Savaþ baþlarken de önceden çok konuþuldu ve satýldý ama baþlayýnca yuzde 10 dan fazla tekrar satýldý. Olacaðý kesin deðildi.
Tam tersi olur, barýþ aþamalarýnda...
Yüzde 10 dan fazla alacaðýmýz var hala, bekli daha fazla.
Savaþ baþlarken de önceden çok konuþuldu ve satýldý ama baþlayýnca yuzde 10 dan fazla tekrar satýldý. Olacaðý kesin deðildi.
Tam tersi olur, barýþ aþamalarýnda...
Yüzde 10 dan fazla alacaðýmýz var hala, bekli daha fazla.
Uður Þahin hoca biraz moral bozmuþ. Ama haberin içeriðini okuyunca beklenen bir durum olduðu anlaþýlýyor. Sert bir dalga beklenmiyor benim anladýðým.
https://twitter.com/haskologlu/statu...-esTiOMwA&s=19
SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam umarým daha iyi þeyler yaþarýz hissede. Ama 2018 li yillarinda yanilmoyorsam hisse 20 TL fiyati gördü. Ve o gun hisse ederi yaklaþýk 12 lira lardaydi. Yani o gün degerinin (pd dd =1,5 idi) %50 uzerinde fiyatlaniyordu bu hisse. Sonra 3 yillik düþüþ ile tabanlara gitti.
Ama þöyle düþününce THY bugün sýnýf atladý. Daha fazla uçak, daha büyük havalimaný, daha fazla uçuþ aðý, daha fazla personel, daha fazla imkanlar ile yola devam ediyor. Yani gidecek baya baya fazla yolu var bence. Bu yaptýðý deðiþimler ile Avrupa havacýlýk sektorune iyi rakip oldu. Ve her geçen gün yolcu sayýsý artýþ gösteriyor.
Daha nerelere gider bende bilemiyorum doðrusu. Ama gideceði çok yol var bence. Hele þu surpriz bilançosunun tahminlerini bir yapsinlar Temmuz ortasýnda ondan sonra izleyelim bakalým neler neler olacak. Bu bilanço bundan sonra ki bütün tahminlere ýþýk tutacak. Herkes yukarý güncellemeler yapacak bence
Tavsiye içermez kendi düþüncem dýr.
Hocam ben THY nin pek etkileneceðini zannetmiyorum. Avrupa bu sorunu mecburen çözecekler. Fazla sürmez zaten. Yoksa faturasý yine kendilerine kesilecek. Her geçen gün fatura kabarýr. Turkiye de havacýlýk sektörü bence çok iyi geçiyor. Millet pandemiden sýkýlmýþ ve bu sene herkes tatile gidiyor. Bayram Tatilinin de 9 gün olmasý yuksek ihtimal. Bilet fiyatlari zaten yükseldi. Herþey iyi görünüyor. Pandeminin acýsýný çýkartacak vatandaþ. Tatile akacaklar
Tavsiye içermez kendi düþüncem dýr
Yazdiklariniza
kýsmý hariç %100 katýlýyorum."Yabanci havayollarinin fiyatlari son 5 yilda 3 te bir fiyatina inmis . 10 da 1 fiyata inen de var ( air france 12 eurodan 1,20 euroya inmis) thy son 1 senede 1 dolardan 3 dolara cikmis."
Bu kýsýma katýlmama sebebim ise yabanci havayolarýndaki fiyat karsilastirmasinini son 5 yýl uzerinden yaparken hemen arkasýndan THY in son 1 yýldaki artisi yazmanýz biraz algýda secicilik veya veriyi algýya göre sunulmus olma hissi uyandýryor.
Normalde bu tip karþýlastýrmalar yapýlýrken ayný zaman çerçevesi kulanýlýr. mesela yabancý hava yollarý son 5 yýlda ucte birine inerken (%66 kayýp) THY sadece %40 civarýnda kaybetmistir demek
veya
yabancý havayollarý son 1 yýlda 2 kat artarken (örnek olsun diye 2 kat yazdim rakami bilmiorum) THYAO 3 kat artmistir demek daha dogru olurdu.
Sabah baktim þimdi dolar 16,16 olmuþ. Dolarda gevþeme baþlamýþ þimdiden. Ben gevþemenin bir müddet devam edeceðini düþünüyorum.
Benim gördüðüm kadarýyla bu çok iyi bir geliþme. BDDK nin karari etkili olacak gibi görünüyor bana. Doviz den çýkan paranin çoðu bence borsaya girebilir. Çünkü piyasada paranin gideceði fazla bir alternatif yok gibi. Bakalim bugünden etkisini göreceðiz sanýrým. Aksiyon olabilir. Kemerlerinizi sýký baðlayýn bence
Tavsiye içermez kendi düþüncem dýr
Yer Ýmleri