Sayfa 313/781 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413 ... SonSon
Arama sonucu : 6244 madde; 2,497 - 2,504 arası.

Konu: THYAO - Türk Hava Yolları

1. Savaş başlarken de önceden çok konuşuldu ve satıldı ama başlayınca yuzde 10 dan fazla tekrar satıldı. Olacağı kesin değildi.

Tam tersi olur, barış aşamalarında...

Yüzde 10 dan fazla alacağımız var hala, bekli daha fazla.

2.  Alıntı Originally Posted by Yalniz Mehmet Yazıyı Oku
    Hocam Avrupa havacılık oradaki kriz nedeniyle baya etkileniyor. Belki bizede yansıması oluyordur ama etkisinin bir hayli az olduğunu düşünüyorum. Gelen veriler yinede bence çok iyi gibi geldi bana.
    Avrupa Şimdi de farkli olarak havacılık krizi başladı. Umarım kisa sürede çözerler yoksa etkisi yayılabilir.
    Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
    Sıkıntı turistik havalimanlarindan cok ic hata calisan havalimanlarinda olmasi lazim. Dun easy jet 1400 un altina dusmus uzun zaman sonra ikinci olduk. Bugun iptaller daha az gibi. 26 haziran yani bugun icin thy adina rekor bekliyorum. Sabaha ogreniriz

3. Uğur Şahin hoca biraz moral bozmuş. Ama haberin içeriğini okuyunca beklenen bir durum olduğu anlaşılıyor. Sert bir dalga beklenmiyor benim anladığım.

https://twitter.com/haskologlu/statu...-esTiOMwA&s=19

SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by surcontre Yazıyı Oku
    Savaş başlarken de önceden çok konuşuldu ve satıldı ama başlayınca yuzde 10 dan fazla tekrar satıldı. Olacağı kesin değildi.

Tam tersi olur, barış aşamalarında...

Yüzde 10 dan fazla alacağımız var hala, bekli daha fazla.
    Hocam umarım daha iyi şeyler yaşarız hissede. Ama 2018 li yillarinda yanilmoyorsam hisse 20 TL fiyati gördü. Ve o gun hisse ederi yaklaşık 12 lira lardaydi. Yani o gün degerinin (pd dd =1,5 idi) %50 uzerinde fiyatlaniyordu bu hisse. Sonra 3 yillik düşüş ile tabanlara gitti.

Ama şöyle düşününce THY bugün sınıf atladı. Daha fazla uçak, daha büyük havalimanı, daha fazla uçuş ağı, daha fazla personel, daha fazla imkanlar ile yola devam ediyor. Yani gidecek baya baya fazla yolu var bence. Bu yaptığı değişimler ile Avrupa havacılık sektorune iyi rakip oldu. Ve her geçen gün yolcu sayısı artış gösteriyor.

Daha nerelere gider bende bilemiyorum doğrusu. Ama gideceği çok yol var bence. Hele şu surpriz bilançosunun tahminlerini bir yapsinlar Temmuz ortasında ondan sonra izleyelim bakalım neler neler olacak. Bu bilanço bundan sonra ki bütün tahminlere ışık tutacak. Herkes yukarı güncellemeler yapacak bence

Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.

5.  Alıntı Originally Posted by Eneshg Yazıyı Oku
    Sıkıntı turistik havalimanlarindan cok ic hata calisan havalimanlarinda olmasi lazim. Dun easy jet 1400 un altina dusmus uzun zaman sonra ikinci olduk. Bugun iptaller daha az gibi. 26 haziran yani bugun icin thy adina rekor bekliyorum. Sabaha ogreniriz
    Hocam ben THY nin pek etkileneceğini zannetmiyorum. Avrupa bu sorunu mecburen çözecekler. Fazla sürmez zaten. Yoksa faturası yine kendilerine kesilecek. Her geçen gün fatura kabarır. Turkiye de havacılık sektörü bence çok iyi geçiyor. Millet pandemiden sıkılmış ve bu sene herkes tatile gidiyor. Bayram Tatilinin de 9 gün olması yuksek ihtimal. Bilet fiyatlari zaten yükseldi. Herşey iyi görünüyor. Pandeminin acısını çıkartacak vatandaş. Tatile akacaklar

6.  Alıntı Originally Posted by Eneshg Yazıyı Oku
    Ona nereden bakıyorsunuz selamlar

7.  Alıntı Originally Posted by EmirLondon Yazıyı Oku
    Yabanci havayollarinin fiyatlari son 5 yilda 3 te bir fiyatina inmis . 10 da 1 fiyata inen de var ( air france 12 eurodan 1,20 euroya inmis) thy son 1 senede 1 dolardan 3 dolara cikmis. Yolcu sayisinin artisini ve gelecek olan super bilancoyu fiyatladigini dusunuyorum. Personel eksikligi yuzunden olabilecek ucus iptallerini bazi arkadaslar yanlis anlamis , lufthansanin personel eksikligi bize yarar diyorlar ama mesele o degil. Havalimanlarinda yer hizmetlerini veren personelin eksikligi grev vs durumlarinda ucuslar iptal olunca butun havayollarini olumsuz etkiler bu durum. Hissede yukselis olacaksa son 3 haftada adamlar niye 60 milyon lot satti 48-49 ortalamayla? Benim onemsedigim nokta burasi. Belki de once 40 civarina basarlar sonra donup sattiklarindan daha fazla mal alip hisseyi 100 e de goturebilirler. Hrc 1200 dolardan dususe gectiginde eregli tarikatinin muridleri bu hisse duser mal kitliyorlar diyenleri tasa tutuyorlar eregli seneye 8 tl temettu verecek dusemez diye. Eregli 27 civarina indi dimi? Bunu niye anlattim , bir forumda sadece gazci tayfayi dinlersen zarar edersin , onlar surekli 100 olacak 200 olacak der. Akilli insan 2 tarafi da okur kendi akliyla karar verir. Bazi armutlar da seni spkya sikayet edecem ayagi yapar. Ulan ben adam gibi fikrimi yazmisim short poz aldigimi da yazmisim , duserse kar ederim yukselirse zarar. Hisse burda 10 tl yukselse 200 bine yakin zarar yazacam sen mi karsilayacaksin zarari mi da bana akil veriyorsun? ( Lafim sana degil surcontre , yukardaki armuta )
    Yazdiklariniza

"Yabanci havayollarinin fiyatlari son 5 yilda 3 te bir fiyatina inmis . 10 da 1 fiyata inen de var ( air france 12 eurodan 1,20 euroya inmis) thy son 1 senede 1 dolardan 3 dolara cikmis."
    kısmı hariç %100 katılıyorum.

Bu kısıma katılmama sebebim ise yabanci havayolarındaki fiyat karsilastirmasinini son 5 yıl uzerinden yaparken hemen arkasından THY in son 1 yıldaki artisi yazmanız biraz algıda secicilik veya veriyi algıya göre sunulmus olma hissi uyandıryor.

Normalde bu tip karşılastırmalar yapılırken aynı zaman çerçevesi kulanılır. mesela yabancı hava yolları son 5 yılda ucte birine inerken (%66 kayıp) THY sadece %40 civarında kaybetmistir demek

veya

yabancı havayolları son 1 yılda 2 kat artarken (örnek olsun diye 2 kat yazdim rakami bilmiorum) THYAO 3 kat artmistir demek daha dogru olurdu.

8. Sabah baktim şimdi dolar 16,16 olmuş. Dolarda gevşeme başlamış şimdiden. Ben gevşemenin bir müddet devam edeceğini düşünüyorum.

Benim gördüğüm kadarıyla bu çok iyi bir gelişme. BDDK nin karari etkili olacak gibi görünüyor bana. Doviz den çıkan paranin çoğu bence borsaya girebilir. Çünkü piyasada paranin gideceği fazla bir alternatif yok gibi. Bakalim bugünden etkisini göreceğiz sanırım. Aksiyon olabilir. Kemerlerinizi sıkı bağlayın bence

Sayfa 313/781 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •