Kaderde varsa duzulmek, neye yarar uzulmek diyorum ben de..
Sakin ve rahat olmak lazim bu hayatta..
Syg,
Kaderde varsa duzulmek, neye yarar uzulmek diyorum ben de..
Sakin ve rahat olmak lazim bu hayatta..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
2047 vadeli 5.75 kuponlu fiyatı 65doların altında. siniri, yüreği saglam olan alsa 1-2 yılda dolar bazında kuponlarla birlikte +%40 getiri yapması olası fırtına gecerse.
Bu ortamda uzun vadeli bondların getirileri yakın ve orta vadeliler ile aynı veya daha kotu oldu. Mesela yukardaki 2047 vadelinin getirisi ile 2025 vadelinin getirisi aynı. Aradaki fark 22 yıl!
Bunun sebebi de optimist olanların bu fırsat kacmaz almışken iyi faiz gelirini uzun vade alalım ya da kısa vadede yukardaki sekilde bir işlem yapıp iye kazanalım diye uzun vadeli bondlara daha cok talep gostermeleri.
Bz27 den bir miktar daha ekledim. Vakıfbankta ve iş yatırımda uzun vadeli bondlarda stok yok. Eğer uzun vadeli alanlar varsa buraya nerden aldıklarını yazabilir mi ?
İş yatırımda bu kağıtlardaki likidite nasıl?
İBB'ye portföyün ufak bir kısmıyla girilebilir riskli gruptan (portföyün maksimum %10'u kadar)
Ancak diğerlerini ultra riskli buluyorum. Aşırı heyecan arayanlar portföyün maksimum %1'i ile girip ultra yüksek riskli yatırım kotamı da doldurdum diyebilir. Max %1.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Eurobond faizini veya anaparasını ödemeyen devlet maaşları da ödemez.Artık zaten bizim anladığımız anlamda devlet de değildir,oradaki diğer enstrumanlar da sıkıntılıdır.Öyle bir durumda o ülkenin borsası da emlak piyasası da anlamsızlaşır.O yüzden uzun vadeli eurobond iyidir diyeceğim AMA))))))))))))) Maalesef orada koca bir ama var o yüzden ben bu ara eurobond falan almam fiziki altına devam.Mevcut eurobondlarda nominal olarak zarar yok da dolar yükselişini eurobondun düşüşü dengeledi ,ortada bir kazanç da kalmadı orası ayrı.
Yer İmleri