Sayfa 459/1002 İlkİlk ... 359409449457458459460461469509559959 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 3,665 - 3,672 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    dolar ev araba herşeyin fiyatı öyle bir gitmeye başladı ki paradan para kazanamıyorsan yandın. çalışarak para kazanmak gittikçe kerizlik haline gelmeye başladı. kaçabilecek kadar maddi imkan yoksa türkiye gibi bir ülkede yaşamak zorundasın zaten o yetmiyormuş gibi bir de 4 bin maaşa 12 saat çalışacaksan kendini köprüden at vallahi billahi daha iyi..ve bir de bu koşullara iş bulamıyorum diyen insanlar var aptallık enflasyonu da aynı hızda artıyor hiç kusura bakmayın. düşünme tembelliği o boyutta ki yaratıcılık girişkenlik sıfır. her aşağılamaya razı olan hakkını aramayı bilmeyen hatta başkasının aramasını da istemeyen kalitesizler yüzünden insanlık onuru iyice dibe vurmuş. sen çalışmıyorsan çalışacak milyon adam sırada diyor çıkıyor türk filmlerindeki kötü patron tipleri de haliyle. böyle bir ülkede ne teknolojik ekonomik kültürel gelişim olur.
    Kaçacak kadar maddi imkan derken Koc veya Sabancı ayarında olmanız gerekiyor.

Almanya'da kira 700 Euro. Ama mesela kadın kuaförüsünüz, bir saç kesimi 50 ila 70 Euro arasında.
    Yani 10 saç keserek 700 Euro'yu iki günde çıkarabilirsiniz.

Bizde ise 10500 lira kira. Sizin oradaki kirayı çıkarmanız için burada en az 20 25 bin kazanıyor olmanız lazım.

Velhasıl yurtdışına ancak Sabancıysanız veya orada çalışıp onların para biriminden para kazanabileceğiniz iyi bir işiniz varsa çıkabilirsiniz. Yoksa para biriktirmekle olacak iş değil artık.

2.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Kaçacak kadar maddi imkan derken Koc veya Sabancı ayarında olmanız gerekiyor.

Almanya'da kira 700 Euro. Ama mesela kadın kuaförüsünüz, bir saç kesimi 50 ila 70 Euro arasında.
    Yani 10 saç keserek 700 Euro'yu iki günde çıkarabilirsiniz.

Bizde ise 10500 lira kira. Sizin oradaki kirayı çıkarmanız için burada en az 20 25 bin kazanıyor olmanız lazım.

Velhasıl yurtdışına ancak Sabancıysanız veya orada çalışıp onların para biriminden para kazanabileceğiniz iyi bir işiniz varsa çıkabilirsiniz. Yoksa para biriktirmekle olacak iş değil artık.
    Koç Sabanci olmaya gerek yok İstanbul sahil hattında iyi bir eviniz, ya da Antalya Bodrum gibi bir yerde eviniz varsa aylık kiraya verip 1500-2000 euro kazanıp her yerde lüks olmadan yaşarsınız. Birden fazla evi olan ya da dükkanı olan milyonlarca insan ise gayet güzel yaşayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Koç Sabanci olmaya gerek yok İstanbul sahil hattında iyi bir eviniz, ya da Antalya Bodrum gibi bir yerde eviniz varsa aylık kiraya verip 1500-2000 euro kazanıp her yerde lüks olmadan yaşarsınız. Birden fazla evi olan ya da dükkanı olan milyonlarca insan ise gayet güzel yaşayabilir.
    Açıkçası ben koç sabancı örneğini vatandaşlık almak için söylemiştim. Mesela Malta'da vatandaşlık almak için bir yıl kaldıktan sonra 750 bin Euro, üç yıl kaldıktan sonra 600 bin Euro katkı payı gibi bir şey ödemeniz gerekiyor (12 milyon TL/ 9,6 milyon TL). Türkiye'de kaç kişi verebilir bu paraları? Yanılmıyorsam Sabancılar bir günde en az 30'a yakın aile ferdine Malta vatandaşlığı almıştı.

