Sayfa 460/1002 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560960 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 3,673 - 3,680 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun ama çok riskli olmuş ve olacak gibime geliyor.
    Ne abd borsaları ve hele de ne gümüş ons pek sağlam gözükmüyor gözüme.
    Yanılıyor da olabilirim tabiki.

https://twitter.com/e507/status/1525...0nVFUFG7gkj-YQ
    gümüş konusunda haklı olabilirsiniz daha 18 lere inebilir....(ons)

ama abd borsalarında düzeltmenin bitmesi eli kulağında gibi sanki....euro/usd.1,0350 gördü..daha aşağısı olursa bile kalıcı olacağını beklemiyorum...

alımlarım zaten küçük küçük....parçalı alacağım ve uzun vade beklemeyi düşünüyorum....

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Ben ondan çok ani bir faiz artışından çekiniyorum.
    ne var ne yok elimizde patlar.
    üstadım haklı olabilirsiniz ama kalıcı olmaz...bence...ciddi bir program ve ciddi yöneticilere ihtiyaç var...

şu video açıklayıcı olabilir...

https://www.youtube.com/watch?v=uwZ7k0F13o4

3. İçinde altın, gümüş ve petrol olmayan ticari metaller fonu olsa güzel olurdu.
    Aliminyum, bakır vb güzel iş yapacaklar ama bizde altın,petrol ve gümüşsüz fon yok.

4.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    üstadım haklı olabilirsiniz ama kalıcı olmaz...bence...ciddi bir program ve ciddi yöneticilere ihtiyaç var...

şu video açıklayıcı olabilir...

https://www.youtube.com/watch?v=uwZ7k0F13o4
    Önümüzü net görebilsek ona göre birşeyler planlayacağız ama olmuyorki,
    18'e kadar ses çıkarılmadan serbest bırakılan dolar 1 gecede 14'e düşürülüyor,
    faizler inecek derken 5 yılıklar %18'lerden %27'ye çıkıyor.
    Ne desek boş.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    burayı okuyup bilmeyen yurt paydaşları olabilir. 18 den 27 ye çıkması demek, portföyde olan tahvillerin değer kaybetmesi demek.
    18 den 27 ye kendi kendine çıkmıyor , o sonuç. ikinci elde tahvillere satış geliyor , arz fazla talep az. ,, alıcı düşük fiyat veriyor falan filan borsadaki tahta gibi işte. eldeki tahvillerin değeri düşünce , tahvil faizleri yükselir. ters korelasyon.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Google finance tablolarina investingden bazi degerleri nasil cekebiliriz ?

Zgoldf . gmstrf . gldtrf gibi etfleri ve TCA gibi bir fonun degerini google finance tablosuna nasil cekebiliriz.

Zblip , zpx30f gibi byf lerin degerlerini google finance tablosuna investing den cekebiliyorum ama digerlerinin mantigini anlayamadim.

Yazilim , kod islerinden anlayan arkadaslar belki yardimci olabilirler.

Tesekkurler , saygilar.
    neden investing ? oradaki rakamlara nasıl güveniyorsunuz ? başka platformdan da kontrol edin bari .
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Önümüzü net görebilsek ona göre birşeyler planlayacağız ama olmuyorki,
    18'e kadar ses çıkarılmadan serbest bırakılan dolar 1 gecede 14'e düşürülüyor,
    faizler inecek derken 5 yılıklar %18'lerden %27'ye çıkıyor.
    Ne desek boş.
    Kuru böyle baskılamaya çalıştıkça CDS yükseliyor, CDS yükseldikçe sanki tahvil-bonoya ilgi azalıp onların faizi yükseliyor.
    Ne zaman yabancı, kurun baskılanmadan doğal haliyle yükseldiğini görüyor, o zaman bir şekilde CDS düşmeye başlıyor, bu da tahvil bono faizlerine ilgiyi getiriyor gibi bir denklem kurdum kafamda.

Yani sanki düşünülenin aksine kur yükseldikçe CDS de yükselmiyor gibi.

Bir de biraz tembelce bir soru olacak ama şu Metaverse fonları/ blockchain fonları/ Ak Portföy yeni teknolojiler fonları arasındaki (özellikle 1 ile 3 arasındaki) farkı tam anlayabilmiş değilim. Birbirleriyle örtüşmüyor mu bu fonlar? Mesela Facebook, kötüleşmeye meyilli makus talihini Metaverse ile geri çevirmek için büyük yatırım yapıyor; e Facebook yeni teknolojiler fonunda da var vs vs.

Bu arada Avrupa'daki elektrikli araçlar ABD'dekilerden kat kat fazlaymış. Elektrikli araç fonlarına duyurulur

8.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Kuru böyle baskılamaya çalıştıkça CDS yükseliyor, CDS yükseldikçe sanki tahvil-bonoya ilgi azalıp onların faizi yükseliyor.
    Ne zaman yabancı, kurun baskılanmadan doğal haliyle yükseldiğini görüyor, o zaman bir şekilde CDS düşmeye başlıyor, bu da tahvil bono faizlerine ilgiyi getiriyor gibi bir denklem kurdum kafamda.

Yani sanki düşünülenin aksine kur yükseldikçe CDS de yükselmiyor gibi.

Bir de biraz tembelce bir soru olacak ama şu Metaverse fonları/ blockchain fonları/ Ak Portföy yeni teknolojiler fonları arasındaki (özellikle 1 ile 3 arasındaki) farkı tam anlayabilmiş değilim. Birbirleriyle örtüşmüyor mu bu fonlar? Mesela Facebook, kötüleşmeye meyilli makus talihini Metaverse ile geri çevirmek için büyük yatırım yapıyor; e Facebook yeni teknolojiler fonunda da var vs vs.

Bu arada Avrupa'daki elektrikli araçlar ABD'dekilerden kat kat fazlaymış. Elektrikli araç fonlarına duyurulur
    CDS aslında tahvillerimizin ödenememe riskine karşı yaptırılan sigortanın prim değerini gösteriyor.
    Yani kur artsada azalsada CDS yükselebilir yada düşebilir.
    Bir nevi genel ekonomik politikaya oaln güvenin ölçü birimi bu CDS.

Kur doğal haliyle hareket etmiyorsa, ekonomik politiya güven azalıyorsa kuru suni düşük tutsanız bile yatırımcı bunu risk olarak görüyor ve CDS artıyor.

O dediğiniz fon çeşitleri bazı şirketler yönünden örtüşüyorlar.
    Ama mesela AFT elektrikli araç, chip şirketi vs alabilirken Metaverse bunlar uymayacaktır.

Sayfa 460/1002 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560960 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •