Savaş başlarken de önceden çok konuşuldu ve satıldı ama başlayınca yuzde 10 dan fazla tekrar satıldı. Olacağı kesin değildi.
Tam tersi olur, barış aşamalarında...
Yüzde 10 dan fazla alacağımız var hala, bekli daha fazla.
Savaş başlarken de önceden çok konuşuldu ve satıldı ama başlayınca yuzde 10 dan fazla tekrar satıldı. Olacağı kesin değildi.
Tam tersi olur, barış aşamalarında...
Yüzde 10 dan fazla alacağımız var hala, bekli daha fazla.
Uğur Şahin hoca biraz moral bozmuş. Ama haberin içeriğini okuyunca beklenen bir durum olduğu anlaşılıyor. Sert bir dalga beklenmiyor benim anladığım.
https://twitter.com/haskologlu/statu...-esTiOMwA&s=19
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam umarım daha iyi şeyler yaşarız hissede. Ama 2018 li yillarinda yanilmoyorsam hisse 20 TL fiyati gördü. Ve o gun hisse ederi yaklaşık 12 lira lardaydi. Yani o gün degerinin (pd dd =1,5 idi) %50 uzerinde fiyatlaniyordu bu hisse. Sonra 3 yillik düşüş ile tabanlara gitti.
Ama şöyle düşününce THY bugün sınıf atladı. Daha fazla uçak, daha büyük havalimanı, daha fazla uçuş ağı, daha fazla personel, daha fazla imkanlar ile yola devam ediyor. Yani gidecek baya baya fazla yolu var bence. Bu yaptığı değişimler ile Avrupa havacılık sektorune iyi rakip oldu. Ve her geçen gün yolcu sayısı artış gösteriyor.
Daha nerelere gider bende bilemiyorum doğrusu. Ama gideceği çok yol var bence. Hele şu surpriz bilançosunun tahminlerini bir yapsinlar Temmuz ortasında ondan sonra izleyelim bakalım neler neler olacak. Bu bilanço bundan sonra ki bütün tahminlere ışık tutacak. Herkes yukarı güncellemeler yapacak bence
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.
Hocam ben THY nin pek etkileneceğini zannetmiyorum. Avrupa bu sorunu mecburen çözecekler. Fazla sürmez zaten. Yoksa faturası yine kendilerine kesilecek. Her geçen gün fatura kabarır. Turkiye de havacılık sektörü bence çok iyi geçiyor. Millet pandemiden sıkılmış ve bu sene herkes tatile gidiyor. Bayram Tatilinin de 9 gün olması yuksek ihtimal. Bilet fiyatlari zaten yükseldi. Herşey iyi görünüyor. Pandeminin acısını çıkartacak vatandaş. Tatile akacaklar
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Yazdiklariniza
kısmı hariç %100 katılıyorum."Yabanci havayollarinin fiyatlari son 5 yilda 3 te bir fiyatina inmis . 10 da 1 fiyata inen de var ( air france 12 eurodan 1,20 euroya inmis) thy son 1 senede 1 dolardan 3 dolara cikmis."
Bu kısıma katılmama sebebim ise yabanci havayolarındaki fiyat karsilastirmasinini son 5 yıl uzerinden yaparken hemen arkasından THY in son 1 yıldaki artisi yazmanız biraz algıda secicilik veya veriyi algıya göre sunulmus olma hissi uyandıryor.
Normalde bu tip karşılastırmalar yapılırken aynı zaman çerçevesi kulanılır. mesela yabancı hava yolları son 5 yılda ucte birine inerken (%66 kayıp) THY sadece %40 civarında kaybetmistir demek
veya
yabancı havayolları son 1 yılda 2 kat artarken (örnek olsun diye 2 kat yazdim rakami bilmiorum) THYAO 3 kat artmistir demek daha dogru olurdu.
Sabah baktim şimdi dolar 16,16 olmuş. Dolarda gevşeme başlamış şimdiden. Ben gevşemenin bir müddet devam edeceğini düşünüyorum.
Benim gördüğüm kadarıyla bu çok iyi bir gelişme. BDDK nin karari etkili olacak gibi görünüyor bana. Doviz den çıkan paranin çoğu bence borsaya girebilir. Çünkü piyasada paranin gideceği fazla bir alternatif yok gibi. Bakalim bugünden etkisini göreceğiz sanırım. Aksiyon olabilir. Kemerlerinizi sıkı bağlayın bence
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Yer İmleri