Sayfa 6896/7020 İlkİlk ... 5896639667966846688668946895689668976898690669466996 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 55,161 - 55,168 arası.

Konu: Sanat Mozaik

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    Ingiliz ressam Edwin Longsden Long'un olum yildonumu ( 15 Mayis 1891 )

The Babylonian Marriage Market, 1875

Bu da harika bir resim..

Roman ve oykuleri deneysel Amerikan edebiyatinin en iyi ornekleri olarak kabul edilen Amerikali yazar John Clendennin Talbot Burne Hawkes’in olum yildonumu ( 15 Mayis 1998 )

“ Ask gencligin tekelinde degildir. Hayat suyu yalnizca genclikte akmaz.Tum seruvenlerimde ve seks edebiyati uzerinde gayretli ama heyecansiz tum calismalarimda, genelde bir cok genc erkegin ve genc kizin sahte bir cekicilik kondurulmus yuzlerinde okudugumuz eksiksiz ozguvenin mutlu ifadesini hakli kilan hicbirseye reastlamadim. O pembe kilimin merkezinde kendilerine yer acabilecek yetenege sahip kisilerin, duzgun vucutlari ve isiltili gozleriyle gosterisli, hayat dolu insanlardan olmalari gerekmiyor. ” Kan Portakallari

Yaşlısın diye gençleri yermeye ya da gençsin diye yaşlıları yermeye gerek yok bence yaşa gitsin

Meksikali yazar Carlos Fuentes Macías’in olum yildonumu ( 15 Mayis 2012 )

“ Askim benim.

Ona bu ismi takmaya cesaret etmemin nedeni adini bilmemem degil, benim icin baska bir sey olmamasi, hicbir zaman da olmayacak olmasaydi: Askim benim. Soylenip hissedildigi zaman, gercek oldugu zaman, ki ilk seferde daima oyledir, kendilerinden once, kendilerinden daha guclu ve kesin bir duygunun esini ve benzerinin asla tecrube edilmedigini belirten iki sozcuk. Askim benim. ” Carlos Fuentes, Kaygi Veren Dostluklar

Aaaa bu çok güzeldi

Alman yazar Franz Kafka’nin biricik sevgilisi, ' kimsenin kadini olmayan ozgur ruhlu guzel kadini ', Cek asilli gazeteci, yazar ve cevirmen Milena Jesenska’nin olum yildonumu ( 17 Mayis 1944 )

“ Suphesiz gorunuste hepimiz yasama yetisine sahibiz, cunku arada bir kacip yalana siginiriz; korluge, heyecana, iyimserlige, bir inanca, kotumserlige ya da baska bir seye. Ama o hicbir zaman koruyucu bir siginaga saklanmadi; hicbirine. Yalan soylemeyi beceremiyor. Iste bu nedenle bizim korundugumuz her seyle o burun buruna. tipki giyiniklerin arasinda bir ciplak gibi
    Tıpkı bir çocuk gibi saf ve masum..

Uruguayli gazeteci, yazar ve sair Mario Benedetti'nin olum yildonumu ( 17 Mayis 2009 )

seni seviyorum cunku sen benim
    askimsin, suc ortagim ve her seyim
    seninle sokakta omuz omuza veririz
    ve ikimizden de cok oldugumuzu biliriz

Burası çok önemli

Evet bitirdim nihayet. Son sayfaya geldim

Sn Terraluna burda yine bambaşka bir dünyaya daldım birkaç saat. Arada işlerden dolayı bölünsemde.
    Emekleriniz için sonsuz teşekkürler

Ve tüm sanatseverlere de sevgiler

7. Fransiz matematikci, fizikci ve filozof Blaise Pascal’in dogum yildonumu ( 19 Haziran 1623 )

“ Insan bir sazdir, dogadaki en zayif varliktir. Fakat dusunnen bir sazdir. Onu yok etmek icin butun kainatin davranis uzerine yurumesine gerek yoktur. Bir buhar, bir su damlası bile oldurmeye yeter insani. Ama kainat onu ezecek olsa bile, insan kendisini olduren seyden daha soylu olacaktir, cunku oldugunu ve kainatın, kendisinden ustun oldugunu bilir. Kainat ise buna dair hicbir sey bilmez. “

" Adil olanin pesinden gidilmesi dogrudur, en guclunun pesinden gidilmesi ise kacinilmazdir. Gucu olmayan adalet acizdir; adaleti olmayan guc ise zalim. Gucu olmayan adalete mutlaka karsi cikan olur; cunku kotu insanlar her zaman vardir. Adaleti olmayan guc ise baski altinda kalir. Demek ki adalet ile gucu bir araya getirmek gerek, bunu yapabilmek icin de adil olanin guclu, guclu olanin ise adil olmasi gerekir.

Adalet tartismaya aciktir. Guc ise ilk bakista tartilmaz bicimde anlasilir. Bu nedenle gucu adalete veremedik; cunku guc adalete karsi cikip kendisinin hakli oldugunu soyledi. Hakli olani guclu kilamadigimiz icin de guclu olani hakli kildik. "

“ Il est juste que ce qui est juste soit suivi ; il est nécessaire que ce qui est le plus fort soit suivi. La justice sans la force est impuissante ; la force sans la justice est tyrannique. La justice sans force est contredite, parce qu'il y a toujours des méchants. La force sans la justice est accusée. Il faut donc mettre ensemble la justice et la force, et pour cela faire que ce qui est juste soit fort ou que ce qui est fort soit juste.

La justice est sujette à dispute. La force est très reconnaissable et sans dispute. Aussi on n'a pu donner la force à la justice, parce que la force a contredit la justice et a dit qu'elle était injuste, et a dit que c'était elle qui était juste. Et ainsi, ne pouvant faire que ce qui est juste fût fort, on a fait que ce qui est fort fût juste. ”

8. Amerikali ressam Thomas Sully’nin dogum yildonumu ( 19 Haziran 1783 )

Mrs. Robert Gilmor, Jr. (Sarah Reeve Ladson ), 1823

Portrait of the Misses Mary and Emily McEuen, 1823 ( Los Angeles County Museum of Art )

Sayfa 6896/7020 İlkİlk ... 5896639667966846688668946895689668976898690669466996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •