Originally Posted by
Achiles
Sn T/A,
Tam formülünü paylaşmıyorlar, nasıl yapıldığını tarif ediyorlar, RRG rölatif döngüsel güç gibi tam çevirirsek..
Tarif ettikleri şekilde uğraşınca, kargacık burgacık bir görüntü ortaya çıkıyor dediğiniz gibi, onlarınkine benzemiyor, muhtemelen değerleri bir şekilde yumuşatıyorlar, ya logaritmasını alıyorlar, ya da RSI ve Momu direk LN ile hesaplıyorlar (LN(son değer)-LN(en düşük) / (LN (en yüksek)-LN(en düşük gibi), ya da başka bir şey..
Parayla satıyorlar, ya da anlaşıp yazılımlara modül şeklinde eklemleniyorlar, bloombergte var galiba, yine bizde olmayan yurt dışı yazılımlarda (Ninja Trader filan mıydı neydi)
Kolay gelsin.
Ben onların formülüne birebir ulaştım. Paylaştıkları grafiklerin birebir aynısını elde ediyorum...
Çok defa karşılaştırma yaptım. İstenirse yine güncel verilerle yapabilirim...
Formülü yumuşatıyorlar ve bu yumuşamış haline bir de curve fittig (eğri uydurma) uyguluyorlar. Bu sayede 2. bir yumuşatma sağlanmış oluyor... Ben curve fitting yapmıyorum. Çok lâzım olduğuna inanırsam ben de ekleyebilirim...
RRG --> Relative Related Graph (Göreceli ilişkili grafik).
Bu sayede döngülerde önde giden ve geride kalanları görebiliyorlar...
Tabii ki, ben de görebiliyorum ama ilgi olmayınca paylaşım da olmuyor mâlesef...
Varsa özel bir talebin, senin için akşama evde bir çalışma yapabilirim... İstersen adamların kullandığı şekli ile, istersen de benim kullandığım şekil ile fark etmez. Hepsi tek tuş mesafesinde...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri