Artan

42,30 9.98 18:10
51,70 9.95 18:10
15,49 9.94 18:10
293,00 9.94 18:10
55,85 9.94 18:10
Artan Hisseler

Azalan

2,07 -10 18:10
78,30 -10 18:10
9,45 -10 18:10
112,60 -9.99 18:10
23,98 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.540.974.365,50 18:10
11.053.409.297,38 18:10
8.596.734.413,33 18:10
7.895.451.379,96 18:10
7.682.484.507,90 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. sn rxpu'ya ek son dönem gözlemlerim..

denizbank (int şube) bir çok alternatifine göre çok daha çeşitli stok ve fiyatlama gösteriyor. ama henüz işlem yapmadım.

hsbc'de piyasada bulunamayan kağıtları bulabiliyorsunuz. mesela uzun süredir ve hala hiçbir yerde (işyatırım da bile) satışta bulamadığım 2034-2038 almak mümkündü son bir haftada.

ziraat işbank stok ve fiyatlama konusunda uzun süredir oldukça kötü.

garanti'nin genelde piyasaya göre fiyatları yüksekken bugün (internet şube) şaşırttı. gayet makul/ucuz fiyatlamalar ve çeşit vardı.

işyatırım'dan biraz sıtkım sıyrılmaya başladı. telefon açarsın ulaşamazsın. ulaşırsan bekle geri dönsünler vs..

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    sn rxpu'ya ek son dönem gözlemlerim..

denizbank (int şube) bir çok alternatifine göre çok daha çeşitli stok ve fiyatlama gösteriyor. ama henüz işlem yapmadım.

hsbc'de piyasada bulunamayan kağıtları bulabiliyorsunuz. mesela uzun süredir ve hala hiçbir yerde (işyatırım da bile) satışta bulamadığım 2034-2038 almak mümkündü son bir haftada.

garanti'nin genelde piyasaya göre fiyatları yüksekken bugün (internet şube) şaşırttı. gayet makul/ucuz fiyatlamalar ve çeşit vardı.

işyatırım'dan biraz sıtkım sıyrılmaya başladı. telefon açarsın ulaşamazsın. ulaşırsan bekle geri dönsünler vs..
    ziraatte can sıkıyor 2027 sonrası yok bayadır. Özel bankalardan teb yada hsbcden eurobond almanın banka riski var mı? Yoksa onlar sadece aracı mı?

3.  Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    ziraatte can sıkıyor 2027 sonrası yok bayadır. Özel bankalardan teb yada hsbcden eurobond almanın banka riski var mı? Yoksa onlar sadece aracı mı?
    bildiğim kadarıyla risk açısından bir fark yaratmıyor kamu ya da özelden almak. ama emin olmadığım konuda ahkam kesmeyeyim. bilen varsa cevap versin.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,677
     Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    Bence yoktur.
    Onlar sadece aracidir.
    Saklama isi tek bir yerde..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    Sadece aracılar, o konuda hicbir risk yok. Euroclear'da saklanıyor eurobondlar bizim adımıza.
    Bu aynen suna benzer, A bankasında BIST fonunuz var, banka patlarsa fonunuza hicbirsey olmaz, baska bir aracıya aktarılır kapılar kapanmadan.

6.  Alıntı Originally Posted by ratso Yazıyı Oku
    Sadece aracılar, o konuda hicbir risk yok. Euroclear'da saklanıyor eurobondlar bizim adımıza.
    Bu aynen suna benzer, A bankasında BIST fonunuz var, banka patlarsa fonunuza hicbirsey olmaz, baska bir aracıya aktarılır kapılar kapanmadan.
    fon gibi muamele göreceği kısmına katılıyorum ama euroclear kısmından emin değilim. burada yıllar önce tartışılmıştı bu konu ve bizim bankadan aldığımız 2. el eurobonlar aslında banka/kurum hazinesi adına euroclear'a kayıtlı sonucuna varılmıştı diye hatırlıyorum. çok gerilerde kaldığı için bulmak zor yazışmaları.

7.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    fon gibi muamele göreceği kısmına katılıyorum ama euroclear kısmından emin değilim. burada yıllar önce tartışılmıştı bu konu ve bizim bankadan aldığımız 2. el eurobonlar aslında banka/kurum hazinesi adına euroclear'a kayıtlı sonucuna varılmıştı diye hatırlıyorum. çok gerilerde kaldığı için bulmak zor yazışmaları.
    az önce hem hsbc hem işyatırım'a sordum. iki cevap da bizim adımıza değil kurum adına euroclear'de saklandığı şeklinde. hsbc mt (bu işlerden anlayan dediğim) bir de şu bilgiyi verdi; eğer istersek euroclear'a bir miktar ücretle üye/müşteri olup kendi adımıza geçirtebiliyormuşuz. bunu yapmazsak, diyelim xbank battı, bu durumda tmsf 'e başvurup xbank'ta adımıza kayıtlı eurobondları başka yere virmanlatabiliyormuşuz. xbank başka banka/kuruma devredilmişse zaten o kuruma aktarılmış oluyormuş.
    Son düzenleme : shorts; 18-05-2022 saat: 16:34.

8.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    sn rxpu'ya ek son dönem gözlemlerim..

size de çok teşekkür ederim

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •