137187 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •