Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
borsanın fişi çekildi önce 2300 sonra hosgeldin ayı :::::::![]()
yok be usta, ne özrü... TL bazlı bakıp önce çıktı ama derler...
IMF konusunda da şunu diyeyim; IMF çağırırsan gelir gelmeye ama ekonominin anahtarını da ister; ilk şartı da faizlerin enflasyonun üzerine çekilmesi ve KKM denen zerzevatın iptali olur... Artık dolara etkisi ne yönde ne olur onu bilmem de, enflasyona yükseltilen faizler çok şirketi batırır, öyle böyle değil... işsizlik artar, büyüme çakılır vs vs....
Ha, bu işin kolay bir çıkarı var mı dersen, bence zaten yok... yani IMF gelmese de zaten yapılması gereken faizleri enflasyonun üstüne yukseltip KKM'yi kaldırmak, morfin gibi enflasyonun çok altında ucuz krediye alıştırılmış piyasa buna çok sert tepki verecek, çok batan olacak elbet ama bundan kaçış yok.. eninde sonunda olacak olan bu... ne kadar ertelersen elinde patlayacak bomba o kadar büyüyor...
yani sözün özü; kimsenin elinde sihirli değnek yok.. iktidar değişirse 2025-2026'da gerçekten işler çok daha iyi olur ama 2023'ün ikinci yarısı kim gelirse gelsin bence çok sancılı geçecek... borsa da bundan nasibini alır, artık 1.3 cent mi olur 1 cent mi daha altı mı orasını kestirmek zor...
velhasıl gelen gelsin 2023'te, yapsın ekonomik ve mali hamlelerini; görelim faizi kaça çıkarıyorlar piyasa buna ne tepki veriyor.. ondan sonra alırız alacağımızı uzun vadeli....o işler hallolmadan kimse uçup kaçamaz, enflasyon üstünde politika faizi görmeden de tek kuruş yabancı yatırım girmez buraya...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
MC sonrasi sepetimi yaparım. Seçmece tabi, rastgele diil
bırakırlar bırakırlar... enkaz bırakıyorlar zaten, anlattım 2 post yukarda...
KKM'si, enflasyonu, cari açığı, faizi anaparasını aşmış hazine borcu, boşaltılmış üstüne borçlandırılmış MB'si, mültecisi... ne kadar bela varsa sonrakilerin başına kalacak, düzeltmek için çabalarken de ilk önce olacakları yazdım yukarda... bunlar da çıkıp biz 20 yıl süper yönettik bunlar geldi mahfetti edebiyatı yapacak işte....
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Yer İmleri