İstanbul sahil hattında evi olanın (eski kuşak miras değilse) aylık geliri 50 binin üzerindedir muhtemelen.

4. Google finance tablolarina investingden bazi degerleri nasil cekebiliriz ?

Zgoldf . gmstrf . gldtrf gibi etfleri ve TCA gibi bir fonun degerini google finance tablosuna nasil cekebiliriz.

Zblip , zpx30f gibi byf lerin degerlerini google finance tablosuna investing den cekebiliyorum ama digerlerinin mantigini anlayamadim.

Yazilim , kod islerinden anlayan arkadaslar belki yardimci olabilirler.

Tesekkurler , saygilar.

5.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    yarın abd enflasyon rakamı gelecek...

sebebini bilmiyorum ama ''beklentiler alındı gerçekler satıldı '' ana fikri ile abd borsalarının yeteri kadar satıldığını düşünüyorum...

bu yüzden AFA yabancı hisse senedi fonu aldım...(sepetimin fona ayrılen kısmı ile)...uzun vade için...hemde kur riskinden korunmak için...usdtry alım satım kotasyonları bankalarda çok arttığı için...

bunu buraya niye yazdım bilmiyorum....

perşembe günü TMG aldım yarında gümüş fonu(YZG) almayı düşünüyorum...

böylece fon portföyüm...AFA+TMG+YZG olacak.....(sepetimdeki fona ayrılan kısmı)

6. yeni çıkarılacak zihni sinir ürünün usdtry kurunu baskılayabileceğini düşünmüyorum...ihracat yapmak isteyen bir ülkede en az enflasyon kadar (?) usdtry artacaktır...yoksa ihracatcı nasıl ihracat yapacaktır,cari açık nasıl kapanacaktır....(bu enerji fiyatları özellikle varken...)

yeni çıkarılacak ürün çok albenili bir şey yapmak isteselerde istesinler akıbeti KKM gibi olacaktır..Yeni ürünün XU 100 etkisi nasıl olacaktır,bilmiyorum ama bence bist100 üzerindeki baskı bu nedenle vardır..bir süre olumsuz etkilese de daha sonra bist100 bu farkı kapatacaktır..ve yeni üründe her YAPAY oluşum gibi DOĞAL akıbete engel olamayacaktır..

7.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    perşembe günü TMG aldım yarında gümüş fonu(YZG) almayı düşünüyorum...

böylece fon portföyüm...AFA+TMG+YZG olacak.....(sepetimdeki fona ayrılan kısmı)
    Hayırlı olsun ama çok riskli olmuş ve olacak gibime geliyor.
    Ne abd borsaları ve hele de ne gümüş ons pek sağlam gözükmüyor gözüme.
    Yanılıyor da olabilirim tabiki.

https://twitter.com/e507/status/1525...0nVFUFG7gkj-YQ

8.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    yeni çıkarılacak zihni sinir ürünün usdtry kurunu baskılayabileceğini düşünmüyorum...ihracat yapmak isteyen bir ülkede en az enflasyon kadar (?) usdtry artacaktır...yoksa ihracatcı nasıl ihracat yapacaktır,cari açık nasıl kapanacaktır....(bu enerji fiyatları özellikle varken...)

yeni çıkarılacak ürün çok albenili bir şey yapmak isteselerde istesinler akıbeti KKM gibi olacaktır..Yeni ürünün XU 100 etkisi nasıl olacaktır,bilmiyorum ama bence bist100 üzerindeki baskı bu nedenle vardır..bir süre olumsuz etkilese de daha sonra bist100 bu farkı kapatacaktır..ve yeni üründe her YAPAY oluşum gibi DOĞAL akıbete engel olamayacaktır..
    Ben ondan çok ani bir faiz artışından çekiniyorum.
    ne var ne yok elimizde patlar.

Sayfa 459/1002 İlkİlk ... 359409449457458459460461469509559959 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •