
Originally Posted by
asuGaGuGa
Bu 2 tahvil ozelinde sadece tabloya gore yorum yaparsam:
Zorlu sadece bir kredi derecelendirme kurulusuna gitmis ve bana kredi notu ver demis. Fitch Zorluya bakmis ve B- notunu vermis. LImak ise 2 kredi derecelendirme kurulusuna gotmis ve Fitch'den B+, Moody's den B3 notunu almis. Her ikisi de gevurlarin tabiriyle "junk bond" durumunda. Oldukca spekulatif tahviller bunlar. Fitch Zorluyu daha riskli goruyor.
LIMAK halka acik degil. Bu sebeple data bulamadim ama Zorlu Enerji en son finansalalrina gore 6.2x Net Borc/FAVOK oranina sahip. 3 ve uzeri benim icin genelde risklidir. Enerji sektorunde hadi 4-5 olsun. Itfa tarihi de 2026. Limak a gore oldukca yakin vade.
Bu sebeplerle zorlunun daha dusuk fiyattan alici buldugunu duusnuyorum. Baska sebepler de mumkun. Benim ki sadece kabaca 15 dklik bir analiz.
Yer İmleri