Sayfa 95/1000 İlkİlk ... 45859394959697105145195595 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 753 - 760 arası.

Konu: Vıop XLI

1.  Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    araba enayilik pompacıya çalışırsın bu zamanda. arabası olan bi düşünsün. ben olsam satar hisse bi şey alırım yerine.
    İhtiyaç olan hiçbirşey fazlalık değildir. İhtiyaç olan birşey satılıp (ev araba ) borsa yapılmaz bence. 2. Evin 2. Araban varsa borsada ihtimaller arasında ama kazanma olasılığın en düşük ihtimal. İyi ornekler parlatilip insanin akli çelinir. Borsayi muhteşem bir yer sanarsin . Ancak 100 kişiden 10 kişi başarılı olur. Cogu insan Ayse teyzenin biriktirdigi altin veya dolar kadar bile kazanamaz borsa ve turevlerinde. Herkes hektaş sasa ereğli egeen gibi birkaç başarılı şirkete yatırım yapamaz. Bist çöplüğünde tahtası kapanan veya 10 yıl önceki fiyatından işlem gören bir suru kepaze şirket var. Var olma ya da devam edecek ki düzenin ağaları senin benim onun tasarrufundan ekmek yemeye devam etsin. Borsa ve türevleri %90 pişmanlıktir. Herkes iyiyi ornek verir ama %90 bataktir.

2. Favori ilanlarımdan 5 inin kiralık fiyatı dolar bazında %10 düşmüş.
    Ev fiyatları zirve yaptı bundan sonra yatay gider,emtia fiyatları dünyada başlayacak durgunluk ile gerilerse satılık evlerinde fiyatları düşecektir.

2 mlyn tl nin aylık faiz getirisi 36 bin tl cıvarı.
    Kredi kullanan inşaat şirketlerin aylık faiz maliyeti (2 mlyn tl.nin) 40-50 bin tl.cıvarı.

Ytd

3. Luna yı hangi siteden alabilirim.
    Paribu ve bitlo da yok.,
    Güvenilir olan bir site varmı.

4.  Alıntı Originally Posted by ahfado Yazıyı Oku
    Luna yı hangi siteden alabilirim.
    Paribu ve bitlo da yok.,
    binance tr de luna busd olarak mevcut..

5. Vıop XLI

Alıntı Originally Posted by ahfado Yazıyı Oku
    Luna yı hangi siteden alabilirim.
    Paribu ve bitlo da yok.,
    Binance tr
    Ama tavsiye etmem ilk on dolarım 0,03 dolar oldu.
    İkinci 10 dolarım 54 dolar oldu. Ben 20 dolarımı geri aldım kalanı bıraktım. Hikayeyi yaşamak için almıştım. Sonunu bekliyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by gmt® Yazıyı Oku
    binance tr de luna busd olarak mevcut..
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Binance tr
    Ama tavsiye etmem ilk on dolarım 0,03 dolar oldu.
    İkinci 10 dolarım 54 dolar oldu. Ben 20 dolarımı geri aldım kalanı bıraktım. Hikayeyi yaşamak için almıştım. Sonunu bekliyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Eyvallah sağolun,

500 dolar risk'e edilebilir alıp unutmak lazım.
    Viop da kaybettik deriz yok sayarız.
    119 dolardan düşmüş 1dolara gelse zengin olunur.
    Sıfırlarsa 500 dolar gitmiş olur..

7.  Alıntı Originally Posted by ahfado Yazıyı Oku
    Eyvallah sağolun,

500 dolar risk'e edilebilir alıp unutmak lazım.
    Viop da kaybettik deriz yok sayarız.
    119 dolardan düşmüş 1dolara gelse zengin olunur.
    Sıfırlarsa 500 dolar gitmiş olur..
    dun bol sifirli 5 kusurlu bu yerlere kadar cikti bugun yarisini geri almis..yani sifirda olabilir yukari da gidebilir..hersey mumkun..

8.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Favori ilanlarımdan 5 inin kiralık fiyatı dolar bazında %10 düşmüş.
    Ev fiyatları zirve yaptı bundan sonra yatay gider,emtia fiyatları dünyada başlayacak durgunluk ile gerilerse satılık evlerinde fiyatları düşecektir.

2 mlyn tl nin aylık faiz getirisi 36 bin tl cıvarı.
    Kredi kullanan inşaat şirketlerin aylık faiz maliyeti (2 mlyn tl.nin) 40-50 bin tl.cıvarı.

Ytd
    ben köpük yaptığını düşünmeye başladım, 2015-2019 arası sadece emlak topiğinde yazardım ara sıra, o yıllar boyu bi grup vardı sürekli -sakın ev almayın, emlak almayın, varsa satın" diye propaganda yaparlardı, ben de -iyi fiyata bulunursa gayrimenkul her durumda alınır" görüşünü savunduğum için sayfalar boyu saldırılara uğrardım.. onlar gayrimenkul almıyorlardı, ama alana da mani olmak istiyorlardı, kimseye aldırmayarak beton lobisini dize getirmek gibi bi misyon üstlenmişlerdi kendi ifadeleriyle.. beton ekonomisi hüküm sürüyordu, emlakta balon vardı, sadece istanbulda 1.5 milyon boş konut, hızla uçuruma gidiyorduk- gayrimenkul balonu patlamaya doğru gidiyordu vs vs

20 sene kadar evvel gayrimenkulde TL faizinin ilk defa mümkün seviyelere gerilemesiyle -yüzde 20-30 bandı- mortgage kredisiyle tanıştı ülke, krediler üzerinden para girişiyle emlak fiyatları yükselişe geçti, bu yükseliş 2008 küresel krize kadar kuvetli ivmesini korudu, 2008-2009 kriz ortamında ise gerilemedi bile, bi süre yatay gitti, sonra yine yükselişe geçti, enflasyon/faiz/usd üstü getiri temposunu korudu, 2013 gayrimenkulün en iyi yılıydı, (2012-2014 marka projelerden konut/ticari vs alanlar bugün bile o usd-fiyatları göremedi..)

2015-2016 itibaren talep ivme kaybetmeye başladı, fiyatlar düzeltmeye başladı, düzenli olarak her hafta bombaların patladığı, terör-darbe-seçimler vs yabancıların menkul piyasasından deli gibi çıkmaya başladığı bir şehirde gayrimenkul nasıl yükselebiliyor olsun ki ?? 2017-2019 fırsat fiyatlar çıkmaya başlamıştı- emlak topiğinde bunu anlatıyordum- özellikle rahip krizinde doların yüzde 70 atak etmesi sonrası müteahhitler bütün şantiyeleri durdurdu, ne olacak tedirginliği had safhaya varmıştı- işte oralar yani 2018-2020 fiyatların dip yaptığı seviye oldu, sonra corona geldi kapatmalar-aşılar-maskeler derken evden bi çıktık ki, fiyatların dolar bazında yüzde 100+ arttığına şahit olduk, üstelik dolar corona iki yılında 6- 15 yazmışken, yüzde 150 kur artışının üstüne ev fiyatları yüzde 100+ daha aldı, yani TL bazında 5-6 katına çıktı.. çünkü 2018-2022 arası arz eksiği oluştu önce kur sonra corona etkisiyle, yani arz/talep dengede giderken küçük bir arz kısıntısı dengeyi bozmuş, gayrimenkulde balon falan yokmuş, gayrimenkulde fırsat varmış corona öncesinde, 2020 yazına kadar..

Sayfa 95/1000 İlkİlk ... 45859394959697105145195595 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •