Sayfa 1298/2460 İlkİlk ... 2987981198124812881296129712981299130013081348139817982298 ... SonSon
Arama sonucu : 19680 madde; 10,377 - 10,384 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    8 TL domates,
    18 TL kiraz, 5 TL salata,,
    Seferihisar pazarı..

32 TL ye domates aldığımızda olmuştu.

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    enflasyon rakamları gerçek yani tuike yok bi yamukluk
    bir halt olacağı yok.

https://twitter.com/tashecon/status/...1BUqnMWpg&s=19

Doğru bir tespit.Bu başlıkta zaman zaman ben de aynı şeyleri yazıyorum.Ekonomide devasa bir enkaz var.Seçimlerde iktidar değişse bile işlerin tekrar rayına oturtulması zaman alacak ve çok sıkıntılı bir süreç yaşanacak, kimse için kolay olmayacak.
    Ama zaman alsa da, doğru politikalarla, işinin ehli liyakatlı kadrolarla, ekonominin tekrar rayına oturtulması, sorunlara çözüm getirilmesi mümkün.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Yeni pazardan geldim. Halk (Sefil) pazarı. Domates 12.5-15, Salatalık 5, Kabak-Patlıcan 10, Taze Fasulye ve Bezelye 20, Kiraz 20, Kuru Soğan 5. Aklımda kalanlar bunlar.

Herkes doğal olarak gıda kalemlerine odaklanıyor ama esas çarpma geçen ay paylaştığım ve sepetinde yüzde 45 inin oluşturan kalemlerde yapılıyor. Sağlık, lokanta-kafe, ev eşyası, giyim ve ayakkabı gibi. Komik çok komik. Aynı markalardan sürekli kıyafet alıyorum mecbur öğrencinin karşısına çıkıyoruz evde iki de çocuk var sürekli büyüyorlar. Yüzde 200-300 arası her üründe fiyat artışı. Birilerine göre yüzde 30. Ev eşyası keza. Ne marka olursa olsun. Sağlık, lokanta ve otellere, tatillere girmeye gerek yok.

Millet domatese bakarken diğer kalemlerden parçala behçet yapılıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    TÜİK, enflasyon verilerinde madde fiyatlarını yayımlamayı bıraktı. (Bloomberg HT)
    Zaten guven zedenlenmesi yasayan bir kamu kurumu boyle yaparak kendi ayagina sikiyor

Yayinlamama gerekcelerini de inandirici bulmuyorum

SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Friday June 03 2022 Actual Previous Consensus
    03:30 PM
    US
    Unemployment Rate MAY 3.6%
    3.6% 3.5%
    US
    Non Farm Payrolls MAY 390K
    436K 325K
    US
    Participation Rate MAY 62.3%
    62.2%

US
    Average Hourly Earnings YoY MAY 5.2%
    5.5% 5.2%
    US
    Average Hourly Earnings MoM MAY 0.3%
    0.3% 0.4%
    US
    Average Weekly Hours MAY 34.6
    34.6 34.6

Mayıs ayında:

-İşgücüne katılım oranı 0.1 puan artarak %62.3'e yükselmiş,böylece yeni 330 bin kişi işgücüne katılmış.

-Çalışan sayısı 158.426 milyon kişiye yükselmiş,işsiz sayısı ise 5.950 milyon kişi.Buna karşı 2 gün önceki veriden gördüğümüz gibi,işsiz sayısının kabaca 2 katı kadar 11.4 milyon açık iş pozisyonu var.
    Son düzenleme : deniz43; 03-06-2022 saat: 15:49.

6.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku
    Zaten guven zedenlenmesi yasayan bir kamu kurumu boyle yaparak kendi ayagina sikiyor

Yayinlamama gerekcelerini de inandirici bulmuyorum

SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yayınlanmama nedeni acaba Enag ile karşılaştırma yapılmasını zorlaştırmak mıdır? Enag'da aynı kalemleri aynı ağırlıkta gerçek fiyatları ile hesaplıyor diye biliyorum.

Ayrıca kendi geçim kalemlerime baktığımda bu ağırlıklandırmaları doğru bulmuyorum (Deniz Bey'in ABD'de kira ağırlığından bahsettiği yazıları vardı) araba eğer ihtiyaç ise kasko trafik sigortası MTV benzin ve bakım maliyetleri ve evin ısınması ve elektriği harcamalarımın önemli kısmını oluşturuyor. (zaruri sağlık harcamalarını katmıyorum biraz şansa bağlı bu işler mesela diş masrafı gibi.)

Friday June 03 2022 Actual Previous Consensus
    05:00 PM
    US
    ISM Non-Manufacturing PMI MAY 55.9
    57.1 56.4
    US
    ISM Non-Manufacturing Business Activity MAY 54.5
    59.1
    US
    ISM Non-Manufacturing Prices MAY 82.1
    84.6 8
    US
    ISM Non-Manufacturing New Orders MAY 57.6
    54.6
    US
    ISM Non-Manufacturing Employment MAY 50.2
    49.5

https://www.ismworld.org/supply-mana.../services/may/

Economic activity in the services sector grew in May for the 24th month in a row - with the Services PMI® registering 55.9 percent -say the nation's purchasing and supply executives in the latest Services ISM® Report On Business®.

Supply chain improving, with more reliability of supplier deliveries. Inflationary pressures increased on goods and services. Employment also improving in most markets. Fewer daily fires and more planning time. [Accommodation & Food Services]
    Demand seems to be very high for all of the high-voltage electric products we purchase. Lead times are quadruple what they normally are. [Construction]
    Long lead times continue to plague equipment deliveries; higher prices or surcharges added to pricing proposals. The ban on Russian imports is causing a shortage of gasses, especially helium. There has been an increase in new college applicants, signaling a strengthening of the higher education sector. [Educational Services]
    The paper industry is still being hampered by employment issues, freight costs and scarcity of truckers, as well as the war in Ukraine. European paper sent to North America is being slashed due to the war and the lack of fiber, along with high energy costs. Mills in North America are still struggling to keep up with demand. [Information]
    Unstable prices on various commodities are making budgetary planning difficult. We are maintaining a cautious approach due to energy costs continuing to increase. [Management of Companies & Support Services]
    Demand for all labor types remains strong, as open positions continue to exceed candidates to fill those positions. Light industrial, heavy industrial and information technology labor roles are particularly difficult to fill. Companies are having to pay more and offer incentives to attract talent. Resignations continue at a record pace across all age groups, and baby boomer retirements continue to increase. [Professional, Scientific & Technical Services]
    Concerns about how the new COVID-19 subvariants and rising cases may impact staffing. [Public Administration]
    Chip shortage showing no signs of easing. [Retail Trade]
    Exhausting. Continuous shortages, transportation delays and price increases all contribute to the destruction of historical lead times and firm commitments on delivery dates. This requires placing orders earlier and qualifying secondary sources. It is relentless. [Utilities]
    National consumer and builder demand continues to drive sales domestically. COVID-19 in China continues to affect our supply chain more than the Russia-Ukraine war. [Wholesale Trade]

8.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://twitter.com/tashecon/status/...1BUqnMWpg&s=19

Doğru bir tespit.Bu başlıkta zaman zaman ben de aynı şeyleri yazıyorum.Ekonomide devasa bir enkaz var.Seçimlerde iktidar değişse bile işlerin tekrar rayına oturtulması zaman alacak ve çok sıkıntılı bir süreç yaşanacak, kimse için kolay olmayacak.
    Ama zaman alsa da, doğru politikalarla, işinin ehli liyakatlı kadrolarla, ekonominin tekrar rayına oturtulması, sorunlara çözüm getirilmesi mümkün.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yazınızın zaman alacak kısmına katılmıyorum, eskiden olsa öyle olurdu ama meclis çoğunluğu ve asıl olarak cumhurbaşkanlığını alan ittifak çok büyük yetkilere sahip oluyor. OHAL ilan edilerek bu otorite iyice artırılıp hızlandırılabilir, sonuçta iki yıldan uzun süre ohal altında yaşadık biliyorsunuz, yani mümkün. Kararlılık gösterilirse çok hızlı bir şekilde ülkenin herşeyi değiştirilebilir.
    Benim şahsi görüşüm birkaç ayda ekonomik altyapı düzeltilip kriz ortamından çıkmak mümkündür.
    Diğer yazdığınız unsur (sıkıntılı ve zor süreç) ise doğru, sihirli değnek yok, acı çekilecek, hem gereken kararları almak hem de uygulamak zor olacak, canı çok yananlar olacak, canı yanan çok olacak, ama burda da kimin canı çok yanacak kimin canı az yanacak kısmı ayarlanabilir.

Sayfa 1298/2460 İlkİlk ... 2987981198124812881296129712981299130013081348139817982298 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •